Хитринки за всякакъв случай - 42

• 16 017
  • 220
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Търкам с гъбичка и препарати, но ще си счупя ръцете, трябва да има по-интелигентен вариант Simple Smile
С ето такова перо:

# 211
Благодаря за идеите, момичета, ще ги опитам подред. Такова перо ползваме ежедневно, паравана и банята се подсушават след всяко ползване, но по паравана се наслояват изглежда неща, които си искат здраво търкане.
Най-неприятно ми е, че паравана го купихме по-скъп уж със специално покритие, което да не задържа капки и сапунени отлагания, но... по-важно ми е сега да му хвана цаката да го почиствам по-лесно Simple Smile

# 212
Наслояването или е варовик - тогава с препарат за варовик. Познава се по това, че като е сухо, от металните части може да се забърше само със суха кърпа без препарат.
Или са остатъци сапун, шампоан, балсам - някак си някои хора пръскат около себе си повече от други Wink Ако е това, след къпане и изплакване на къпещия се, може да се изплаква и паравана от тези остатъци. Четох вчера в друга тема, че тези замърсавания се чистели лесно с обезмаслител, но не съм пробвала.

# 213
Има разни четки с мотор - търка вместо теб Wink
от този тип

и
препоръчвам аз тази
https://www.emag.bg/akumulatorna-chetka-za-pochistvane-bosch-uni … 000/pd/DFQLJ9MBM/
зареждане +/- 1 час, работи почти 1,5 часа, което е достатъчно време.

# 214
Аз нашия стъклен параван го почиствам с Пулирапид, не търкам. Намазвам го целия с гъба, изчаквам, изплаквам, забърсвам със суха кърпа. Светва, но до следващото къпане….

# 215
Не веднъж съм ги публикувала, тези препарати ползвам редовно и поддържам в наличност винаги. Понякога разнообразявам с Денкмит, Пулирапид, Виалкал които отдавна не съм купувала.

Този е специално за душ кабини, стъкла:

Може да се ползва с отмиване, може и без, така има по-продължително водоотблъскващо действие. Всеки път след взимане на душ, задължително минаваме стъклото, а и плочките с перо. Водата е много варовита, трябва ежеседмично почистване, а на батериите още по-често. Поне стъклото остава по-дълго чисто.

# 216
Има разни четки с мотор - търка вместо теб Wink
от този тип

и
препоръчвам аз тази
https://www.emag.bg/akumulatorna-chetka-za-pochistvane-bosch-uni … 000/pd/DFQLJ9MBM/
зареждане +/- 1 час, работи почти 1,5 часа, което е достатъчно време.

Не е точно да търка вместо теб, защото трябва здраво да се държи иначе играе много. Аз имам такава, с обезмаслител мия стъклото на душ кабината, обезмаслителят маха остатъците от сапуни и други. Аз лично тази четка рядко я ползвам, имам една с къса дръжка, коятто е обикновена от Лидл, подобна на тази за съдове, но продълговата. Чисти фугите идеално, влиза по ръбчетата и маха наслоявания.

# 217
Това за кой град е? Защото аз съм в София и моя параван го мия два пъти седмично с най-обикновен спрей за стъкло и микрофибърна кърпа, и то отгоре, отгоре, за 2 или 3 минути, не повече. И си е като нов. Но още като го купихме го минах с някаква течност с наночастици, после след баня последният минава с перо и ако има капки сапун се изплакват. Но, пак казвам, това за София.

# 218
  • софия
Течност с наночастици трябва да се нанася през определено време. И тя се отмива.

# 219
Течност с наночастици трябва да се нанася през определено време. И тя се отмива.

Така пише на бутилката, факт. Обаче съм мазала с такава течност плочки против хлъзгане и с друга този параван и държи девета година, а плочките даже не знам колко. И затова го споменах.

# 220
  • оттам, откъдето започва България
Водата в София е мека и не е база за сравнение. (според мен) Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт