Хитринки за всякакъв случай - 42

• 15 157
  • 206
  •   1
Отговори
# 75
Какво мога да сложа в пералнята, за да обира косми, власинки, мъхчета? Чела съм за гъба за съдове, но не знам дали е добра идея и дали няма да се накъса на малки дунапренчета (това сигурно зависи и от качеството на гъбата). Освен това, притеснявам се по-грубата страна да не увреди дрехите. Пералнята е чисто нова, пускана само 2-3 пъти.
В никакъв случай гъба, ако не искаш чисто новата пералня да замине с голяма вероятност на ремонт.
Има такива топки (моите са силиконови с бодлички като таралежчета, ама не съм много редовна в ползването и не мога да кажа доколко обират власинки, освен косата ми).

# 76
О, аз и не бих пуснала дунапренена гъба в пералнята на своя глава.😃 Ще чакам други идеи (ако има).
Такава силиконова топка с бодлички имаме, дори не знам как е попаднала вкъщи. Мисля, че е играчка за животни.🙂

# 77
Долче, такива топки са. Не съм използвала, защото съм с комбинирана пералня/сушилня .

https://www.emag.bg/komplekt-ot-12-topki-za-peralnja-za-premahva … 716/pd/D030SMYBM/

# 78
Здравейте!Одрасках си новото лед огледало в банята,получи се една черна черта-как мога да я залича?

# 79
При сваляне на цип на яке, детето е защипало от плата. Запецнал е и не мога да го издърпам. Има ли трикове?
Ред. Успях. Нищо не скъсах.

Последна редакция: вт, 02 дек 2025, 15:24 от laurentin

# 80
Здравейте!Одрасках си новото лед огледало в банята,получи се една черна черта-как мога да я залича?
С какво го одраскахте? Тази черна черта звучи по-скоро като зацапано.

# 81
Може да помогне, ако се покаже снимка на одрасканото. И на мен ми звучи като изцапано по-скоро.
Кло, имам две такива "топки" от Пепко - не мога да преценя доколко вършат работа. А може би трябва да са 10-12 броя, за да вършат работа...🤔 Дъщеря ми е с коса над 80 см дълга. И аз съм с дълга коса, но не колкото нейната - нашите коси са лесни, защото с лекота обирам дългите косми още преди да пусна дрехите в пералнята. Обаче с косми от коси с дължина около 5-10 см или по-къси е голям зор, лепят се навсякъде късите косми, остават и отдолу в гуменото уплътнение (а то е с черен цвят, между другото)...
Някакви силиконови "топки" с дупка в центъра и релеф отвън съм виждала в Алиекспрес - някой да е пробвал те дали вършат работа? Сушилня нямаме.

# 82
Ами реших да мина с гумичката на четка за стъкла и после видях,че е бил счупен единия ъгъл на четката,явно с него с м одрала огледалото.Опитах да снимам,но не мога да направя хубава снимка 

Последна редакция: вт, 02 дек 2025, 23:40 от verra32

# 83
С вълшебна гъбка няма ли да стане?

# 84
Бих пробвала с мицеларна вода.
Вчера чистих от новата пералня (бяла и лъскава отгоре) драскотини от черен молив за очи - само с това успях да изчистя, като от химически молив бяха следите, ужас!

# 85
Благодаря ,ще пробвам и по двата начина!

# 86
Мицеларната вода чисти почти всичко! Не ползвам за лице, но от разни комплекти все се мотае по някое шише вкъщи, ползвам за почистване на всякакви повърхности.

# 87
  • Пловдив
Момичета, налепен с мъхчета след пране черен панталон с какво да изчистя? Сещам се само за ролка за дрехи, имах, ама не успях много да обера Thinking

# 88
С широко тиксо чистя мъх от дрехи и мисля по-добре се справя от ролките.

# 89
С навлажнена ръка , но това става при по- малко налепени мъхчета.
Иначе- плакнене в омекотител само на панталона в леген. Понякога забравям салфетка в джоб и само изплакване поотделно помага.
Последно мъжо беше опрал черни с един пакет носни кърпи, беше чудо на чудесата.

Общи условия

Активация на акаунт