🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 9 (13.11 - 20.11) 🎭

• 2 591
  • 57
  •   13
Отговори
# 30
Искам да спечелят Бачорски и/или Глория, но считам че и двамата вече нямат реални шансове. Бачо е разкрит отдавна, Гло лошо си изигра картите и с щита и  особено на кръглата маса  - преигра и рязко си смени вота и концепцията, ще е неразумно да я оставят била тя праведна или предател. За Жоро и Ева съм неутрален, не искам останалите трима да са сред победителите но е почти сигурно че един или двама ще са измежду тях.

На следващата кръгла маса не е разумно да гонят Бачо - той е сигурен, може да го отложат и да потърсят нововербувания защото това вероятно ще е последната маса на която изгоненият ще разкрие самоличността си (обикновено така е в чуждите версии но има и други варианти). Ако го улучат после спокойно гонят Бачо и делят на 4 (ако няма алчни или параноици), ако не - продължават да се гонят до последните двама.

П.С. Всъщност май не става, ако изгонят предател ще има ново вербуване защото ще има убийство след следващата кръгла маса и задължително ще има двама предатели в последните 5. Щеше да работи ако последното убийство беше минало. Ех Гло, Гло, всичко обърка с общия щит

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 16:32 от spidrer

# 31
[quote
Едит - забравих Мая, как може - добра игра, на фона на представянето ѝ в предходния формат, в който участваше, сега беше добре, бих казала, много добре.
[/quotе]
Не видях добра игра от нея-нито тук, нито в предишния формат! Тук пак се опита да си намери като в гривните Бистричка-още в началото Гъмов я захапа в една от колите, че ходи като цветарка, ту при този, ту при онзи да се договаря дали ще я пазят. Много неприятна личност с голямо самочувствие (и много пъпки-язък за близостта с Наска на Бачо). Тя затова беше избрана за предател от него, но той я прецака в мисията с целувката. Затова не игра Мая, а беше употребена!

# 32
На следващата кръгла маса не е разумно да гонят Бачо - той е сигурен, може да го отложат и да потърсят нововербувания защото това вероятно ще е последната маса на която изгоненият ще разкрие самоличността си (обикновено така е в чуждите версии но има и други варианти). Ако го улучат после спокойно гонят Бачо и делят на 4 (ако няма алчни или параноици), ако не - продължават да се гонят до последните двама.

П.С. Всъщност май не става, ако изгонят предател ще има ново вербуване защото ще има убийство след следващата кръгла маса и задължително ще има двама предатели в последните 5. Щеше да работи ако последното убийство беше минало. Ех Гло, Гло, всичко обърка с общия щит

Не, няма да има ново вербуване, независимо от убийството. Те си го измислиха това от продукцията да няма убийство сега, а да има накрая, трябваше да е обратното.
Мисля, че все пак ще разкриват самоличностите им накрая, като за първи сезон.
И няма да е правилно да оставят Бачорски за накрая, по-добре е да имат повече време да се уверят кой е нововербуваният, а не да стрелят почти на сляпо още на идния ден.

# 33
Излиза че най-голямата грешка на Бачорски е подхода му към убийството с целувка. Настояването да е Мая, за да не рискува той да бъде разкрит, шушуканията, всичко това доведе до разкриването им. Трябваше да оставят да изтече времето и да няма убийство съответната вечер, така праведните щяха да си мислят, че има още един вербуван и да са объркани, а освен това Б и М нямаше да се набият на очи.

# 34

Не, няма да има ново вербуване, независимо от убийството. Те си го измислиха това от продукцията да няма убийство сега, а да има накрая, трябваше да е обратното.
Мисля, че все пак ще разкриват самоличностите им накрая, като за първи сезон.
И няма да е правилно да оставят Бачорски за накрая, по-добре е да имат повече време да се уверят кой е нововербуваният, а не да стрелят почти на сляпо още на идния ден.

Сигурен ли си? За убийство на конклав (не ултиматум) мисля винаги са неоходими най-малко двама предатели, поне не си спомням еднолично убийство. Ако няма да има вербуване категорично е по-добре да търсят веднага втория докато самоличността се разкрива, само така могат да бъдат сигурни, че всички предатели са елиминирани. То и друг парадокс се получи сега - предател може да бъде елиминиран като предател без да е извършил предателство (убийство)

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 17:34 от spidrer

# 35
Излиза че най-голямата грешка на Бачорски е подхода му към убийството с целувка. Настояването да е Мая, за да не рискува той да бъде разкрит, шушуканията, всичко това доведе до разкриването им. Трябваше да оставят да изтече времето и да няма убийство съответната вечер, така праведните щяха да си мислят, че има още един вербуван и да са объркани, а освен това Б и М нямаше да се набият на очи.

