🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 9 (13.11 - 20.11) 🎭

• 28 296
  • 633
  •   1
Отговори
# 405
Ева е ужасна. Как си позволява да говори за деца, семейства и прочие. Трябваше нея да викне за вербуване и да ни се спести тая тирада.

И от къде я изсмукаха тая кама, че я дадоха и на човека, на който другире нямат доверие да се разпорежда с нея?! Само и само да завържат някаква интрига, защото финалът беше ясен.

Аз съм за Бачорски! Той направи сезона. Какво щяхме да гледаме, ако нямаше истински злодей?

Много неща можехме да гледаме. Например ако Коджабашев беше предател. Или Гъмов.
Да не превъзнасяме толкова играта на Бачорски. Гледали сме много по-умни игри на предатели в световен мащаб.

На Венци кой му е казал, че зрителите гледаме риалити заради послания. Що за тъпотия.

Продукцията, НЕ на сезони с популярни лица!

# 406
И от къде я изсмукаха тая кама, че я дадоха и на човека, на който другире нямат доверие да се разпорежда с нея?! Само и само да завържат някаква интрига, защото финалът беше ясен.
Не говорете глупости! Камата я имаше в ирландския сезон, който е сниман и излъчен преди българския и там камата беше дадена на абсолютно същия принцип. Нищо не са изсмукали.

# 407
Ева е ужасна. Как си позволява да говори за деца, семейства и прочие. Трябваше нея да викне за вербуване и да ни се спести тая тирада.

Аз съм за Бачорски! Той направи сезона. Какво щяхме да гледаме, ако нямаше истински злодей?

Много неща можехме да гледаме. Например ако Коджабашев беше предател. Или Гъмов.
Да не превъзнасяме толкова играта на Бачорски. Гледали сме много по-умни игри на предатели в световен мащаб.

На Венци кой му е казал, че зрителите гледаме риалити заради послания. Що за тъпотия.

Продукцията, НЕ на сезони с популярни лица!

Съгласна, само с едно уточнение. Ако ще вкарват популярни лица, да вдигнат мизата, за да се избият заради парите. Никой не може да устои на една торба със злато!
Чакаме финал!

# 408
Бачорски заслужава да спечели играта. Бърз ум, добре манипулира останалите.  Но го разкриха, благодарение на подслъшването на Глория.
Не ми харесва идеята Глория и Петканов да спечелят. Той направо обяви, че иска да играе с предатели. А Глория направо не може да мисли адекватно, много е лесна за манипулиране.

Последна редакция: вт, 18 ное 2025, 22:42 от Diorela

# 409
  • Другата България
Ми ти всеки да си влезе с уговорка, да си пази половинката и да си гепи наградата. Аз като зрител такива неща не искам да гледам, съседното шоу се гаври с нас затова очакванията ми тук са много високи. Това не е начинът да се играе и печели това шоу (поне за мен). Ако и тук Фикус грабне парите ще е много жалко.
Аз съм за Жоро, става, пада, но я играе тази игра. Бори се със зъби и нокти и успя да се спаси, даже без да е от кликата на познаващите се отвън (изключвам Мая) стигна до финал, евала такива играчи искам да гледам.
Хващам се за този пост, защото изцяло съвпада с мнението ми за епизода, и не само.
Едно към едно.
Гледах на запис, разбира се без “Маските падат“ - няма сила, която да ме накара да гледам делулуто Владо Николов и ратановия стол Венц още и минута извън определеното им екранно време. Особено пък след като и ви прочетох /или поне опитах/ за самочувствието, което демонстрира при Деси, първия, втория вече съм го забравила. След всичкото това фиаско, което спретна, или по-скоро ти спретнаха, и ти да си навирил нос....ама кептъН, “титан“, какво ли разбираме ние.....
Много се смях, ама наистина много, в началото на епизода, когато същия “титан“ се заяви пред Петканов с вече нова, сигурна стратегия, и “за първи път знаеше какво Ще прави на следващия ден“, прегръщайки Глория и пожелавайки си да се видят утре...защото беше ясно като бял ден, че за него утре просто няма да има. Joy Напълно предвидим ход на Бачорски, и още по-предвидим на Владо - да откаже, непонятно за мен хора предполагаха, че би приел. А физиономията му при вида на Бачо - безценна. Два пъти си връщах момента.
Отказът на Венц беше изненада за мен, признавам си, май и за всички останали.
Останалото не знам как да го коментирам. Или още се чудя....
Вероятно съм един от малкото хора, които не припадат по Глория и нейните “феноменални“ ходове, да, добър играч, да, добър праведен, да, добри ходове, мисъл, смисъл, но....дотук. Някак няма смелост да доведе започнатото до край, не знам дали любовта ѝ е замъглила трезвата преценка, но да се “удавиш“ точно накрай Дунав, при власите....ще е разочарование, поне за мен. Вероятно това с дървото Петканов да приемат офертата Бачова ще се приеме като ходът на сезона, за мен обаче е Подарена победа, ако това се случи - победителят ще е един - Бачорски, той всъщност точно това иска, и е на път да го постигне. Да видим все пак.
За Жорката каквото и да кажа, то е ясно - може, умее, играе я играта. И ще я играе до последно, по правилата. От самото начало е моят фаворит, силно се надявам да е сред победителите.
И малко , но това
Цитат
Гледала съм няколко епизода от Стоте гривни и той по този начин оцеля, заграждаше тези които се очаква да отпадат и те му подаряваха гривните си без да се усетят, че ги манипулира. Не съм сигурна за правилата, но това виждах...
категорично не е вярно, не само защото в онзи формат гривни НЕ СЕ подаряваха, а печелеха, освен ако някой доброволно не отпадаше, а защото Жорката си стигна съвсем честно до финала, оцелявайки без да му се налага “да загражда“ когото и да било. Blush
Това за камата също не е вярно, не е манипулация на продукцията - четох, че я е имало и в чужди сезони.

