Хитринки за всякакъв случай - 42

• 15 079
  • 206
  •   1
Отговори
# 165
Аз сипвам сода, но добавям към содата някаква есенция също, от тези за ароматерапия, каквото имам под ръка. Но да си призная вече на етикет "да не се пере" не вярвам, маратонка ли е заминава в пералнята (което не елиминира напълно миризмата!), а содата идва след това. Но е важно след това да НЕ се сушат в сушилнята, аз ги слагам върху един дехюмидифайър!

Апропо, тази комбинация с малка модификация (сода:сол 50:50, няколко капки есенция) я слагам и на бяло пране, ако се сетя.

# 166
  • Пловдив
В Пловдив има магазин Чисти обувки, но не мога да кажа на какви цени работят.

# 167
  • София
Как перете маратонки в пералня? Виждал съм торби с особена материя отвътре, като четчици, но ми се сториха скъпи.

# 168
В торби за пране само ако са ми някакви безкрайно скъпоценни, всяка обувка в собствена, най-обикновена торба за пране. Иначе - без торби, макс. два чифта наведнъж, и към тях слагам две-три стари хавлиени кърпи. Така съм прала и велурени боти, и кожени обувки. Но винаги има риск, трябва да го приемеш.

# 169
Знам, че е глупав въпрос, ама Blush Какъв е варианта да се отмиришат, освежат и т.н маратонки, които Не могат да се перат?
С дезодоранти не става...ако имаше хим-че за обувки щеше да е топ! Simple Smile

Има химическо чистене за маратонки. Забравих точно фирмата, но го има във всеки мол. Доста солена е цената, но мисля, че си струва. Имах едни черни маратонки,които не се перат. Не знам къде ги бях оставила при ремонта, но бяха набити с прах и нещо бяло като гипс или нещо такова. Дадох ги на химическо, върнаха ги по-хубави от нови, въобще не съм очаквала такъв ефект. Дезодорирани, в торбичка за съхранение.

# 170
И аз пера маратонки, даже и кожени такива. До сега не съм имала гаф. И аз слагам макс 2 чифта. На 30 градуса, с 800 центрофуга. Без торбички. После ги слагам да се изцедят в банята от водата и накрая да съхнат с хавлия вътре, която като попие голяма част от водата, махам. Това последното само зимата го правя. Суша на проветриво място и на сянка, защото иначе може да пожълтеят. Ако ми трябва бързо да доизсъхнат, ползвам един стар сешоар, като го закрепям да ги суши вътре.

# 171
  • Mediterraneo
Пера маратонки, както пера дрехи, хич не им бая, мятам ги обикновено с работните дрехи на ММ, с някоя постелка за баня или с каквото дойде. Нямам издънки даже с кожени.

# 172
  • София
Може ли идеи за вътрешни текстилни щори за прозорец, но без пробиване на дограмата?
Гледах едни плисирани от Икеа, които се залепват, но за 7лв дали ще са читави..Rolling Eyes

# 173
Имам щори Ден и нощ, не са пробивали дограмата за да ги монтират

# 174
Имам сива затъмняваща роло щора на един прозорец (текстил с блекаут слой), от Jysк е. Без пробиване се закрепва, просто се поставя отгоре върху дограмата; в комплекта бяха включени държачите. Супер доволна съм от тази щора, на мен ми трябваше да е напълно затъмняваща и да се монтира без пробиване.

# 175
  • София
dolce miele, а за неотварящ се прозорец става ли?

# 176
От Юск съм купувала щори без пробиване на дограма

# 177
Идея как се махат обезопасителните елементи от мебел? Лепят се като закачалките, но как да ги махна когато вече не ми трябват

# 178
Ако бяха с хубавите лепенки щеше да се подава едно крайче, дърпаш и готово. Така не знам, освен да срежеш с конец за зъби от най-тънките и остри.

# 179
dolce miele, а за неотварящ се прозорец става ли?
Това не мога да кажа. Иначе мисля, че има и опция щората да се постави и с пробиване на стената.(а може би и с лепене). Т. е. може да се постави и на стената, и "хоризонтално" - в чупката над прозореца.

Общи условия

Активация на акаунт