Петел в двора на съседа

• 201
  • 5
  •   3
Отговори
Съседа има кокошки, кото нито пречат, нито крякат. Петела обаче грачи непрекъснато. Започва от 4 сутринта. Може ли да се направи нещо за да разкара петела, без да се налага ползване на брадва?

Тук трябва да уточня, че всички съседи имат кокошки, но ги гледат извън селото, на градините си. Съседите също имат градина, но са единствените които гледат кошките си в къщи.

# 1
Супа беше първата ми мисъл, но изикването да не се употреби брадва, ме разочарова. С въже не знам дали би се получило 😁
Според мен няма как да запушите човката на петела.

# 2
На петела - нищо. Трябва да се говори със съседа. Но не знам какво може да се очаква от това.

# 3
  • Пловдив
Имаше такава тема, за къща в един от "селските" (бивши села) квартали на Пловдив. И там по принцип се гледат кокошки, но точно тоя петел и стопаните му бяха особени. Потърси я, ако искаш. Не че и там можахме да предложим на автора решение.

# 4
Не мисля, че има какво да направите. И да му се оплачете на съседа, не виждам той какво ще направи. Колко да е шумен този петел? Има ли други хора на които пречи?

# 5
Имаше такава тема, за къща в един от "селските" (бивши села) квартали на Пловдив. И там по принцип се гледат кокошки, но точно тоя петел и стопаните му бяха особени. Потърси я, ако искаш. Не че и там можахме да предложим на автора решение.

Видя ми се стара тема и реших да отворя нова. Благидаря, Магдена.

Видя ми се стара тема и реших да отворя нова. Благидаря, Магдена.
Не мисля, че има какво да направите. И да му се оплачете на съседа, не виждам той какво ще направи. Колко да е шумен този петел? Има ли други хора на които пречи?

Нямам представа колко децибела е граченето му. Някъде в къщи има уред за мерене на шум. А за за други комшии не знам дали им пречи. Имало е подмятания само, че кокошките миришат и т.н., но не говорим кой знае колко с комшиите.

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 09:03 от karambucha

Общи условия

Активация на акаунт