Осмокласници 2025/2026 - тема 4

• 23 530
  • 481
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Вчера чух, че в София е много ниска бройката заболели. 60 на 10000, нещо такова. Надали ще има нещо, ще си учат сигурно по план.

# 481
Здравейте и от мен!
Аз също не мисля, че в София ще има грипна ваканция, но пък хич няма да се разсърдя ако ме опровергаят властимащите!
Набора си го е подкарал лежерно. Учи, но не се престарава. Не виждам да ги натоварват кой знае колко. И неговата класна е тотално незаинтересована от класа си, казвала съм го и преди. Мислех, че и на нея й трябва време, но не - просто си е по-студена и дистанцирана като човек явно. Или поне спрямо учениците.
Това обаче се отрази и на класа като цяло. Вълци единаци или най-много в малки групички по 2ма, 3ма. Никаква комуникация между групите, даже се запъват с имената си. Моето в началото гледаше да общувапи опознае повече деца, но като гледам се съсреодоточи в точно 2 деца. И някак изобщо нямат усет за цялост, общност или каквото и да е там. Това е много жалко, но туй то. Даже разбарах, че другата година може би ще е друг класен ръководител и чак се зарадвах!
Цветовете в школо са всички възможни и аз съм много ок с това. Защото разбира, че не е най- и се приземява, което пък го кара да положи усилие и да поправя оценки.
По математика ме впечатлява, защото учителката е брутално страга и изискваща. Шестици почти не пише, а той има основно 5ци и е адски доволен. Защото знае как са изкарани. А аз се радвам, че все пак знания има и памет също. Не всичко от предни години е забравено както си мислех.
По повод езиците, попаднах скоро на една таблица от сайта на Дидева за нивото на общоевропейската езикова рамка.
Нещо не мога да се ориентирам аз в нея. Може ли някой да разясни по-конкретно за ИИЧЕ (англ.ез).
Какво трябва да е нивото на езика след 10 кл. (първи гимназиален етап) и съответно след 12 кл. (2 гимназиален етап), като паралелката е чуждоезикова и първи и втори профил са езиците.
Питам защото тази година имат няколко учебника и последния е за ниво В1.1
В 9 и 10 клас кое ниво се учи?

Общи условия

Активация на акаунт