Пазаруване от Amazon- тема № 110- Black Friday

• 57 953
  • 770
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте и ЧНГ. Включвам се с въпрос относно Amazon UK. Имах поръчка от тях, като реших да не я пускам директно към мой адрес (беше скъпа доставката) и я пуснах през Габко. Налага се връщане към тях. Стартирах процеса през техния амазон, от мен и мой адрес вписах, защото с фирми като Габко не можело. Та сайта ми даде 3 етикета (2 за кутията и третия упоменават Commercial Invoice
Give this invoice to the carrier you select to ship your return package. The invoice is required for customs. The carrier will not be able to return your package to Amazon without it). Навсякъде ми пишат, че мога да избера, които и да е куриер по мой избор стига да си покрия таксите. Някой връщал ли е към тях директно, какви опции за куриер имам? Как давам третия етикет без да е залепен на куриера тук? Като срок ми дадоха 1.02. Надявам се за съдействие и благодаря😊
Ще ти обясни куриера за какво му е този етикет. Това е за стойността на това, което връщаш. Различни са изискванията спрямо стойността.

Най-евтино е с БГ Пощи, ако няма батерия.

За съжаление е техника за 300 лири и май ще се наложи DHL, имам ли друга опция? И според chatgpt ако ми излезне солидно плащането на транспорта и таксите за мита, трябва да пиша та supporta и връщали част от тези пари срещу документи, има ли нещо вярно?

# 661
  • София
Не разбрах защо изключи връщането с превозвач. Може да провериш цената на куриерската услуга на a1post, арамекс, интерлогистика. Изчислих със Спиди при примерни параметри 2кг и размери 10*20*30см 103.00 € / 201.45 лв. С DHL сигурно ще е повече.

# 662
Не разбрах защо изключи връщането с превозвач. Може да провериш цената на куриерската услуга на a1post, арамекс, интерлогистика. Изчислих със Спиди при примерни параметри 2кг и размери 10*20*30см 103.00 € / 201.45 лв. С DHL сигурно ще е повече.

Благодаря, ще ги проверя.

# 663
Вижте и ГГБГ.

# 664
Здравейте и ЧНГ. Включвам се с въпрос относно Amazon UK. Имах поръчка от тях, като реших да не я пускам директно към мой адрес (беше скъпа доставката) и я пуснах през Габко. Налага се връщане към тях. Стартирах процеса през техния амазон, от мен и мой адрес вписах, защото с фирми като Габко не можело. Та сайта ми даде 3 етикета (2 за кутията и третия упоменават Commercial Invoice
Give this invoice to the carrier you select to ship your return package. The invoice is required for customs. The carrier will not be able to return your package to Amazon without it). Навсякъде ми пишат, че мога да избера, които и да е куриер по мой избор стига да си покрия таксите. Някой връщал ли е към тях директно, какви опции за куриер имам? Как давам третия етикет без да е залепен на куриера тук? Като срок ми дадоха 1.02. Надявам се за съдействие и благодаря😊
Ще ти обясни куриера за какво му е този етикет. Това е за стойността на това, което връщаш. Различни са изискванията спрямо стойността.

Най-евтино е с БГ Пощи, ако няма батерия.

За съжаление е техника за 300 лири и май ще се наложи DHL, имам ли друга опция? И според chatgpt ако ми излезне солидно плащането на транспорта и таксите за мита, трябва да пиша та supporta и връщали част от тези пари срещу документи, има ли нещо вярно?

Връщала съм с Габиели. Платих на тях фиксирана такса 10 или 20 лири да речем. После исках Амазон да генерират етикет за връщане от Англия и да изтрият този от България. Само изчаках от Габиели да ми потвърдят, че пратката е вече в Лондон, за да искам нов етикет. На мен ми заявиха куриер да отиде до офиса на Габиели и да я вземе.

# 665
Благодаря ви за информацията. След допитване до няколко се спрях на a1post. Надявам се да стигне пакета невредим и в срок.

# 666
Да, ще се връща роботът.
Включвам в контакта и при слагане на прозорец, започва да свети червено и да говори на немски - с онлайн преводач излезе Ниско ниво на батерията, моля, заредете (или нещо подобно). И това след 24 часа зареждане. Явно самата батерия е сдала багажа и не може да се запълни, колкото и да виси в тока. А, пък роботът е програмиран да заработва след определено ниво на заредена батерия. Grinning
Много оплетено го казах, но не си струва да купя нова батерия.

# 667
Здравейте! 

С кой бг куриер да очаквам тази пратка от Österreichische Post ? Пише, че са ме търсили, но не са ме намерили. Да не върнат пратката към Амазон?

# 668
Здравейте! 

С кой бг куриер да очаквам тази пратка от Österreichische Post ? Пише, че са ме търсили, но не са ме намерили. Да не върнат пратката към Амазон?

https://parcelsapp.com/
Пробвайте сайта с проследящ номер. Случвало ми се е да ми изписва през него какъв куриер ще дойде.

# 669
На мен една такава ми дойде в български пощи, та потърсете и там

# 670
  • София
Здравейте! 

# 671
Здравейте. Наскоро четох, че в немския амазон има -15% за нова поръчка при създаден Baby wish list   Създала съм такъв , успях да си добавя и артикул подарък , но не намирам как да генерирам код или отстъпка за поръчката. Преди месец е създаден списъка.
Благодаря Simple Smile

# 672
За много години, и много успешни покупки!

Минавам само да кажа, че праховете са намалени. Аз мушнах и други глупости в кошницата.

# 673
Здравейте. Наскоро четох, че в немския амазон има -15% за нова поръчка при създаден Baby wish list   Създала съм такъв , успях да си добавя и артикул подарък , но не намирам как да генерирам код или отстъпка за поръчката. Преди месец е създаден списъка.
Благодаря Simple Smile
Отстъпката е само за такива бебешки продукти и то явно само на определени марки. Тук е описано всичко.

# 674
  • Сред мелниците
Имах да връщам нещо към немския амазон, генерираха ми етикет през dhl.
Звъннах им , да ме насочат,  да не се щурам из града. Оказа се,  че връщат през подизпълнител Speedy. 
Трябвало да пратя етикета на Speedy, те да ми генерират тяхна товарителница и да ми я изпратят по мейл.
И като отворих връщането в амазон -  като индианец, не виждам как да го сваля само него!!
  Два часа се заинатих,  че ще го намеря. Но нъц! Накрая,  направих принт скрийн и го пратих на Спиди.

Но вече ме бяха хванали нервите и отидох до офис на Спиди който ми е на две минути от вкъщи.
Цъкна го девойката с четеца от телефона ми, изпринти ми тяхната товарителница, налепи и двата етикета и амазонския и техния и това беше .  За 3 минути приключих.
Та, ако имате сходен казус и близък офис на спиди , съветът ми е да отидете директно.
На товарителницата от амазон през dhl ,ако има букви минава през спиди.

Общи условия

Активация на акаунт