🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 9 (13.11 - 20.11) 🎭

• 28 290
  • 633
  •   1
Отговори
# 495
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Диаволо,ти сериозен ли си?

Как виждаш Глория да избере да дели парите с някой си Коджабашев,а не с гаджето й Петканов.
Вече дори не крият привързаност и интимности пред камерите.

Въобще по каква схема и в кой свят Ева и Коджабашев биха спечелили наградата? Там,на финалната маса... с трио комбина.

# 496
Някой да ми каже дали правилно мисля, значи плана на Бачо е той плюс влюбените гълъбчета хем да са на финал заедно също и да си поделят парите? Но дори да изгонят Ева и Георги, Бачо няма ли той да спечели парите накрая?

# 497
Диаволо,ти сериозен ли си?

Как виждаш Глория да избере да дели парите с някой си Коджабашев,а не с гаджето й Петканов.
Вече дори не крият привързаност и интимности пред камерите.

Въобще по каква схема и в кой свят Ева и Коджабашев биха спечелили наградата? Там,на финалната маса... с трио комбина.

Биха спечелили, ако Бъч им беше казал, че е убил само двама и са му спрели убийствата (вербуването). Обаче той е мишка и хитрец и не постъпи като ВН, който всъщност му отвори играта, казвайки му, че е разкрит. Така и така счупиха формата и превъртяха играта, поне да продължат в този дух. Ама тогава Бъч щяха да го отстрелят веднагически и праведните си разделят наградата честно и почтено, а не както сега - изпод масата, нагласено (по балкански).

# 498
За пръв път се зачетох във фейсбук страницата на шоуто и много ясно си личи нещо, което се наблюдава и тук. Една част от публиката не може да разграничи това, което знае тя, от това, което знаят/не знаят неинформираните (праведните) в играта. В момента това са тези от зрителите, които повтарят защо не послушат Ева и Георги, да изгонят Бачорски и четиримата праведни да си разделят парите. Наистина не го разбирам това мислене. И Ева, и Георги смятат, че има втори предател - Петканов, и ще искат да го изгонят веднага след Бачо. Ако успеят, ще видят, че е праведен и ще продължат с елиминациите, защото подозрението, че ще загубят всичко, ако е останал дори един предател, няма как да се изпари. Сега го играят на чест - обединяваме се праведните и гоним Бачорски, но буквално в следващия миг са отново пред дилема. Ева играе видимо без да мисли с един ход напред, но Коджабашев със сигурност го вижда. Докато има подозрение за още един предател, всеки играе за себе си и приказките праведните играем в отбор заедно са или параван, за да оцелееш (Георги), или наивност (Ева).

И всичко това стана, защото продукцията изигра мръсен номер - след като участниците се запознават в началото на играта с Библията, следваше да им кажат, че има изменения в същата тази Библия и ултиматомите ще са само ДВА. При това положение резултатът щеше да е ясен. Но...балканска история и то мръснишка, в случая от страна на продукцията и...външна намеса - на собствениците на формата. Ами не е честно пък! Щом ще променят правилата е редно не само публиката да го види това, а и участниците. В крайна сметка всички тук говорим от гледна точка на това, че знаем за промяната, а те всъщност - не! И за това коментарите са такива, каквито са.

Janelle, не мисля, че запознават участниците с библията - тя е за продуцентите, които трябва да изпълняват условията на франчайза или както там са им уредени отношенията със създателите на шоуто. Участниците научават правилата, както и доколкото им ги съобщават и ако са гледали минали сезони на чуждите издания. То се видя, че ги държат в неведение за много неща, за да увеличават напрежението. Последно, освен лимита на ултиматумите от снощния епизод, си спомням клоуните с балоните, за които играчите не знаеха, че в един момент ще се разместят. Някъде чух (не помня дали тук се писа или по подкастите), че даже в библията измислят все нови инструменти, за да правят играта непридвидима и за зрителите, и за участниците,  когато почнат да се научават от миналите сезони как работят някои от изненадващите ходове на продукцията.

# 499
Скрит текст:
За пръв път се зачетох във фейсбук страницата на шоуто и много ясно си личи нещо, което се наблюдава и тук. Една част от публиката не може да разграничи това, което знае тя, от това, което знаят/не знаят неинформираните (праведните) в играта. В момента това са тези от зрителите, които повтарят защо не послушат Ева и Георги, да изгонят Бачорски и четиримата праведни да си разделят парите. Наистина не го разбирам това мислене. И Ева, и Георги смятат, че има втори предател - Петканов, и ще искат да го изгонят веднага след Бачо. Ако успеят, ще видят, че е праведен и ще продължат с елиминациите, защото подозрението, че ще загубят всичко, ако е останал дори един предател, няма как да се изпари. Сега го играят на чест - обединяваме се праведните и гоним Бачорски, но буквално в следващия миг са отново пред дилема. Ева играе видимо без да мисли с един ход напред, но Коджабашев със сигурност го вижда. Докато има подозрение за още един предател, всеки играе за себе си и приказките праведните играем в отбор заедно са или параван, за да оцелееш (Георги), или наивност (Ева).

