Имотна Измама

• 1 613
  • 8
  •   1
Отговори
ВНИМАНИЕ!             ИЗМАМА!!!
💸 Платих 50%( 50 000 лв.) авансово с предварителен договор за покупката на тристаен апартамент в Прослав на 02.08.2021г. с банков превод към ARTMETAL 99 EOOD Преди увеличението на цените.
🏠 Имотът е продаден на друго семейство без да сме развалили предварителния договор и без да знам аз.
❌ Парите които му дадох така и не ми върна. Блокира ми телефона и не мога да се свържа с него. Прехвърля топката на адвоката, а с него не е разговарял за връщане на пари.
😡 Стресът ми разруши здравето!
🧠 Имам множествена склероза.
🚶‍♀️ Сега се движа с помощно средство.
⚠️ Фирми, свързани с Валентин Иванов Иванов:
ARTMETAL 99 EOOD
ART – Метал Строй OOD
ЩУТ БИЛДИНГ EOOD
VAL BUILDING 2024 EOOD
KV-Building 2024 OOD
💬 Ако сте потърпевши или имате информация за други измамени, пишете ми веднага!
🔁 Споделяйте този пост! Нека повече хора разберат!
💥 Той не може да продължава така. Време е за справедливост! Аз да не съм му безвъзмездна банка, да ми държи парите и да работи с тях.
💥

# 1
Ами обърнете се към адвокат и заведете дело. Тук и да пишете файда няма.

# 2
Отивате при адвокат в Пловдив с документите. Много сте чакали.

# 3
Сезирайте прокуратурата. И незабавно заведете дело.

# 4
Не е сигурно, че е измама.

Като подписвахте този предварителен договор   какво Ви обясни Вашия адвокат?

Кога беше срока за сключването на окончателен ?

Последна редакция: ср, 25 фев 2026, 19:45 от Deborana

# 5
  • София
Не нам само аз ли винаги когато ползвам каквато и да е услуга винаги подозирам хората в измама.
Ако някой иска да се предпази мога да дам някои съвети.
Винаги проверявайте фирмата, оборотите, тези неща са достъпни в търговския регистър.
Второто, като има сделка с много пари, купете си една флашка от диверсант.бг или spy.bg, и само за 30-40 евро, натискате копчето и можете да запишете целият разговор. Това може да е полезно.
 Другото мисля, че трябва да е ясно, да имате адвокат или доверен човек да провери всичко.
Учудвам се как хората понякога в ресторант проверяват сметката , броят смятат за 50 евро, а за всичките си спестявания, трупани с години не проучват продавача, не четат договори и се заблуждават, че една адвокатска консултация от 100-200 евро не им е по силите.
 Винаги подозирайте хората в измама. При това аз не говоря за откровена лъжа. Защото човека може да иска да е коректен, но когато вдигнат лихвите да се окаже, че ще фалира и вашите пари отново са под риск.

# 6
От липсата на реакция от авторката в темата след първият й доста детски пост мога само да предположа, че май нещо реши да прави мръсно на фирмата - строител, но не й се получи. "Пишете, споделяйте ми поста и т.н."  Това да не е детската игра предай нататък. Ако наистина имаше проблем вероятно щеше да даде повече пояснение за въпросният договор, дали е бил нотариално заверен и дали в него има клаузи за прекратяванато му. Това капаро на ръка ли го е дала или по банков път, за да има все пак някакво доказателство за прехвърлените пари на фирмата?! Дали вече се е консултирала с адвокат. Платила едни 50 000 лв. и изведнъж след 4 г. някой и продал заплютият апартамент. Еми те цените отдавна са яко нагоре и ако са й предлагали нови условия по покупката, а пък авторката не е реагирала, то е абсолютно нормално сделката вече да не е актуална.

# 7
Не е необходимо да правите куп предположения и да нападате авторката.

# 8
От липсата на реакция от авторката в темата след първият й доста детски пост мога само да предположа, че май нещо реши да прави мръсно на фирмата - строител, но не й се получи. "Пишете, споделяйте ми поста и т.н."  Това да не е детската игра предай нататък. Ако наистина имаше проблем вероятно щеше да даде повече пояснение за въпросният договор, дали е бил нотариално заверен и дали в него има клаузи за прекратяванато му. Това капаро на ръка ли го е дала или по банков път, за да има все пак някакво доказателство за прехвърлените пари на фирмата?! Дали вече се е консултирала с адвокат. Платила едни 50 000 лв. и изведнъж след 4 г. някой и продал заплютият апартамент. Еми те цените отдавна са яко нагоре и ако са й предлагали нови условия по покупката, а пък авторката не е реагирала, то е абсолютно нормално сделката вече да не е актуална.

Общи условия

Активация на акаунт