Кутия за обяд – какво приготвяте за училище и офиса? - тема 17

• 3 833
  • 117
  •   1
Отговори
# 45
За днес:
Сандвичи със запечени филийки:
 - единият е с майонеза, шунка, кашкавал и марулка
- другият е с лютеница и сирене
Краставици
Мандарини

Скрит текст:

Rozi4ka222, страхотна идея с приставките за сандвича! С тази шарка ми напомнят на красиви паунски опашки! Grinning

Карфиолът се харесва у нас, ама само паниран, а така ми отнема много време да го приготвям и ми е трудно. Иначе по назад бях писала, че от нашето семейство само аз си нося кутии, та това на снимките е моят обяд. То в темата май само аз съм с храна за офиса, всички останали сте с „училищен обяд“.
Помня обаче, че май ти преди време беше пуснала снимка и с храна за мъжа ти, та тогава се надявах, че може би няма само аз да съм с „работен обяд“.Blush Приготвяш ли и за него или беше еднократно?

А за карфиолчето от снимката:
Скрит текст:
Цветът е от подправките, първи опит ми е да го запека в еър фраера и стана много вкусен, не толкова бързо колкото очаквах, но пък доста лесно. Само малко зехтин, сол и подправки (черен и червен пипер и куркума). Нямам фурна с вентилатор, затова ползвам еър фраер, пък и за по-малко количество е супер.

# 46
  • shumen
За утре-домашна пица,грозде,десертче.

# 47
  • София

Последна редакция: вт, 18 ное 2025, 22:38 от Алекс:)

# 48

Тост с луканка, кашкавал и кетчуп, ябълка, сурови бадеми и кашу, домашни масленки

# 49
alllimei, извинявай, явно съм пропуснала когато си споделила, че кутиите са за теб.
Приготвям понякога и за ММ, но рядко имам време. Днес има късмет и успоредно с на детето, нахвърлях малко неща и за него. Grinning
За днес:
Закуски - сандвичи
Обяд - пържолки на тиган, зеленчуци. За ММ има пълнени чушки с крема сирене, домати и краставици, за детето - краставици и моркови.
Междинно - грозде, банани

# 50
  • София
И аз съм с кутията за офиса. Работя на 12 часови смени и това ми е за деня.

# 51
Често взе да ми се случва да нямам време да посетя темата 😏
  Али, ще гледам да не те затруднявам да ровиш в гугъл 😉. А, що се отнася до другото, направо пращай адреса.
   За вчера, и обяда, и закуската бяха еднотипни. Бургери по желание на ученика.

За днес гофрети с банан и шоколад.

За обяд пилешки шишчета с млечна салата, които сега установих, че съм пропуснала да снимам 🤣.

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 09:49 от bibikota

# 52
  • shumen
За утре-кашкавалка,грозде и една обикновенна вафла.

# 53

Тост с топено сирене, луканка и кашкавал, мандарини и мини вафличка

# 54

Закуска - кекс

Обяд- кюфтета на скара, млечна салата, чушка и кашкавал.

# 55
  • Berlin
Багета с мортадела, рукола, песто и майонеза; сандвич от филии с пастет и кис. краставичка; доп. плодово пюре и 2-3 бисквитки.

# 56
Аз днес малко мързеланско и въглехидратно сложих за детето. Освен баничките имаше и 3 мини пици. Нямаше време за готвене.

# 57
Менюто при мен днес също е мързеливо:

Печено пилешко месо - от грила на Кауфланд
Картофена салата - готова лидълска
Ементал
Банан

Скрит текст:

# 58
  • shumen
За утре-тост с шунка и кашкавал,грозде,вафла.

# 59

Кифлички с мармалад, ябълка, бадеми и кашу и мини вафличка

Общи условия

Активация на акаунт