И всичко това стана, защото продукцията изигра мръсен номер - след като участниците се запознават в началото на играта с Библията, следваше да им кажат, че има изменения в същата тази Библия и ултиматомите ще са само ДВА. При това положение резултатът щеше да е ясен. Но...балканска история и то мръснишка, в случая от страна на продукцията и...външна намеса - на собствениците на формата. Ами не е честно пък! Щом ще променят правилата е редно не само публиката да го види това, а и участниците. В крайна сметка всички тук говорим от гледна точка на това, че знаем за промяната, а те всъщност - не! И за това коментарите са такива, каквито са.

Janelle, не мисля, че запознават участниците с библията - тя е за продуцентите, които трябва да изпълняват условията на франчайза или както там са им уредени отношенията със създателите на шоуто. Участниците научават правилата, както и доколкото им ги съобщават и ако са гледали минали сезони на чуждите издания. То се видя, че ги държат в неведение за много неща, за да увеличават напрежението. Последно, освен лимита на ултиматумите от снощния епизод, си спомням клоуните с балоните, за които играчите не знаеха, че в един момент ще се разместят. Някъде чух (не помня дали тук се писа или по подкастите), че даже в библията измислят все нови инструменти, за да правят играта непридвидима и за зрителите, и за участниците,  когато почнат да се научават от миналите сезони как работят някои от изненадващите ходове на продукцията.

Дори и така да е, това не оневинява Бъч. Ако искаше да е печен и аз, примерно, да го харесам, трябваше да им каже, че са го спрели, пък те дали щяха да му повярват, можеше да видим. По същия начин, както ВН ги разкри двамата с Мая. Обаче Бъч нЕма топките на ВН, а взе да върти и суче да даде парите на тези, които на него му харесват. Е, каква е разликата между него и ВН? Никаква. Защо хората да харесват Бъч, а да хулят ВН при това положение? Вторият поне излезе и честно си изпя всичко, а Бъч си трайка и подмолно се нагласи за предизвестен (от него самия) финал. Аз цял сезон опявам, че ВН = Бъч (командорене, его), обаче не ми вярвате...

# 500
Има линк по-назад в темата, следете.

Каква ти кинематография, то си се беше съмнало - видя се от малкото прозорче горе в стаята на конклава, че беше почнало да се развиделява. Венци беше в много дълбок сън като го извикаха. Вярно ги снимат тези конклави до 4-5 сутринта. Владо Николов също го потвърди, за липсата на сън при Бачорски. Пак питам кому е нужно и пак не става ясно.
За прецеденти писах - в Унгария са стигали до двама отказали, но не и до трети.

Радвам се и че се видя абсолютното безхаберие на правилото за прегласуване при равенство. Тогава писах за възможна подобна ситуация (напр. на последната маса има равенство между двама предателя, значи и двамата отиват на финала - абсурд!), ето че се случи. Задължително да го променят за следващия сезон.
Не могат да държат всички будни в случай, че Бачорски ги извика за вербуване. Не са знаели и реакцията на Владо - можело е да приеме. Логистиката в тези предавания е много трудна, особено като трябва да се пази тайна.

# 501
Каква е логиката Бачорски да казва колко ултиматума е имало? Това да не е игра на "Не се сърди, човече!" Един неориентиран, който направи немислимото, стига.

# 502
И Бачорски като каже аз направих 2 ултиматума и ми набиха спирачката... ще наруши правилата на играта. Защото това е равносилно на това да се саморазкрие за предател. Той много си премерва приказките и знае какво и как да каже.

# 503
И Бачорски като каже аз направих 2 ултиматума и ми набиха спирачката... ще наруши правилата на играта. Защото това е равносилно на това да се саморазкрие за предател. Той много си премерва приказките и знае какво и как да каже.

Логиката е, че той им направи план за победа с презумпцията, че Е предател, нали така?
Той да им беше казал, пък да остави на тях дали да му вярват, или не. Wink
А не да им гласи играта предварително и да ги прави победители по нечестен начин.
Защото цялата игра си има конструкция и аз не вярвам в теорията, че състезателите не са се запознали предварително с правилата (които продукцията си мени като носни кърпи по свое усмотрение).
Извинете, но при това положение това не е никаква игра, а пъпет шоу на продукцията. Много разочароващо, защото по правила той има право на 4 вербувания в една нощ, а му разрешиха само 2. Те за това се съмняват, че може да има още един предател, защото ЗНАЯТ правилата.

