Осмокласници 2025/2026 - тема 4

• 28 726
  • 560
  •   1
Отговори
# 420
  • София
И синът ми е от лягащите по малките часове. Не знам как ще става утре. Аз не ставам с него и подозирам, че ще има закъснения.

# 421
И нас ни чака този тежък удар на ставането рано. Но ще стиснем зъби, поне е само броени седмици

# 422
  • ту тук, ту там
Моят син няма търпение да мине първа смяна пък. Викам му - ти толкова рано не си ставал за училище досега, внимавай какво си пожелаваш! Не, предпочитал първа смяна да е! Разбирам го де!

Последна редакция: нд, 04 яну 2026, 15:26 от elleni

# 423
Ние втория срок ще сме втора смяна / за първи път в живота й/. Там пък кЪв цирк ще е не ми се мисли...

# 424
Много е гадна втората смяна. Няма време за нищо.

# 425
Ние сме от феновете на втора смяна през зимата и първа смяна след това Simple Smile
Но моите деца стават сравнително рано - към 8.00 и не си проспиват времето. Сутрин си учат, пишат, играят. Липсва този стрес от ставане по тъмно, излизане в студа и леда. А февруари като минат първа смяна, то времето вече започва да се оправя и да става светло. Някак не е толкова гадно ставането в 6.30. А и следобедите е светло до късно и може да се излиза навън. Изобщо първа смяна пролетта е супер. Обаче за зимата е отврат! След цяло лято живот на 15.9. да започнеш да ставаш в 6.30 е ужасно. Добре, че не се налага да го правим. И без това дните са кратки и никъде не се ходи, нека поне се наспиват до февруари. Вече две години са на този вариант и жалко, че няма как да продължи и догодина.

# 426
  • ту тук, ту там
И моят син за пръв път сега е втора смяна и никак не му допадна.
Но сме съгласни - и аз, и той - че е по-добре първо втора смяна, после първа.

# 427
Едното се прибира в 8:30-9:00 вечер. Сутрин е в рейса в 11:30...За мен си е тегава работа  има и допълнителни занимания.

# 428
Като ви чета все по-ясно виждам предимствата да въртим смени всеки месец, въпреки че ми беше странно в началото.
Утре очаквам новогодишни честитки от класните по БЕЛ и МАТ, немският предстои. Две олимпиади има другата седмица и после ще правим равносметка на първия срок от гимназиалния живот.

# 429
Rire,  равносметката ще е ... бляк. Така се е отпуснала, че нямам думи.
За втората смяна отзиви ще има по-нататък.

# 430
  • София
Шуши, все едно аз съм го писала това. Точно това е и моето мнение за двете смени-радвам се първия срок да е втора смяна, в студа и тъмниците да не се налага да става. А втория срок да е първа смяна, денят расте, времето се затопля.

# 431
  • София
Мда, а пък при смяната на времето през март изведнъж ще се наложи да става в 5:30, а не 6:30ч.!
И моите предпочитат първа смяна, но никак не виждам полза от това. Прибират се като пребити и спят по 2 часа след училище! Така ми се искаше да са само в една смяна и да започват в 8:30 като всички нормални хора...
Нас ни чакат класни през януари. Не е учил, знаел си. Само математиката мина, но съм в трепетно очакване на резултата...

# 432
Честита Нова Година на всички!
При нас са само една смяна и въпреки това първи час започва в 8.00ч. Не зная кои всички визирате, дето започват в 8.30.
Всяка от смените и ротациите има плюсове и минуси, каквото ни се е паднало, такова. Нямам драми с това. Сега първата седмица ще е критична, след като цяла ваканция спа до обяд. Но и това ще мине. Повече се притеснявам от оценките, които ще започнат да валят от утре.

# 433
  • ту тук, ту там
Моят не е преучил през ваканцията, но не е и неглижирал. Караше ски, излиза с приятели, за които нямаше време от началото на годината. Пишеше и домашни без натиск, намери си своя баланс, не съм му се месила. Предстои обаче класно по немски 🥴

# 434
Пълен релакс цяла ваканция. Домашни никакви не са им давали. Знаят си графика на контролни и изпитвания, който каквото има да наваксва и да учи да си го научи. Никой не им дава зор.
Тя с кеф си прави някакви странични неща, а вчера и днес малко задачи порешава, че има нужда. Даже сподели, че чака с нетърпение да ходи на училище. (и това доживях Simple Smile )
Ама на мен утре хич не ми се става рано и да се качвам обратно на въртележката. Disappointed

Общи условия

Активация на акаунт