Осмокласници 2025/2026 - тема 4

• 28 795
  • 560
  •   1
Отговори
# 390
  • Куциндрел
Привет, мривет. Вчера ходихме семейно с набора на филма "Един грам живот". Силно препоръчвам да отидете с децата си.

# 391
Аз се наслаждавам на ваканцията / отпуската, почиваме, ходим насам-натам, днес ги качих на Витоша заедно с едно приятелско девойче (не бяхме ходили от 4 месеца поне) - разходихме се, подишахме чист въздух, потъркаляха се в снега, аз поизмръзнах, докато ги чаках - но всички бяхме доволни. Дала съм почивка от ученето, след 02.01 ще започвам пак да стягам редиците, че чакаме резултати от класните по бел, мат и английски на набора, да видим ще трябва ли да поправя нещо (много смъкна успеха този срок, но иска да се оправя сам и се опитвам да не му мърморя много).

# 392
  • Куциндрел
Като говоря с познатите си с набори при всички проблемите са едни и същи - не учат, не искат да четат, чудят се как да изклинчат.
Успяхме да накараме нашия за курса по английски да прочете адаптиран разказ на Агата Кристи, да извади думи, герои и т.н. и д направи презентация. Отне ни 3 дена со кротце, со благо и с едно овикване от мен в началото. Сега се опитваме да го накараме да прочете още един адаптиран разказ, а аз наливам акъл, че е хубаво да чете поне по 20 мин на ден някаква книга.
През другото време мързелуваме, по-късно му вземаюе устройствата, виждаме се с този и онзи. Лошото е, че приятеля на детето е наказан и не могат да излязат.

# 393
Аз три дни съществувам само тялом вкъщи. ММ ми настояваше да гледам един сериал, който много щял да ми хареса, та преди малко приключих с последния, четвърти сезон. Случваха се разни неща около мен, които успях да регистрирам с периферното си зрение - учиха по физика, по програмиране ѝ преродаде нов материал, защото е много любопитна и иска повече, отколкото учат в училище.
Три дни детето си почина от майка си. Joy

# 394
Кажи кой е сериалът...

# 395
Ако е Stranger Things, значи заедно с моята са гледали. Три дни не и видях очите. Онзи ден излезе новия сезон, има и новогодишна серия два часа.

# 396
  • Бургас
Ако е Stranger Things, значи заедно с моята са гледали. Три дни не и видях очите. Онзи ден излезе новия сезон, има и новогодишна серия два часа.

И моите са на тази вълна! Вечерта, когато излезе имаше навити аларми за посред нощ 😂

# 397
# 398
  • Бургас
Моите започнаха да учат!!!
Цяла седмица по- рано, без думичка да съм издумала по темата!
Не знам, какво е това чудо- не виждано!
Сега да се притеснявам ли или да се радвам ?!?

# 399
  • Бургас
Радвай се, радвай се!
Явно им е скучно!
Иначе на дали биха започнали да учат!

Моя изобщо не споменава училището...

# 400
Радвай се, разбира се! Това е знак, че им е интересно и приятно, не ги натоварва.
Моята щерка вчера си преинсталира лаптопа с друга версия на Линукс, която трябвало да работи по-добре на нейния лаптоп, че бил с две видеокарти. Скача, радва се, че наистина работел по-добре, не качвал висока температура, била научила много с тази преинсталация, било много интересно. Аз седя отстрани и се дивя на ентусиазма ѝ (не понасям да ми се преинсталира компютъра, направо издивявам, но тя си се кефи).

Нека са щастливи децата, да учат като им се учи!

# 401
  • Бургас
Да бе... интересно им е  Grinning
Просто имат толкова за учене, че и те си дават сметка, че няма как да стане за един ден! Използват някакви дупки, в които нямат социални ангажименти, за да не им се наложи след това съвсем да не излизат, за да си научат!
Аз пак съм доволна, че поне се учат да си разпределят времето!  Но не си правя илюзията, че са станали супер ученолюбиви изведнъж Grinning

# 402
И моята учи, че домашното им по немски е дълго от тук до Айтос.

# 403
  • София
Същото и у нас. Не излиза от стаята, трябвало да изгледа всички серии до НГ.
По немски очаквах повече домашно, като знам колко много им дава през учебно време. Една тънка книжка на немски трябва да прочетат, после да я разказват. И една примерна олимпида му е дала за домашно, че се класира за втори кръг, но това по желание и не вярвам да я направи през ваканцията. Аз съм го оставила на мира, миналата Коледа нямаше ваканция, сега релаксира максимално. После ще му се реве, но негов си избор Joy

# 404
И аз да се включа в последния момент преди края на годината Simple Smile

Всяка година декември е страшно - коледен базар на едното дете, коледен на другото, подаръци в клас1, подаръци в клас2, подаръци на работа, базар на работа, подаръци на курса по актьорско. Всяко едно подобно нещо е натоварващо задължение, което никой не те пита дали искаш и можеш физически да покриеш. На това отгоре и класни работи някъде в този калабалък. За финал след всичко това идват истинските коледни празници с истинското готвене, подаръци и всичко останало, което би следвало да е всъщност единственото. Това си е семеен празник и хубавите неща се случват в семейството. Единственото, което осмисля цялото безумие в 3те учебни седмици на месеца е, че е разнообразие за децата и малко отдъхване от непрестанното зубрене. Творчество ако има, също е полезно. Но.... както и да е Simple Smile оцеляхме и този път. Сега ще ги върнат в реалността с още класни и контролни хахахахаха който празнувал-празнувал.

Весело посрещане на новата година и да бъде успешна и здрава!

Общи условия

Активация на акаунт