Почти цяла София става зелена зона

• 19 160
  • 665
  •   1
Отговори
# 510
Засилваме обидите.
Като липсват аргументи.
Ми и селски бек да бях, това как по-точно ви влиза в работата?
Нямате ли нещо ваше да се занимавате, а не да влизате в тоя форум само за да обиждате непознати.

Естествено, че във форума ще е драмата, защото е за споделяне на мнения.
И ТЕМАТА е за това.
Аз на улицата не разговарям с непознати за обществените проблеми, нито някой на мен обяснява. А ако го направи ще реша, че е ненормален.
Най-естественото и нормално нещо е в тема за зоната да се обсъжда "за" и "против" зоната.
Ако го смята някой за ненормално, може би проблемът е в него.

Относно спирането по спирките и подобни места за банички, това няма НИЩО ОБЩО със зоните. И се прави и на места със зони. Така че и да се въведе зона, това пак ще се прави и пак няма да се глобява. Още по-малко от контрольорите на зоната. Това е към задачите на пътна полиция.
 Т.е, не е по темата.

# 511
Напротив, има общо между неправилното паркиране и зоната. Видял ли си паркирал на автобусна или трамвайна спирка по Мария Луиза или по Арсеналски? По бул. Витоша?Много бързо ги закопчават. Или на границата на кръстовище? Да закриват видимостта пред пешеходната пътека? Това е изключително опасно.
Ако в Красно село имаше зона много от сега паркиралите там нямаше да ги има по булеварда. Ще бъдат на платения паркинг или ще дойдат на пазара с ГТ. Ще има и контролиращи, колкото и да са ми неприятни.

# 512
Напротив, има общо между неправилното паркиране и зоната. Видял ли си паркирал на автобусна или трамвайна спирка по Мария Луиза или по Арсеналски? По бул. Витоша?Много бързо ги закопчават. Или на границата на кръстовище? Да закриват видимостта пред пешеходната пътека? Това е изключително опасно.
Ако в Красно село имаше зона много от сега паркиралите там нямаше да ги има по булеварда. Ще бъдат на платения паркинг или ще дойдат на пазара с ГТ. Ще има и контролиращи, колкото и да са ми неприятни.
Разбира се, че съм виждал.
И точно на такива места по правило не се закопчава, за да не пречи на движението. Или се вдига с паяк или се гони на момента.
И по бул Витоша има колкото искаш. Даже не се сещам да съм минавал и да няма спрели "за малко" от 2та края напречно.

Даше вашия любимец и борец за зоните споделя за такива случаи:

Ето ти и спирка на мария луиза:

А тук пред ректората на ул Шипка са си задължителни:

Последна редакция: нд, 30 ное 2025, 09:12 от dany1

# 513
Единственото, което виждам, е че не правиш разлика между Витошка и пресечките ù. Даже бай Бонев го пише за по-глупавичките и незапознати със софийските потайности като Харабейшио - кръстовището на… Затвори малко тая уста и си върни книжката, че ще направиш някоя беля.

# 514
Ти май не правиш връзка с главния мозък. Сниманото такси е навлязло в бул Витоша.
Пресичащите ЗАД него хора пресичат по бул Витоша.
Това е кръстовище и като такова включва и 2те улици.

Едит:
ето едно мнение, взето точно най-отгоре от горната публикация със снимки на господин Бонев. Общо взето неща, които съм писал и аз тук. То когато нещо е естествено и логично, нормално е повече хора да се сещат за него. А и когато им се е случвало в реалния живот:

Цитат
Rain Rodriguez
Boris Bonev Г-н Бонев, преди да одобрите така наречената реформа, дали си зададохте някой от следните въпроси:
1. Защо стикери се издават само по местоживеене? Моята кола ще прекарва максимум по 1-2 часа в платената ми по местоживеене зона, но за сметка на това 9 до 10 часа в района на местоработата ми (бъдеща зелена зона) Бюджетът ми не позволява да си плащам паркинг/гараж до офиса. Скоро не съм си вдигала заплатата 3 пъти.
2. Защо няма вариант за заплащане на годишен стикер в повече от 1 зона (например местоживеене и месторабота, или ако си собственик на имоти в различни квартали)
3. Защо системата не предоставя варианти за краткосрочно таксуване - 15 мин или 30 мин?
4. Обмисляли ли сте някога да има кратък гратисен период в районите на детски градини и училища?
5. Обмисляли ли сте как да направите паркирането около лечебни заведения поносимо? Не е адекватно таксите около болници да са същите, като около кръчмите, и да имате ограничение 3 часа. Не стига че си в болница или си закарал близък. Не стига, че ще платиш една торба пари на зона (наказание че си болен, нали), пък трябва и след 3 часа да местиш кола. Аз докторите ли да си слушам, манипулациите ли да си чакам, или да гледам часовника?
6. Защо зоната се представя като спасител от паркиране в тревните площи, разбити тротоари, от наличието на изоставени автомобили и опустели градинки? Не е ли задължение на властите да глобяват за спиране в зелени площи, да премахват изоставени автомобили и да облагородяват площадки и градинки, дори и квартала да не е платена зона? Или нарочно абдикирате от задължения, докато всичко потъне в кал, за да вкарате после зоната на бял кон и да одрусате хората за още данъци, пък те даже да са доволни от това.
7. Бихте ли обяснили логиката предимно жилищни квартали да стават платени зони? Квартали, в които няма ясно изразен дневен приходящ трафик и има приличен брой места през деня, за разлика от вечер. Премахването на няколкото автомобила на калпак си го спестете като довод. Чисто процентово това не е Бог знае какъв фактор.
8. Г-н Терзиев каза – места за паркинги нямало. Как тогава ежедневно се намират места за нови многоетажни строежи? За строежи винаги има места, някак. Как става това?
9. Можете ли да се подпишете, че градският транспорт е изцяло достъпен за бебешки и инвалидни колички? Всичкият транспорт. Защото той отдавна трябваше да е пригоден за целта. Защото, ако не е пригоден в цялост (както и всички подлези всъщност) – тук наистина ограничавате свободното придвижване на много софиянци.
10, Защо ограничавате плащането на зона да е възможно само посредством смси? Може да ти е паднала батерията, да си пропуснал да си платиш сметката, да си забравил телефона си, да си счупил телефона си или да нямаш телефон по принцип. Какво се случва тогава? Не може да няма алтернатива - картонче от реп, паркинг автомат и т.н.
11. Дали сте наясно, че когато имаш множество задачки на ден (не говорим за разходки до ресторант, колкото и да е странно), времето с градски транспорт е многократно по-дълго, отколкото с автомобил. Вие предлагате всички работещи семейства с деца да губят от и без това малкото си налично време, в транспорт. Адекватно ли Ви се вижда? Ще споделя два примера за чудесния градски транспорт: от нас до центъра пеша е 1 час и 15 мин. С градски транспорт пак 1 час и 15 мин. С кола – 15 мин. Мъжът ми стига до работа с кола за 30 мин. С градски транспорт за 1 час и 30 мин.
Един защитник на реформата ми обясни как „моя драматичен сюжет бил 1/1000000“. И вие ли мислите така? Че семействата с малки деца, работа, възрастни родители и тегав график са единици? Дори да е така, нямате право да ги игнорирате. Нямате право да игнорирате възрастните хора. Нямате право да игнорирате детските колички. София не е Ваша лична собственост! Общината съществува само за да се грижи за интересите на хората. На всички хора. Не на избрани такива. Ние ви плащаме заплатите! Длъжни сте да мислите варианти, в които да няма дискриминирани групи. Някакъв тип ми заяви, че съм навлек, ако имам работа в центъра! Вие крепостни стени ли искате да слагате? Ами направо ги стройте по кварталите. Всеки да си знае мястото. Тогава скъпоценния център ще е спокоен, празен и хубав. Само за местни, финансово спокойни хора и за хора без работа ❤
p.s. Знаете ли, не само до Нова телевизия не е удобен транспорта. Но Вас това вярвам, че не ви вълнува особено.