Накрая, но не на последно място - пореден силен епизод за Бачорски.

Последна редакция: вт, 18 ное 2025, 23:11 от Merri_An

# 410
Аз лично не съм възхитен от епизода. Цялото нещо се обърна в шоуто, да не кажа цирка, на Бачорски.

За мен изборът да бъдеш предател или убит, трябва да е еднократен. Тоест, ако праведния не се съгласи, остава един предател и толкова. Самата концепция да се дава право на следващи опити, тотално видоизменя играта и дава правото на Бачорски, който знае че е разкрит и няма да спечели, да реши кой да победи. В един момент продукцията усетиха, че той може да им съсипе целия сезон и се наложи да прекратят този подход. Не че Владо и Венци не заслужаваха да отпаднат, поради свои грешки, но за мен не е това идеята. Много по-интересно щеше да е, да избере Жоро и да се види, дали той би спечелил, ако приеме, или пък Петканов и там да има супер драма, ако останат с Глория на финал.

След това още по не се изкефих как Бачорски реши, че Дани и Глория трябва да спечелят и Коджабашев и Ева не трябва да са на финал, защото той така е решил. Логично е от тяхна гледна точка, те да искат да играят с него, защото това е сигурна победа. Проблемът тук идва, не че Бачорски избира с коя двойка да играе, а правейки го с ясното съзнание, че той няма да спечели и умишлено прецаква двама души, ей така за да стане на неговата. Не стига че той редеше цялата игра, а иска да нареди и финала.

В тази връзка, респект за Коджабашев, който подходи най-умно и спокойно, опита да успокои Ева, макар и без успех и да действат разумно. Най-добрият му шанс за победа, изглежда Ева и Бачорски да отпаднат в следващите два кръга и или да спрат играта, или да убеди Гло, че той е по-праведен от Петканов.

Самата мисия ми се струва като опит на продукцията да компенсират собствените си грешки. Те позволиха на Бачорски да разбие едната коалиция, която остана в безпомощно малцинство и сега им дадоха два гласа, за да има интрига. Това е малко като БГ футболен съдия, който прави грешки и после се чуди как да компенсира. Просто трябваше да оставят само един опит за вербуване и да избегнат останалото.

Ева съм я хвалел доста пъти, но днес имаше много лош епизод. Ок, не е приятно да си на дъното и то по такъв начин, но личните обиди, които си позволи, бяха доста грозни. Като сравним как Жоро изигра същата позиция, разликата е фрапантна.

Оттук насетне много искам Жоро и Глория да спечелят, защото заслужават. Вече Петканов дали ще е с тях, нямам претенции. Тъпото е, че с действията си, Бачорски реши че праведните ще бият, просто за да си начеше егото и да стане на неговата.

Гледах и Маските падат и там няколко неща ми направиха впечатление:

Владо си потвърди разумната теория как е трябвало да махнат праведен на Ф8 и да вземат играта. След като другите не са били ок да го махнат него и поради недоспиване, е издънил целия план. Въпросът защо вместо Жоро не целиха Петканов и пак не отидоха четирима или петима праведни на финал, остана без отговор. Все пак, той е имал някакъв план и поне осъзнава, че това е игра. Нещо, което не може да се каже за Венци. Той пак повтаряше как играта и живота се препокриват и т.н., като Антон Стефанов има верен последовател. Още по-тъпото в изказването му е как искал праведните да бият, за да даде пример в полза на доброто. Ужасно е това и ако подобно мнение надделее, никой няма да иска да е предател, ако ще е само боксова круша. Дано кастнат по-стратегически играчи, защото си представете 8-10 души като Глория, Оля, Коджабашев и т.н. Сезонът би бил много по-качествен.

