Кутия за обяд – какво приготвяте за училище и офиса? - тема 17

• 8 906
  • 289
  •   1
Отговори
# 30
Момичета накарахте ме да се усмихна в не особено приятния петъчен ден!
   При нас днес е само закуска. Обяда ще е в къщи.

2 вида палачинки класически с банан и шоколад, и мини палачинки с извара и овесени ядки ( станаха учудващо вкусни).
   Хубав да ви е уикенда!

# 31
Ееееее bibi ама недей така да пускаш тези мини палачинки с извара и овесени ядки без рецепта. Blush
Искам да внасям повече разнообразие в закуските.

# 32
И аз ги искам!!! Simple Smile

# 33
  • Berlin
И ние на палачинки, ама готови, тип американски, с фъстъчено масло и малко банан; райска ябълка; лешници.

# 34
# 35
  • shumen
За утре-принцеси с кайма,кифлички с локум и суха паста

# 36
За днес:
Закуска - затворен сандвич, напитка
Обяд - сирене по шопски, зеленчуци
Междинно - плодове, десерт

Хубава седмица!

# 37

Питка с майонеза,мортадела, кашкавал, краставица и кетчуп, ябълка и кит кат

# 38
Момичета хванахте ме неподготвена за рецептата. Истината е, че и аз все гледам да вкарам някакво разнообразие и често импровизирам. Не съм мерила точни пропорции, но горе-долу на 3 яйца добавих около 300 гр извара, 4-5 с.л. фини овесени ядки, около 100 мл прясно мляко и 1/2 ч.л. сода бикарбонат, добавих и малко сол, че моята извара беше безсолна. Всичко това го пасирах и пекох на по-слаб огън. Станаха неочаквано вкусни.
  При нас днес закуската са банички.

За обяд картофена супа, добавих и различни щърволъци извън кадър, че не е ясно супата дали няма да остане недокосната. 😄

# 39
Днес за обяд:

Показвам го така, защото се разбира по-добре какво е:
Сварени картофи в тава. Смачкани леко, не на пюре, а за да стане равно. Полято с яйца и мляко + малко настърган кашкавал и подправки без да го разбърквам.
Става като на два етажа. Много го харесаха у нас.
Скрит текст:

# 40
За обяд картофена супа, добавих и различни щърволъци извън кадър, че не е ясно супата дали няма да остане недокосната. 😄
bibikota, аз нали съм вече пораснал човек, та на мен супичката ти много апетитно ми изглежда! Трябва направо да ти дам адрес и да ми пращаш всичко от твоите специалитети, което остане недокоснато... JoyJoyJoy

Иначе пак ме пращаш в Google, от контекста подразбрах де, ама все пак порових да видя какво са точно "щърволъци".Grinning
Търсачката ми ги написа като щървАлъци, не знам дали и двете форми се ползват, но пък покрай това търсене попаднах на надпис "вашите хрумки", който също много ми хареса и си дообогтих речника! Satisfied  

Та ето ги за днес моите "хрумки" за обяд: Stuck Out Tongue Winking EyeGrinningJoy
Печен карфиол и наденички
Картофена салата
- готова от Лидл
Мандарини
Микс ядки

Скрит текст:

rozi4ka222, много хубава щампа имат слепените сандвичи! Моят уред само на обикновени триъгълници ги прави.Simple Smile

# 41
  • shumen
За утре-кренвиршки,вафла,ябълка.

# 42
  • Berlin
Бейгъл с крема сирене (кварк), шунка и зелена салата; моркови; бадеми.

# 43
allllimei, да......много приятни са на вид филийките.
Взех 3 в 1 една машинка за сандвичи и гофрети. Исках да разнообразя малко сандвичите, макар че съдържанието си остава същото, но поне вида е различен.
Браво на детето ти, че си хапва карфиол. Виждам, че честичко правиш. У нас, само аз уважавам карфиола. Дори сега съм взела една глава и се чудя как да я приготвя. Как го правиш да има такъв приятен загар?
За днес:
Закуска - сандвичи, напитка
Обяд - наденички, нахут, лютеница, салата чери и зелен пипер
Междинно - плодове, десерт

Последна редакция: вт, 18 ное 2025, 07:30 от rozi4ka222

# 44

За днес кроасан с ягоди, ябълка,грозни със сусам и две курабийки със сладко . Закусва в къщи сандвичи с шунка и кашкавал+ чай

Общи условия

Активация на акаунт