Последна редакция: нд, 30 ное 2025, 10:24 от dany1

# 515
  • София /Абсурдистан
Съдът отмени цялата тази върховна глупост. Сам Терзиев да се вози с ГТ ако иска. Аман от гениалните му хрумки.
За протокола - и двамата с ММ сме пенсионери по болест след тежки операции, аз съм и с проблеми с ходенето. Имам инвалиден стикер за паркиране, но не дават паркомясто, нямало достатъчно места за всички нуждаещи се. Не можем да ползваме ГТ. Аз не мога да стигна пеша и до метростанцията. Или ако сядам по пътя на няколко пъти някъде, може и да се домъкна. Дали може с инвалидна пенсия да се ползват таксита, чудя се. Без колата сме като без крака. Не всички хора са здрави и млади. Дискриминация е от където и да го погледнеш. Или викате да умираме, за какво сме му на обществото. Само че никой не е останал вечно млад и здрав, пълен със сили, да се има едно на ум.
Зад нашия блок събарят Т маркет, от който всички, целия район пазарува. Ще строят пореден блок. Магазинът е малък и място няма никакви. Заграден е от нашия блок, още един съседен блок, паркинг, винаги пълен и детска градина. Къде ще минава строителната техника, къде ще паркират тези хора, които ще купят жилища, това трябва да се пита Терзиев, а не да въвежда зони. Понеже свършиха свободните места, започват да събарят магазини. Утре ще съборят и детската градина сигурно.

# 516
Не мисля , че Терзиев  е виновен, то все към него се отнасят жалбите, но не решава той всичко. Кой  е виновен за Елените, той  и за презастрояването навсякъде.  Много подписи трябват, и много натиск всякакъв има върху тях, Терзиев  не стига за контрол.

За паркиране на инвалиди  - трябва да измислят нещо, по местоживеене. Има по паркингите отбелязано, не винаги са спазва. Пак от Терзиев. Трябва виновен.
 Пригответе се за "големи удобства" с това предстоящо строителство.

# 517
  • София /Абсурдистан
Виновен е и още как, негова е последната дума за всяка простотия, която става тук. Никой не прави нищо през главата на кмета. Като не става за тази длъжност, да се оттегли. Тук се строи като за състезание.
Боряна, не живееш в София, как знаеш кой за какво е виновен, или не?

# 518
Много неща стават без него, управлява  съвет, който не е негов, общинските съветници решават. Не  е цар и  да е " аз казах".
 И решението за платени зони е на съветниците ,ама обира той всичко. Истина  е.

# 519
Какво точно е виновен Терзиев че някой си е продал имота и ще се строи на него? Значи Йорданка Фандъкова не беше виновна за нищо толкова години сега изведнъж Терзиев е виновен и за ланския сняг.
Лейди, зоните са в помощ на точно такива като теб и мен. С нищо не те ограничават, а напротив помагат ти. И преди години имаше недоволство и протести когато се въведоха зоните. Сега са доволни. Впоследствие ще видиш че нещата ще се подобрят.

# 520
  • София /Абсурдистан
Е при нас не е зона, не сме център, аз съм до Бизнеспарка. Ама понеже много се агитира за ползването на ГТ и слизането от колите. Не всеки може. Мястото на магазина е общинско. Ще разрушат нещо направено, за да построят блок и вече няма въздух за дишане.
/ Фандъкова си беше марионетка, всички знаем на кого/.

# 521
Напротив. Агитира се нещата да се случват така, че да живеем в мир и сговор, а не някой да дойде и да паркира пред блока ти, защото вече не може да влезе безплатно на някакъв бизнес паркинг. Понеже на тези, дето ти паркират пред входа, съвестта им е закърняла, се въвеждат ограничения и бъркане в джоба, те само от това разбират. Зоните са елемент по пътя да е подредено и спокойно, не крайна цел.
Колкото до Терзиев, той е лице за пред медиите, изобщо не е такава крайна инстанция. Гробаджиите направиха столицата и въобще държавата на мармалад и продължават, но проблем са сегашните медийни лица. Типична политическа манипулация.

# 522
Съдът нищо не е отменил, а само временно е спрял изпълнението (засега), докато се произнесе. И никой не очаква наистина да го отмени.

# 523
  • София
Айрън, какво точно се променя за теб? Може би, по-лесно ще паркираш. Повишаването на таксите за живущите не е голямо.

# 524
  • София
Айрън, какво точно се променя за теб? Може би, по-лесно ще паркираш. Повишаването на таксите за живущите не е голямо.
Точно така е. Говоря за живущите там.

Общи условия

Активация на акаунт