Осмокласници 2025/2026 - тема 4

• 28 737
  • 560
  •   1
Отговори
# 240
Няма такова нещо за квотите. И в само мъжки или женски колективи си растат съвсем нормални хора, отношението е важно, да няма предубеждение. Едно време са били девически и мъжки гимназии и не са пораснали повредени, но са имали и много социален живот извън училище

# 241
  • Варна
  Охх, а моят не ще дънки/джинси. Взех му 1 брой, така да има, не и не. Моето rock-сърце страда. Черен панталон с ръб, бяла риза( сам си ги глади) и вратовръзка - любима униформа. Ако е ден с ФВС- униформена блуза и долница. И все още ходи без връхна дреха. Държи суитшер в раницата и го облича във входа, преди да се прибере вечер, щот' го заплаших, че ще седи навън до 22ч, ако не е облечен.  За протокола -  уч-щето е на 3 мин и го виждам през балкона...А, и друга мъка имам - подстрига си хубавата дълга коса...

# 242
Явно като преподавател не можеш и да се изразяваш! Цитирах преди няколко поста твоето първо мнение, от което тръгна дискусията. Как се радваш, че на консултациите не идват от модните. Да ти го подчертая ли да го прочетеш?

Последна редакция: чт, 27 ное 2025, 17:00 от ~Боряна~

# 243
  • София
Мен ме впечатли мнението като жена, че момичетата са повърхностни кифли. Не е непременно нездравословно да се учи в училище с неравнопоставеност по пол, но момче да расте с такова убеждение, определено е. Особено ако се подкрепя от майка му.

# 244
  • София
Явно като преподавател, не можеш и да се изразяваш! Цетерах преди няколко поста твоето първо мнение, от което тръгна дискусията. Как се радваш, че на консултациите не идват от модните. Да ти го подчертая ли да го прочетеш?

Няма как да ми цитираш нещо, което не съм написала, а модните при мен са в кавички, защото става дума за тези, които съм описала по-горе в съответния пост. И да, много се радвам, че мога да работя само с ученици, които имат интерес да учат, макар и веднъж седмично.

# 245
Нищо не разбрах. Хем кифли, които не учат са ти ученичките, хем имат интерес да учат веднъж седмично....???

# 246
Jacobiana, все повече се излагаш. Добрият преподавател успява да запали и някои незаинтересовани ученици. Явно ти сред като им сложиш етикет, нямаш такива желания. Радвам се, че ни си учител на моето дете. И дано дъщеря ми не срещне момче, възпитавано по този начин

# 247
  • Бургас
Все си мисля, че на тази възраст е нормално момичетата /а и момчетата/, да са повърхностни кифли.... поне повечето! Съвсем нормално е повече да ги интересува как изглеждат, какво обличат, с каква прическа са, каква марка са им обувките, телефона, якето, чантата, отколкото какво имат за учене, четене и писане!
Мисля, че много малко деца на тази възраст са от другият тип, които са достатъчно зрели, интересуват се само от сериозни неща и имат ясен план за бъдещето си!
Точно тук е ролята на родителя и средата, да слагат граници и да побутват в правилната посока!
Всякакви генерални заключения, още повече направени от определена група деца, са погрешни и тенденциозни, според мен.

# 248
  • София
Една започна да пише тотално неразбираемо, вероятно под афект, друга изобщо не чете, а трета отново говори за генерализации от моя страна, след като е написала кое е нормално и кое не 🤣 Явно вселената ми дава знаци, че е по-добре да не влизам тук, за да не преча на единомислещите 🤭 Останете си със здраве, ще спра да пиша, та да не ви развалям темата.

# 249
Много грубо. И после мантрата за уважение към учителите .....ей така по подразбиране.
Останете в темата! Все пак трябва да има от какво да се разграничаваме.

# 250
 Охх, а моят не ще дънки/джинси. Взех му 1 брой, така да има, не и не. Моето rock-сърце страда. Черен панталон с ръб, бяла риза( сам си ги глади) и вратовръзка - любима униформа. Ако е ден с ФВС- униформена блуза и долница. И все още ходи без връхна дреха. Държи суитшер в раницата и го облича във входа, преди да се прибере вечер, щот' го заплаших, че ще седи навън до 22ч, ако не е облечен.  За протокола -  уч-щето е на 3 мин и го виждам през балкона...А, и друга мъка имам - подстрига си хубавата дълга коса...
Значи това с връхните дрехи не е само при нас. Още ходи с ветровка!!! Не можел от студено да се разболее, вирусите умирали😡омръзна ми да питам с яке ли си, викам ти като клошар баси! Все му е Мръсна жега🤣🤨

# 251
Да ви кажа моите наблюдения не са по-различни от тези на Jacobiana, а не съм учител, прост родител съм само. В стария клас на дъщеря ми беше точно така, както го е описала Jacobiana - кифла до кифла, майнольо от тук до хоризонта... Ходеха облечени с клинове, впити в задните си части. Промениха правилника на училището в частта му, касаеща облеклото, но това не им попречи да си го нарушават, не и без насърчаването от родителското тяло, разбира се... Излишно е да казвам, че дъщеря ми едва понасяше тази среда. По тази причина си избра и "мъжко" училище, за да избегне  кифлите. Класът ѝ в момента е прекрасен. Всеки ден се връща щастлива и усмихната, доволна и ми казва - мамо, не мога да повярвам, че има деца, с които мога да си говоря нормално и да имаме общи интереси. Седем момичета са в клас. Нито една от тях не се облича "модно", но всяка една си има свой стил, с който изявява личността си. Разбират се прекрасно и момчета, и момичета, сплотени са, забавляват си се.

Та, искам да кажа, че разбирам Jacobiana какво се опитва да каже, защото съм имала пряк "сблъсък" с тази среда. Ами наистина е лееееко отчайващо. Ама то човек като им види родителите и няма какво да иска от децата. Важното е, че всеки е свободен сам да си "преценя" как да си възпитава децата. Grinning

# 252
Не може да се изказваш така за децата, на които си учител. Независимо от това как се обличат и дали искат да учат. В крайна сметка не е нужно всички да са отличници, но и не е добре да се изказваш как не искаш да се занимаваш с тях. Както децата не могат да си избират учителите, така и вторите работят с каквито деца са им се паднали и се опитват да ги направят хора. Ама то учителството е призвание, не е само работа....

# 253
Шмърци не знам в кое училище сте били преди ТУЕС, където само и единствено дъщеря ти е била облечена прилично. Но детето на Якобиана е било в НГДЕК, където, извинявам се много, но впитите клинове и гримове за момичета до седми клас не преобладават.
Даже за нашето бивше квартално, най-обикновено  училище не бих си позволила да кажа, че всички момичета са облечени като леки жени, защото чисто и просто НЕ е истина.
Така че, не, не знам за какво говори

Също така, държа да подчертая, че моето дете е страдало не от кифлите и локалните в кварталното си училище, а от нафукани и добре облечени отличници, които мислеха, че всичко им е позволено.

Последна редакция: чт, 27 ное 2025, 23:11 от Априлски душ

# 254
Още по-интересно е в кое училище е преподавател тя?

Общи условия

Активация на акаунт