Къде да родя? (София)

• 548
  • 5
  •   1
Отговори
Привет на всички мамчета!

От началото на бременноста си не мога и не мога да реша къде и как да раждам. Първо дете ми е и чувам ужасно много различни мнения за различни специалисти и болници. За момента се следя в Софиямед, но не мисля да раждам там.

Много ще се радвам да прочета Вашите мнения и опит за болници и лекари!

# 1
  • Sofia
А какви са твоите критерии? Какво точно търсиш?
Защото за една бременна някоя болница ще отговаря на нейните критерии и ще е доволна, но за друга - не.

Например:
- Частна/държавна болница
- Кое ниво на неонатологията те интересува (с най-високото са само 3-4 болници)
- Присъствие на таткото на раждането или като цяло по време на престоя
- болница, която по-скоро е "ЗА" естественото раждане и трудно би приела секцио по желание/ или се приема и секцио по желание
- наличие на реанимация/ няма реанимация
- стая със собствена баня/ обща баня
- задължително ли искаш да си с избор на екип/ или който е на смяна те устройва
- ако е частна болница - до каква сума сте заделили (във всяка болница цената е различна)
- какъв АГ търсиш : специалист по рискови бременности, добър оператор за секцио или такъв, който да показва  емоционална подкрепа по време на естествено раждане
И т.н. и т.н.

Аз например навремето се отказах от Шейново поради няколко причини. Една от които беше прословутият им асансьор, в който накачурват бебетата и после всяка родилка трябва да си намери своето.... Разбира се имаше и други причини. Просто ти давам пример мен какво ме притесняваше, но явно на много други майки това не им прави впечатление.
Също така аз исках външни лица (включително и татковци) изобщо да нямат достъп до родилното отделение, защото каквато и хигиена да се поддържа, винаги има риск да се внесе някоя зараза при новородени бебета, които са със слаб имунитет. Други пък трудно биха издържали няколко дена таткото да не може да ги посещава в стаята.
Държах да няма реанимация. Други жени пък точно реанимация искат да има.

Последна редакция: чт, 13 ное 2025, 09:34 от Brin de muguet

# 2
А какви са твоите критерии? Какво точно търсиш?
Защото за една бременна някоя болница ще отговаря на нейните критерии и ще е доволна, но за друга - не.

Например:
- Частна/държавна болница
- Кое ниво на неонатологията те интересува (с най-високото са само 3-4 болници)
- Присъствие на таткото на раждането или като цяло по време на престоя
- болница, която по-скоро е "ЗА" естественото раждане и трудно би приела секцио по желание/ или се приема и секцио по желание
- наличие на реанимация/ няма реанимация
- стая със собствена баня/ обща баня
- задължително ли искаш да си с избор на екип/ или който е на смяна те устройва
- ако е частна болница - до каква сума сте заделили (във всяка болница цената е различна)
- какъв АГ търсиш : специалист по рискови бременности, добър оператор за секцио или такъв, който да показва  емоционална подкрепа по време на естествено раждане
И т.н. и т.н.

Аз например навремето се отказах от Шейново поради няколко причини. Една от които беше прословутият им асансьор, в който накачурват бебетата и после всяка родилка трябва да си намери своето.... Разбира се имаше и други причини. Просто ти давам пример мен какво ме притесняваше, но явно на много други майки това не им прави впечатление.
Също така аз исках външни лица (включително и татковци) изобщо да нямат достъп до родилното отделение, защото каквато и хигиена да се поддържа, винаги има риск да се внесе някоя зараза при новородени бебета, които са със слаб имунитет. Други пък трудно биха издържали няколко дена таткото да не може да ги посещава в стаята.
Държах да няма реанимация. Други жени пък точно реанимация искат да има.

Благодаря за отговора ти!

Търся по възможност частна болница и ми се иска нивото на неонатологията да е добро , ако стане нещо с бебето да може да се погрижат. Присъствието на таткото ми е също приоритетно по време на раждането , защото той е моята упора във всичко. Също с възможност за самостоятелна стая със собствена баня. А за АГ ми се иска човек , който да ми вдъхне кураж, доверие и сигурност. Hug

# 3
  • Sofia
От частните болници с най-високо ниво на неонатология са Токуда и Надежда.
В Надежда обаче, доколкото знам няма избор на екип - раждаш при който е на смяна. Само ако си планирано секцио, би могла да си при определен АГ, защото той те вмъква в графика си (когато той/тя е на смяна).

Във Вита мисля, че не допускат татковци по време на естествено раждане. При секцио със сигурност, не ги допускат. После по време на престоя, можете да се виждате на входа на отделението (но не и в стаята) и без бебето.

Самостоятелна стая със собствена баня вдига значително цената. Трябва да погледнеш ценоразписите на болниците, които те интересуват и да сравниш.

# 4
Здравейте мами!

Дали може мамитата, които са раждали в тези болници (Надежда, Токуда или Свети Лазар) да споделят своето мнение за здравните заведения и от израждащия ги екип? Ще бъда безкрайно благодарна!

Последна редакция: чт, 13 ное 2025, 11:09 от Moderator1

# 5

Общи условия

Активация на акаунт