Осмокласници 2025/2026 - тема 4

• 26 110
  • 530
  •   3
Отговори
# 495
Имат ли право учителите по БЕЛ да дават на децата да четат и презентират книги извън учебната програма, както и да пишат есета по тях за оценки? В някои от книгите освен това има еротично съдържание, което не кореспондира с деца на 14 г. Визирам "Кентавърът". Уж го свързват с гръцките митове и легенди, но на мен не ми изглежда подходящо.
Не мисля, че е забранено да се даде подобно задание. Стига да им е предоставено достатъчно време да прочетат произведението.
Вече за еротичното съдържание не знам, не съм чела романа, по-скоро и за мен не е особено подходящо.
Нашата по английски в началото на срока им даде да прочетат една книга, върху която тези дни ще правят тест (за да разбере дали наистина са я прочели и какво са разбрали).

# 496
  • София
....
Почти всяка година е така, покрай междусрочната, пуснат и грипна, че да станат 5-6 дни. Само не знам защо не се обявява в началото на годината още, че да е ясно.
Защото тогава още не са уточнили кой вирус ще пуснат Wink
Ваче ме развесели Joy
Е, още от 30-те години на миналия век зимата все пускат разни грипни вируси.

# 497
  • ту тук, ту там
Ооох, аз не искам по-дълга междусрочна. Заради по-малкото дете, него какво ще го правя! 😞

# 498
  • София
Правилно ли помня, че миналата година в София май нямаше грипна епидемия? Или бъркам? Сега също няма много болни, може и да няма по-дълга ваканция.

# 499
В нашия клас нямало нито един болен Grinning

# 500
  • София
Моето вече е болно. Тепърва почват да се разболяват в София.

Аз не вярвам да има грипна ваканция, по-скоро ще е онлайн обучение.

# 501
  • Бургас
В Бургас преди малко обявиха грипна епидемия, минаваме онлайн от 22-30.01. Градините ще си работят.

# 502
  • Варна
 И във Варна са онлайн до 26-ти.

# 503
  • София
В нашия клас нямало нито един болен Grinning
И при сина ми също.

# 504
Правилно ли помня, че миналата година в София май нямаше грипна епидемия? Или бъркам? Сега също няма много болни, може и да няма по-дълга ваканция.

Нямаше. И ваканцията си беше по план.

# 505
Ако приемат предложението на МОН, ще има ваканция от 2 до 6 февр. за всички и без онлайн обучение. Щом е предложено, предполагам ще го приемат. Дано поне разберем навреме, не на първи в осем вечерта....

# 506
  • Куциндрел
Аз съм за ваканция. През младежа минаха 2 вируса от коледната почивка насам. Писна ми да ходя до аптеката за илачи.

# 507
МОН излезе с позиция, че няма нужда от удължаване на ваканцията. Следи се обстановката по места и се решава.

# 508
МОН излезе с позиция, че няма нужда от удължаване на ваканцията. Следи се обстановката по места и се решава.

Кога пък успяха да го решат....?! Сакън да не ги пуснат малко....

# 509
С това МОН и този министър се радвайте, че има поне един ден ваканция плюс събота и неделя, та цели три!  Много лежерно я карат, ще забравят материала

Общи условия

Активация на акаунт