Къщата на гнева... мрачно въздействие, въвлича те в подтискащата реалност на героите, брутална история на Лорка за абсурдността на свръхдеспотизма, моралните норми и стремежът към свобода и любов. Не бих препоръчала на всеки от познатите си. За почитатели на не съвсем класически постановки би било интересно преживяване. моите очаквания се оправдаха, а и от преди 15,20тина години ми е останал спомен за Домът на Бернарда Алба на театралния фестивал във Варна, или заглавието ме е впечатлило много или съм гледала тогава, но съм забравила подробности. Проверих от любопитство - 2005г. на Сфумато. Доста други режисьори са го поставяли. Би ми било интересно да видя разлиния прочит на всеки, но..
Боклук - бих препоръчала на всеки, класическа постановка, нищо излишно, много добра игра на актрисите! А сюжетът и текстът - теми и взаимоотношения близки на всеки, макар и не буквално, и да ги поднесеш без да са тягостни си е талант. Абсолютно си заслужаваше.
Та експериментът ми е успешен, дори притеснянията, че може да ми дойдат в повече и да не мога да им се насладя - не се оправдаха.