Пазаруване от Amazon- тема № 110- Black Friday

• 58 532
  • 772
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Поръчах вчера един мултикукър на празна карта, тъй като пълната не беше в мен в момента. Уредът беше в състояние “used - like new”. Влизам днес да си коригирам плащането и гледам, че състоянието му в поръчката ми е “used - mint”.  Дали да се притеснявам повече от нормално? Поръчвала съм само дребни неща досега от склада и не е имало проблем, но…
Всичко би трябвало да е наред. Ето значението:

# 616
Поръчах вчера един мултикукър на празна карта, тъй като пълната не беше в мен в момента. Уредът беше в състояние “used - like new”. Влизам днес да си коригирам плащането и гледам, че състоянието му в поръчката ми е “used - mint”.  Дали да се притеснявам повече от нормално? Поръчвала съм само дребни неща досега от склада и не е имало проблем, но…
Всичко би трябвало да е наред. Ето значението:

Благодаря ви!
Ще рискувам, пък да видим. И Руфус питах, и той уж каза, че било идентично с “used like new” 😀

# 617
Моят робот играчка, за който писах по-назад, също беше в Used - mint condition. Не знаех какво значи, проверих, и уж в безупречно състояние... А писах, че пристигна в ужасно състояние, все едно три години са играли с него. Не съм го хвърлила, но още не мога да се престраша да го отворя за почистване и тестване... В един момент може и да замине в кофата. Все още го пазя, защото ме гложди любопитството какво прави. Ако изобщо тръгне.

# 618
И аз още не съм стигнала да проверя форумния робот за прозорци, че работа, разни Коледни партита и всякакви други ангажименти. 😃 Но тези дни ще е, че ако трябва да се връща, да не изпусна срока.

Вчера най-накрая взех и поръчките от 25.11. Успокоих се, че едни от подаръците на детето ще са налични за Коледа. Пристигнаха в сряда в Еконт, в четвъртък звънях да видя къде са точно, че някакъв телефон-робот (се оказа 🤨😀) на Еконт ми е звънял, но не успях да вдигна.

# 619
Да, kupu, плаща се*, получаваш допълнителна екстра.Angry
Платено е и услугата да стесниш диапазона за доставка.
*Редактирам, че видях писаното от Звънче: дано да не платиш, но мен са ме таксували и за тяхна грешка, пусках жалба, но пари не върнаха.
Скрит текст:
Поръчка от България до Еконтомат с наложен платеж, плащам през сайта им, кутията не се отваря, звъня на телефона им - никой след 18:00-18:30, единствената ми емоция бе да го пренасоча към офис.
Единствено получих обяснение че не се била отворила кутията защото не бил наложения платеж и доставката  бил отделно, а той на мен не ми излизаше за плащане... Това че този който е приел поръчката е сбъркал бе за моя сметка и като пари - допълнителна такса и телефонни обаждания "според тарифния план", на който слушай записи, и като време.
По отношение на приложението на Еконт, съм си пуснала нотификация, но не винаги е полезна, тъй като често се случва да информират в деня на доставка.
Общо взето им е бъгаво приложението, получават се понякога и стари нотификации и като влезеш - нищо.
Спиди уведомяват по Вайбър и смс, рекламира му се приложението им от известно време, ще трябва да го кача и него.

silvi_7878, не знам каква е ваната, но в моето съзнание изникна чугунена за баня Joy  и с моята MW съм много назад в обема Joy

Не знайно защо от Амазон имат различна политика за опаковането на електроуредите:
- Sharck-ът на девойката дойде само в оригиналната си кутия с етикет отгоре (определено не ядоса, мразя етикети)
- MW бе с втори кашон отгоре.
-  Електронният микроскоп, който е в куфар и отгоре хартиена опаковка от тънък картон, аз получих в амазонски кашон, но преди това същият е бил доставян до друг потребител и стояха лепенките (май нейде из френски бе пътувал) върху неговата си опаковка.
Ето от този тип вана поръчвах. Сгъваема, пластмасова и заема по-малко място.
https://amzn.eu/d/gVwZ1n0

# 620
  • София
silvi_7878, сподели после впечатления. Заглеждах и аз подобни,в това число и надуваеми.
Че при "детето" махнахме вана и той малко страда за нея.