# 411
Ми много ясно, че си е правилна стратегията на Гло и Петканов, шъткат другите праведни и накрая Бачора на финал. Той няма вече никакъв вариант да ги подхлъзне. И си избра точно тях, защото другите оклепаха цялата игра точно на финала. Не, че и досега не беше де. И така Гло и гадже делят парите на две и толкоз. Откъде накъде Ева ще очаква нещо. За тях изобщо не е ясно, че няма вербуван. Може да има, може и да няма. Идеалният вариант за мен ще е да пратят Ева вкъщи на последната маса, след това пращат и Бачорски. Гло, Петканов и Жоро печелят като праведни. Но останат ли тримата, Жорката ще хвърли червен камък заради съмненията в Петканов и отново ще се гласува. Ясно е за кого - 2 на 1 срещу Жоро. Имам някакво усещане обаче, че Бачора сам ще се предаде в боя накрая и ще ги остави да се изпотрепват. Като цяло тъп епизод и тъп финал.. ама с тези участници толкова. И Ева пак като заговори, че какъвто си в играта, такъв си и в живота. Олеле майко. Да се свършва тая мъка вече, че да си подхващам чуждоземските сезони. Хейт, не хейт, изгледайте и вие по 1-2 да се насладите на хубава игра.

# 412
 Бачорски играе много интересно и показа завидно самообладание. След миналата седмица можеше да се предаде духом . Малко хора на негово място щяха да изкарат енергия и стратегии да продължат, когато са разкрити и пред тях няма път към победа. Не той, а други го поставиха отново в ролята на пъпет мастер и естествено, че ще играе, а няма да вдига бял байряк.
Коджабашев е умен мъж и изманипулира ВН и останалите да стрелят по Мая, за да спаси собствената си кожа. Няма лошо, но не вярвам на тази песен, която пее, за игра в името на победа на праведните като отбор. Миналия епизод игра за себе си, сега играе пак за да се спаси от Бачорски, Глория и Петканов и не виждам защо и другите да нямат същото право. Тяхното е егоизъм, а на Георги и на Ева - не. Защо? Всеки един от четиримата може да е предател и доверие на никой не му се полага, само защото той си знае, че е праведен.

# 413
Ева днес беше безобразно дразнеща. През целия сезон беше супер изнервена и нападателна, но днес, с тези долнопробни захапвания за майки и деца, просто премина границата. Истината е, че тя и Коджабашев прецакаха праведните. И докато за Георги беше нормално, той трябваше да се спаси, за Ева няма какво друго да се каже, видно е.

Аз мисля, че планът на Бачорски е много рационален - печели короната с популистки ход, за който писах, и е съвсем ОК за Глория. Другият й вариант е да играе с Ева...Ми и аз не бих го направила. Но очаквам все пак някакъв вид обръщане на нейните ходове на финала, в типично неин стил.

Не виждам смисъл да се стреля сега по сигурен предател, защото те не знаят дали има втори предател и нямат никаква идея кой би могъл да е той.

Чудесни въпроси от Деси в "Маските".

# 414
  • Другата България
Да играеш за себе си не е “престъпление“ - напротив.
Затова и аз прекрасно разбирам Ева, не оправдавам начина ѝ на изразяване и поведението ѝ.
Дани Петканов обаче /според мен/ играе повече за Глория, отколкото за себе си, вече не знам и Глория за кого играе. Самият факт, че Бачо им предлага на двамата заедно, третирайки ги като двойка, за мен е показателен.
И отново ще кажа - това /ако се случи/ няма да е победа на праведните, ще е победа на Бачорски, макар и косвена.

# 415
Голямо бутане на праведените - глобален щит, кама, ограничен конклав. Очаквам някоя тъпотия и в другия епизод. Не знам кое е по-библия, кое не е по библия, ама е тъпо. Наказват Бачорски, щото колкото да не е, запазва самообладание и прави някакви ходове. Само и само да има още пълнеж за екрана.

Тая Ева не мога да я дишам. Покрай нея и Георги почва да ме дразни. Добре, че поне разкараха ботовете Владо и Венци, които бяха абсолютни статисти със самочувствие без покритие.

# 416
Искрено се надявам Бачорски да прецака някак двамата идиоти.

# 417
В крайна сметка следващия епизод има маса, евентуално след това убийсто, ако Бачо остане и финал, нали? Няма да има повече вербуване ?

Бачорски им направи гранде сватбен подарък 😁

# 418
Привет! Минавам само да ви кажа, че след този тягостен епизод, пропит от женска злоба и мъжка античест,  всички тук сте много готини и мислещи и се съгласявам с поне 90 % от мненията ви.
P.s. в кръга на шегата за феновете на О100Г очаквам на последната кръгла маса Жорката 100-те лица да изкара един кокос, да го резбова с камата си и да му рече: Емо, гласувай 😉

# 419
Аз съм доста разочарована от развитието на нещата този епизод. Относно Глория и Петканов въобще не ми се коментира, никога не са ми били приятни, остават някакво негативно усещане от мен, някаква чудна енергия. И сега като кученца са се лепнали до предателят само и само да спечелят, а до  снощи Глория беше много гласна относно изгонването на предателите. Но сега тя си има изгода от тази ситуация и си мълчи че даже и си стиска раце с предател да се пазят, ти да видиш.

Искрено се надявам някак Жоро и Ева да обърнат нещата, но не виждам начин. Толкова добър формат успяха да го съсипат и надявам се да няма друг сезон само зъщото знам че отново ще има подобни играчи....

Общи условия

Активация на акаунт