Хайде на театър - 18

• 41 906
  • 731
  •   4
Отговори
# 720
На всички явно ни е направила впечатление видимата възрастова разлика и фактологическо несъответствие (професор - студентка) и не сме могли да се абстрахираме. Иначе се постараха и двамата с актьорската игра. Нети например, която е на 50 години, пак по-възрастна от Владо, но приличаща на младо момиче, щеше да се впише визуално. Не ме подразни и в ролята на девойка в Железният светилник, защото изглежда феноменално. Но Ивайло Христов е имал лични причини за избора си, както знаем. Simple Smile

Последна редакция: сб, 31 яну 2026, 21:26 от АлисаВСтранатаНаЧудесата

# 721
  • София
Здравейте,
Отново в търсене на театрални постановки, които разглеждат екзистенциални въпроси. Нещо, което да те накара да се замислиш за съществуването, смисъла на живота, но без да се отнася в прекалена философска или абстрактна територия.
Тези на прима виста ми попаднаха:
 - ЖИВОТЪТ, МАКАР И КРАТЪК   Ст. Стратиев  60мин - Сфумато
- ЗА ЯВЛЕНИЯТА И СЪЩЕСТВУВАНИЯТА Даниил Хармс 60мин - Сфумато

Не си падам много по моноспектаклите, но ще добавя два.
- някой дали ги е гледал (или ще гледа)?
  ЕДИН ЧОВЕК
по книгата на Ясен Григоров "Телогинариум" -60 мин моносп-л
Викове от подземието - Режисьор
Стоян Радев; С участието на Йордан Ръсин
“Викове от подземието” е представление по текста на Достоевски “Записки от подземието”.

ПЕРСОНА - Премиера 01.02
= маската, която носим пред света. Спектакълът е за това, което остава скрито под нея.
- Патрисия Господинова
Скрит текст:
ПЕРСОНА ОТ ИНГМАР БЕРГМАН за пръв път на българската театрална сцена
Режисура: Патрисия Господинова
Сценография: Ивета Милева
Музикална среда: Васил Миленков
Превод от шведски: Меглена Боденска
В ролите:
АЛМА - Боряна Маноилова
ЕЛИСАБЕТ - Ния Кръстева
ЛЕКАР - Йоана Буковска
ГОСПОДИН ФОГЛЕР - Венцеслав Димитров
Спектакълът се реализира по договор с Music Theatre International, от името на Фондация “Ингмар Бергман”

Други...
Кое от двете препоръчвате:

Празна е стаята на удоволствието
или СЦЕНИ НА РАЗСЪМВАНЕ - Топлоцентрала

постдраматичен театър
*"ЖИВОТЪТ Е СЪН" - антиутопична хорър приказка по едноименната пиеса на Педро Калдерон де ла Барка
 Зала 2 Азарян, НДК (това амфитеатралната зала ли е?)
по превода на Стоян Бакърджиев Адаптация и режисура: Дина Маркова

"Ефектът" – експериментът, който се превръща в любовна история, с премиера на театралната сцена в София  - В ролите влизат Валентина Каролева, Ирмена Чичикова, Иван Бърнев и Стефан Додуров
От новите на това съм метнал около, макар и 2та часа и половина:
Пиесата на Марк Бартлет „Албион“ ще потопи зрителите в едно пространство на носталгията, спомените и копнежите.

ЖЕНАТА–КОНБИНИ, ще прочета книгата, така или иначе чак април има билети (засега). Стори ми се интересна темата.

# 722
Дори мисля тази година да прочета и книгата му (ако някой я е чел, споделете заслужава ли си).
Книгата е страхотна. Прочетох я за 2 дни. Изключително увлекателно пише.

# 723
"Убийство по учебник", по-скоро "Криндж по учебник". Съставките са там, но ястието е безвкусно. Все пак имаше хора, които се забавляват, а и Урумов държеше фронта. Може би ако беше с 30 мин. по-къс, щеше да е добре.
От петте неща, които съм гледал на Бойко Илиев, са ми харесали "Зоро" в ДМБЦ и "Случайна среща" в Сатирата. "Робин Худ" и "Колко е важно да бъдеш сериозен (години по-късно)" са ми сред разочарованията.

# 724
  • софия
Снощи бяхме на Жената-конбини. Алтернативна постановка, която би се вписала повече в концепцията на Топлоцентрала. Стилът на игра имаше елементи на "Но", което е обяснимо предвид автора на книгата и героите. Александър Тонев прави запомнящ се образ.
Друго не знам какво да напиша.

# 725
  • Майничка
Има ли някой, който е гледал "Отново в джаза"?

# 726
  • София
Снощи бяхме на Жената-конбини. Алтернативна постановка, която би се вписала повече в концепцията на Топлоцентрала. Стилът на игра имаше елементи на "Но", което е обяснимо предвид автора на книгата и героите. Александър Тонев прави запомнящ се образ.
Друго не знам какво да напиша.
Ох, звучиш като да не ти е харесала… имам билети, пък и приятелка поканих…

# 727
  • софия
Не е моето и на дъщеря ми. На мъжа ми му хареса. Твърде японско е. Харесах книгата, но когато я четях сама определях темпото и границите на фантазия.

# 728
  • София
Добре, ще отида без очаквания. Blush

# 729
Благодарение на темата всеки много добре си отсява какво да гледа. Много е полезно! Аз бях на “Те бяха 10” в театър Възраждане. Хареса ми! Сюжетът е познат на всеки, така че няма  какво да кажа, но играта ми хареса. Искам още поне 2 представления да гледам там - Лабиринт и 12 гневни, а може и Убийствена комедия… И без това никъде другаде не съм си харесала нещо, освен Лисичета в Народен.

# 730
Убийствена комедия не е кой знае колко впечатляваща, става, но не е уау.

# 731
Аз съм чела "Женат конбини" и нещо не ме тегли към постановката.
Аз също чакам отзиви за новите постановки на театър 199.

Общи условия

Активация на акаунт