Стани богат - тема 29

• 950
  • 55
  •   1
Отговори
# 30
Тук щях да изтрещя Франк Лойд Райт, обърках го с нюйоркския.

# 31
  • Пловдив
Добре, ма, жено, може да не знаеш, че Кеворк е Георги, макар че звучи по близък начин, ама свети Йоан като бил Жан, това до какъв извод води?

Смирненски е тук. Няма да знае, залагам. Wink

Рефлектори и прожектори, бабината и трънкина... Grinning

# 32
Преди години си купих две книги за хюман дизайн, прочетох ги, но не ми беше интересно и не се занимавах повече...

Еее, навремето знаех толкова цитати наизуст (заради кандидатстването), а сега не мога да си спомня елементарни неща:
Скрит текст:
Аз не зная защо съм на тоз свят роден,
не попитах защо ще умра,
тук дойдох запленен и от сивия ден,
и от цветната майска зора.

# 33
  • Пловдив
И аз помня много цитати от стихотворения от едно време. Сега не помня какво съм прочела вчера. Wink

# 34
Означава бетонирана (шегувам се).

# 35
  • Пловдив
Кирил и Методий са, то другите отговори са неправдоподобни, но искрено се учудих, че са те. Имам спомен за кръст и светци на знамето, но изобщо не съм обърнала внимание кои са светците. Та учудих се, че К. и М. към този момент в Русия са били толкова популярни. Мислех, че доста по-късно Русия започва да им обръща внимание.

# 36
Аз го имам (от вестник - приложение) и помня Богородица, но не помнех кой е от другата страна.
Естествено няма как да е Симеон, нито Ботев и Левски. Най-логични са Кирил и Методий.

# 37
Майко, мила, предполагала, че Самарското знаме било свързано с национално-освободителното движение, ама не го знаела и на снимка не била виждала Disappointed Relieved

# 38
Самарското знаме е предназначено за българското опълчение,доколкото си спомням. И е нормално да има български символи и образи...

# 39
Аз знаех какво е обетована земя, но не се бях замисляла, че идва от "обет". Сега ,ми светна ей така, от нищото.
А стихотворението не го знаех, но Смирненски е по зорите и бях за него Simple Smile
За кварца имаше логика и мацето добре рискува.

# 40
  • Sofia
Ох, добре, че се маха

# 41
Откъде е момичето?
Съдейки по акцента, може да не е учила в България, нормално е да не знае за Самарското знаме.
Не че 99,99% от българите биха отговорили на този въпрос без жокери. Simple Smile

# 42
Откъде е момичето?
Съдейки по акцента, може да не е учила в България, нормално е да не знае за Самарското знаме.
Не че 99,99% от българите биха отговорили на този въпрос без жокери. Simple Smile

Именно, никой няма да отговори. Може да се приложи логика ако има варианти, но иначе е абсурд. Аз си го представям визуално с цветовете и кръста, ама какво има в кръстовете...

# 43
 Във Фб видях, че живее в Швейцария, но не знам дали е учила там.

Черна станция, но знаеш, че е свързано с Руско-турската война, нали?

# 44
Чичото си беше българин. И Смирненски знаеше. И да не знаеш какво има на знамето е едно, ама хич да не си го чувал, е друго.

Общи условия

Активация на акаунт