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 17:13 от Janelle

# 504
  • Другата България
Хора, моля ви правилата ги има написани на 1 страница.
Никой не чете.

Прегледах Фейсбук набързо.
Масовия зрител:
1) Не знае правилата
2) Не разбира играта
Какво остава за нюансите

Е, как да има успех Sad
Какъв ФВ човек, сезонът свърши, а аз такива свободни съчинения чета тук,  в ИГ също, слушам и от познати....че на моменти спира да ми е смешно.
Пак, че и този успех има.
Да ти кажа обаче, че съм скептик, че такива зрители ще променят поведението си, тъй че каузата ти е пердута.
Относно нюансите.

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 17:35 от Merri_An

# 505
  • София
Ox, защо никой не си чете собствените коментари все едно друг ги е писал…
Продукцията е виновна, че спряла Бачо - ми да беше го оставила да утрепе и Жоро , и Ева и да даде на Петканов ултиматум - приема -> едноличен победител. По-добре ли ще е?
Продукцията дава кама на праведните - дава им предимство/ по-точно изравнява силите 😉/
Добре ли е, зле ли е?…
На нас все някой ни е виновен - продукцията и/или ВН, Бачо, Глория, Ева… според това кой кого недолюбва 😂. Не ни харесва екшъна накрая, но дали щеше да ни е по-добре със скучен финал - махат Бачорски на последната маса и четиримата се прегръщат и си разделят парите? 🤔 Такава боза ли искаме ?

# 506
  • София
Абе то един Туджаров така и не научи правилата цял сезон (отново груби грешки в днешния Надкаст) аз искам обикновения човечец сипал си ракийка към салатката да знае...
Кауза пердута.

Адоралова,
Чети ме по-внимателно, а не по диагонала. Не казвам че ще спечелят четиримата праведни, въпреки че ми се иска. Вече не. Такава ми беше прогнозата с оглед игра, участници и продукция, но уви няма да позная.
Просто съм посочил различни варианти, които биха се получили и ти намери точно за това да се хванеш. Simple Smile

# 507
На мен щеше да ми е интересно да гледам изгонване на Бачорски във вчерашния епизод и задала се евентуална ситуация в която има четирима праведни, които не са сигурни дали няма още един предател сред тях, та се дебнат във финала. Но тук не би се получило, защото Петкан е прекалено близък до Бачорски и има пълното знание, че наистина втори предател няма, та и няма как да се получи реалистична параноя между четирима праведни, след като единият от тях има толкова близък достъп до последния предател и разполага с такава информация.

Пък и дори в чуждестранни сезони мисля продукцията успява да намести нещата, че предател на финала винаги да има. В крайна сметка колкото и да извратихме формата в България, идеята на Traitors винаги ще е финалната битка да е предател(и) срещу праведни.

# 508
  • София
Това, че не знаем правилата се дължи на продукцията. Предполагам, че и в чуждите е така (не съм гледала), но нито веднъж не обясниха правилата как завършва играта и какви са точните правила. Запознати са хората, които са гледали други издания, другите - не. Мен примерно не ме дразни Неделчо, че не ги знае, спекулира все едно мъжът ми вкъщи. Туджаров май много набързо ги е гледал, но ви разбирам защо ви е досадно като бърка. По-добре нищо да не казва в такъв случай. Аз си ги слушам необременена, но с едно наум да не вярвам за финалите.

# 509
  • Другата България
Ox, защо никой не си чете собствените коментари все едно друг ги е писал…
Скрит текст:
Продукцията е виновна, че спряла Бачо - ми да беше го оставила да утрепе и Жоро , и Ева и да даде на Петканов ултиматум - приема -> едноличен победител. По-добре ли ще е?
Продукцията дава кама на праведните - дава им предимство/ по-точно изравнява силите 😉/
Добре ли е, зле ли е?…
На нас все някой ни е виновен - продукцията и/или ВН, Бачо, Глория, Ева… според това кой кого недолюбва 😂. Не ни харесва екшъна накрая, но дали щеше да ни е по-добре със скучен финал - махат Бачорски на последната маса и четиримата се прегръщат и си разделят парите? 🤔 Такава боза ли искаме ?
Защо да се четат?
Нали са написани, другото са подробности.
Аз някак свикнах продукцията да е виновна за всичко, което не се случва в даден формат така, както на индивид Х му се иска. Но за първи път ми се случва да е виновна и за тоталното непознаване и неразбиране на същия индивид Х за това, което гледа колко - два месеца вече има ли?
Нищо де, разни хора, разни идеали.
Абе то един Туджаров така и не научи правилата цял сезон (отново груби грешки в днешния Надкаст) аз искам обикновения човечец сипал си ракийка към салатката да знае...
Ама Туджаров не обвинява други за незнанието и неразбирането си, предполагам?
И /отново предполагам/ не звучи като последна инстанция?
От тях двамата Неделчо май е по-.....излагащия се, Туджаров нали искаше да участва в следващ сезон?

Общи условия

Активация на акаунт