Хитринки за всякакъв случай - 42

• 52 425
  • 705
  •   2
Отговори
# 690
С каквото и да третираш локално, може да остане петно. Прала съм велурени обувки, чанти, нищо им няма. Леко се втвърдяват, но за обувки не е проблем. Може леко да си сменят цвета, но също не виждам проблем. Изчакай да му омръзне да си ги носи с петното Joy

# 691
Втвърдяването може да се оправи с четка за велур и после спрей за велур в същия цвят.
И пак е важно - велур или набук. Много фини дамски обувки от велур определено не се перат.

# 692
Мислех, че съм го написала- обувките са велурени, а цветът пепел от рози. Едва ли ще намеря същия цвят спрей. Ще си ги носи с петното. Категорично отказва пране.
Благодаря ви.

# 693
И аз не бих си изпрала велурени обувки. Пробва ли да ги чистиш с нещо? Бих започнала с мицеларна вода, все пак на лицето си я слагаме, не може да е прекалено агресивна. Има различни марки козметика за велур. Едно време взимах само Саламандър, но и други добри марки има. Всякакви цветове естествен велур имам, включително пепел от рози. Петна остават не само от мазнина, но и от накапано от вода/дъжд, после има нужда да се мине на ръка с някакъв спрей/пяна за велур, за да се изравни цвета. Това с прането на обувки в пералня не е моето.

# 694
Сигурно съм ужасно банална вече, писала съм го няколко пъти, но ако имате възможност, дайте ги на химическо чистене. Бях поразена как са изчисгили едни маратонки, които мислех, че за нищо не стават. Когато ги отнесете, покажете петното и питайте дали ще го изчистят. Ако се наемат, предполагам, че ще върнат маратонките като нови. Ако не се наемат, пак ще ги носи с петното.

# 695
Как да изчистя този лак за нокти от ламината,  не става с лакочистител?

# 696
С разредител за лак за нокти?

# 697
Бих опитала механично почистване. Примерно със стъргалка за винетки или стъклокерамика.

# 698
Момчето е посолило петното на обувката, а аз след работа сложих царевично нишесте. Ще му кажа да пита в химическото чистене. Още веднъж ви благодаря!

# 699
С разредител за лак за нокти?
Не ставало с лакочистител....

# 700
А с ацетон? Лакът за нокти да не е гел?

# 701
  • София
mariat- преди време сина ми така съсипа нови маранонки от велур и кожа,светло бежови.
Въпреки, че на своя глава ги бях изпрала и не се махнаха петната,  той си купи някакъв комплект с препарат са сухо пране, четка и микрофибърна кърпа от магазин за обувки. Също така и камък за почистване на велур му бяха дали.
Да ви кажа - петната са махнаха

# 702
vnd, ако ти или сина ти помните препарата за сухо почистване, моля те напиши го. Моля и за снимка на камъка.

# 703
Аз днес намерих това и го купих.

# 704
Да, Касабланка са добри. Ердал също.

Общи условия

Активация на акаунт