# 621
Desem, за да се подсигуря и да не разкарвам напразно кашона с кафеавтомата до Спиди, реших първо да питам на националния телефон. Казаха да изпратя снимка на товарителницата на international@speedy.bg. След около 15 мин. ми върнаха отговор, че заявката е обработена. После в офиса на Спиди ми казаха, че мога да проследя пратката със същия номер от етикета на Амазон т.е. и аз не съм наясно какво синхронизиране правят. Използвах опаковката, с която пристигна пратката. Сложиха самозалепващ се етикет върху стария. За да се презастраховат, залепиха и етикета на Амазон. Такъв сложих и вътре в кашона.

# 622
  • София
Мари-ана, благодаря.

# 623
silvi_7878, сподели после впечатления. Заглеждах и аз подобни,в това число и надуваеми.
Че при "детето" махнахме вана и той малко страда за нея.
Ние сме доволни от ваната. Ползваме я лятото в градината на открито със слънчева вода. Нашата е 158 см дължина става и за възрастни с височина до около 180 см. Иначе има и детски размери. Сгъват се и не заемат много  място в банята. Здрава е и стабилна. Надуваемите ги изключихме като вариант, защото има котки, които се разхождат.

# 624
Desem, за да се подсигуря и да не разкарвам напразно кашона с кафеавтомата до Спиди, реших първо да питам на националния телефон. Казаха да изпратя снимка на товарителницата на international@speedy.bg. След около 15 мин. ми върнаха отговор, че заявката е обработена. После в офиса на Спиди ми казаха, че мога да проследя пратката със същия номер от етикета на Амазон т.е. и аз не съм наясно какво синхронизиране правят. Използвах опаковката, с която пристигна пратката. Сложиха самозалепващ се етикет върху стария. За да се презастраховат, залепиха и етикета на Амазон. Такъв сложих и вътре в кашона.
Не се пише никъде, а се изчаква известно време(около час беше при мен) след заявката за връщане в Amazon, затова най-добре да се направи предишния ден преди връщането. Така се получава, защото товарителницата е на DHL и явно минава време, докато Speedy получат данни за товарителницата. Проверява се проследяващия номер(от сорта на JJD... ) в сайта на Speedy. Мисля че изписваше "Получена информация за пратка", тогава може да се върне в Speedy без проблем.

# 625
И аз още не съм стигнала да проверя форумния робот за прозорци, че работа, разни Коледни партита и всякакви други ангажименти. 😃 Но тези дни ще е, че ако трябва да се връща, да не изпусна срока.

Нашият не тръгна веднага, трябваше поне 30 мин. да се зареди и тогава.

# 626
Имате ли пътеки за ходене от Амазон, доста ги заглеждам тези дни, но не мога да преценя дали да взема тези около 200 лв. или тези около 400 лв. Моля за препоръки Simple Smile

# 627
  • European Union
Сигурно има тема и за пътеките, но и на мен ще ми е интересно някой да сподели мнение. Аз мога да си разглеждам и да сравнявам описания, но винаги е по-лесно, когато има някой с опит да ни каже какво да гледаме.

# 628
SSSttt,  просто вече няма находки, дори и складови!
И да не е спам - Triumph W01 Women's True Shape Sensation Bra 23 евро
https://www.amazon.de/dp/B00IR604T6/ref=sspa_dk_detail_0?pd_rd_i … XRhaWw&th=1&psc=1 - 19 евро.
Има и други намалени.

# 629
Пътека от амазон не бих взела масови са китайчета и като се развали хамалогия да го връщате  нито е леко нито е лесно толкоз. Купете си нещо от Бг със сервиз и гаранция понякога не всичко в амазон си заслужава независимо цената.

Общи условия

Активация на акаунт