Аз пък смятам, че Бъч цялостно не игра добре. Да, той даваше вид, че води играта, но всъщност правеше грешка след грешка - допринесе за убийството на Георги и Неве (без да изключвам основния принос на ВН, който категорично ги посочи за изгонване), а после избра Мая, която по принцип и в Гривните предпочиташе да не играе, а да минава между капките, за да стигне до финал.  Същото направи и тук, но тази стратегия не я доведе до успех, защото Гривните е друг вид игра, не е като Трейтърс. Освен това тя направи така, че да ги хванат - вместо категорично да откаже на Бъч да целува още в началото, тя ходи да му се умилква да свърши той мръсната работа. Това, между другото също е грешка на Бъч - че я накара тя да ходи да целува хора, с които не е близка, за разлика от него. Всъщност той успя да стигне почти, ако не и до финал просто, защото се кри при ВН. Бачорски, ако искаше истински да победи, трябваше да избере Коджабашев и да изиграят качествено играта, но нали и той е с огромно его реши, че Георги ще му открадне славата. Истината е, че Бъч също обича да командори не по-малко от ВН и се опита да командори групата на предателите. Е да, ама не - това не му е частната фирма и играта изискваше повече кооперативност и вслушване в мнението на другите, защото както писах назад, за да си предател, имаш нужда от доверени хора, които да ти помагат.

Истината е, че не ВН направи играта тъпа, а самите предатели не я изиграха както трябва. Но пък за нас, публиката, мисля, че сезонът е успешен и аз се кефя на всеки епизод и разврат на събитията.

# 36
  • София
Излезе и СарКаста 😊

# 37
Да си излея душата тук 😂 Ева току-що пусна подкаст с Коджабашев, където казва, че в деня преди Глория да спипа Мая и Бачорски на калъп, Ева е видяла една писалка в библиотеката, играла е билярд много часове, за да види кой ще дойде и тя първа е заловила Бачорски. Вече писах, че за малко да гласуват Георги заради нея, защото си завъртя полата където трябваше. Без лични нападки, ама русо гладно няма 🫢

# 38
Един въпрос не ми дава мира...
Защо праведните са сигурни, че няма трети предател?
Глория разкри Бачорски и Мая, но никой няма съмнение за някой друг.Защо?

# 39

Аз мисля, защото другите са верни кучета на ВН - поне такова впечатление се създава, но истината е, че помежду тези "кучета" може и със сигурност цари недоверие. ВН си ги препита по своя си начин и всеки, който му се опълчи (според него заради това възможен предател), излетя. Интересното е, че е прав. Как стигна до тези умозаключения само той си знае, но до сега видяхме, че от неговия кръг има само един предател - Бъч и самият ВН се досети, че има човек от кръга му - предател. Като помислим, той и Бъч щеше да го отстреля още в началото, когато не му изпълни нареждането пред кого да остави парите за освобождаването от кафезите. Явно ВН се обгражда с верни кучета и в реалността, предполагам умее да преценява хората. Аз за това искам Венци да бъде вербуван за предател и да се изправи срещу ВН - ще бъде рев, рев и извинявай, мили, драги и пресвети Капитане. Ама не съм сигурна, че ще ме огрее това искане, защото и аз като Alcor мисля, че ако го посочи Бъч, той може да откаже.

# 40
  • София
Най-голямата грешка на предателите (всичките дотук) е, че мислят като предатели. Трябва да мислят и да постъпват като праведни през деня, когато са с останалите, защото иначе рано или късно ги надушват. Съвпаденията в нелогичните решения се трупат и колкото повече време минава, праведните се усещат.
Надявам се да има следващи сезони и играчите да са по-отракани, и като предатели, и като праведни.

# 41
Не съм сигурен дали някой от тях знае, но когато се вербува с покана няма убийство същата нощ. Убийство може да няма и ако е уцелен някой със щит, но нито едното не се е случвало, празна нощ няма, следователно няма кога да е вербуван трети. Може би щяха да им разрешат да вербуват тази нощ понеже няма да има убийство ако не бяха изгонили Мая, но сега  влязоха в друга схема

# 42

Аз чух Коджабашев на два пъти на кръглата маса да говори че предателите може да са 3ма.

# 43
  • Stockholm
Накратко. Всичко се случи не само защото Капитан Планета е глупак, но и защото беше доста подпийнАл, какъвто беше и през цялото предаване.
 Нито вярвам, че Бачо ще играе лудо и безразсъдно с ултиматума, нито че бате Владо ще се самоубие при ултиматум. Това е, защото и двамата показаха поведение на фурнаджийски лопати, тоест думата им няма тежест.
Мисля, че Бачо ще играе на сигурно и ще си вземе Венци.
От анкетата за  най- антипатични участници давам своите 10 точки за  Бачо и Ел Капитано. Ще е срамота някой от тях да спечели. Те направиха, но същевременно и провалиха сезона.

# 44
явно всичко е ок с Капитана. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт