Хитринки за всякакъв случай - 42

• 34 573
  • 449
  •   1
Отговори
# 390
...понякога и чорапи мятам в голяма мрежа че ги изваждам после наведнъж от пералнята вместо един по един 😆
Чорапи пера задължително в торбичка. Дъщеря ми "произвежда" невероятно количество чорапи за пране, няма сила, която да ме накара да вадя един по един четиридесет чорапа Grinning
А и така спряха да изчезват мистериозно.
Не е и до бройка, дразня се че като вадя нещо по-голямо се "крият" из гънките и после падат където им скимне, понякога и през терасата при простиране 😂 Особено откакто масовата мода е чорапите да не са хич дълги и повечето са ми едни малки терлички, съвсем не искам да се занимавам щом има начин да не се. Зимните не ме дразнат толкова, колкото тези за в маратонките.

# 391
Петно от ръжда съм премахвала с намокряне с вода и поръсване обилно с лимонтузу. Скоро ръждата изчезва.

# 392
  • Пловдив
Фин прах от шпакловка как се чисти най-лесно? Вода с оцет ли беше?

# 393
  • софия
Вода с оцет. Има и готов препарат с оцет в ДМ.

# 394
Петно от ръжда съм премахвала с намокряне с вода и поръсване обилно с лимонтузу. Скоро ръждата изчезва.

+1
Съвсем логично, защото ръждата бива разяждана от киселини. Номерът е да се намери достатъчно силна киселина, че да я разтвори и в същото време да е достатъчно слаба, че да не повреди тъканта. Лимонтузуто е един перфектен избор.

# 395
Петна от ръжда изпробвано се премахва с оксалова киселина. Но не е лесно намирането ѝ. В магазини за пчеларски консумативи се предлага. Един ленен панталон спасих така. Това в случай, че лимонтузуто не помогне.

Торбите за пране в ДМ обикновено стоят там, където са моповете, парцалите и гъбите за почистване. Аз бих поръчала през приложението, за доставка в магазин.

# 396
Преобразувател за ръжда от железарията не е ли точно с такава киселина? Не знам дали бих посмяла на дреха да го сложа, коментарът ми е по-скоро към това че тредно се намира.

# 397
Също от баба ми знам, когато ръждивото петно се намаже с хиселина, да се остави да постои на силно слънце

# 398
Преобразувател за ръжда от железарията не е ли точно с такава киселина? Не знам дали бих посмяла на дреха да го сложа, коментарът ми е по-скоро към това че тредно се намира.
Ръждопреобразувателите са два вида, на ортофосфорна или на танинова киселина. Оксаловата се среща в природата в много зеленчуци, а за избелване се ползва не само за ръжда, но и за упорити петна, такива от мастило, настоявания от котлен камък....

# 399
Имам соларен герлянд с лампички, който искам да поставя на терасата върху дървена конструкция. Взех такер и мисля с него да захвана герлянда. Дали може да повредя кабела или да го прекъсна? Някакви други идеи?

# 400
Реа, дали няма да е по нерисково, да ги залепиш с тиксо, или двойно залепващо. В къщи светещите лампички за Коледа, залепвам към дограмата.
Или...едно време имаше едни като скоби, които се поставяха по кабелите на аналоговите телефони, и така се застопоряваха към стена, или под.
Охх, как го обясних само, дано е разбираемо. 😃

# 401
  • ПЛОВДИВ
Имам соларен герлянд с лампички, който искам да поставя на терасата върху дървена конструкция. Взех такер и мисля с него да захвана герлянда. Дали може да повредя кабела или да го прекъсна? Някакви други идеи?
По-добре сложете няколко куки на дървената конструкция, като тези: https://alex-ek.com/product/kuka-za-stena/. Wink

# 402
  • Карлово
С тези кукички съм закачвала. Хубаво хваща лепилото и са дискретни.
https://www.temu.com/bg/%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%B8-%D0 … ssn_id=ligmpia85n

# 403
Вкъщи , едни финни кабелчета премествах на ново място с такер ( глед майстори за интернет ) .
Същите опасения имах като теб , но се получи .
Или е много проста работа , или съм имала късмет, или и двете ) .

Ако това ще ти помогне ,) аз първо се упражних с друг кабел и повърхност , за да видя изобщо каква е техниката .

# 404
Ако е силен такера и фин кабела може и да се прекъсне. Може би с кабелни скоби с пиронче ще е по-безопасно

Общи условия

Активация на акаунт