Предложения за странни, необичайни и интересни имена - 50

• 16 793
  • 594
  •   1
Отговори
# 60
Колина
Долина
Волина
Ролина
Толина
Фолина

# 61
Желана

# 62
Една от учителките ми по математика се казваше Желана Желева. Бяхме си любимки една на друга.

Речник с имена е имало по време на соца, но за едни е важал, а за други не. Родена съм през 70-те години и имам немалко познати с имена като Моника, Жанета, Елизабет, Кристиян, Теодор и други. Дори имам един познат, чието бащино име е без окончание -ов. Баща му беше известна личност и работеше в телевизията.

# 63
Явно да. И аз познавам няколко Силвии - едната родена 67-ма година, другата 79-а година (тя, за съжаление, почина), и третата - 83-та година. Не са споделяли, че родителите им са имали проблеми със записването на това име, но може и да са имали.

Моя роднина е искала да запише сина си Жулиен на свекърва си Жоржета, но не са й разрешили, и го записала Живко. Чула името Жулиен покрай естрадния певец от близкото минало - Жулиен Александров. Но й казали, че Жан и Жулиен не може, затова го записала Живко. Друг е въпросът, че Жоржета е женска форма на Георги, но тя вероятно не е знаела.

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 19:04 от Radilena

# 64
  • София
Вива
Крумка
Давида

# 65
Лягушка
Лушка
Зимъска

# 66
Лягушка - не може да бъде!!!

На руски означава „жаба“. Що за име???

А „зимъска" е стара българска дума, която означава „през зимата".

Има едно стихотворение:

„Що ще чиниш ти зимъска?
Тичам, щурчо, за храна."

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 14:23 от Radilena

# 67
  • Пловдив
Да не е грешка?
Лушка го има сред по-старите жени, ама другите две...

# 68
Едно от нещата,останали от дядо ми е едно тефтерче с такива имена. Той покрай неговата професия много е пътувал из България.

Лушка не го е вписал, но другите две - да, значи все някъде трябва да е имало такива жени на времето.

Лушка е моя бивша учителка. Simple Smile То си е традиционно име, но много рядко. Тя тогава - 2003 г. беше още доста млада, но вече си беше рядко срещано.

# 69
Аз познавам Елвис роден в края на 60-те, така че е било наистина доста избирателно това прилагане.

Бяхме на театър с детето скоро, две имена ме впечатлиха: Августина-Калина (първото име на актрисата ) и вокалният педагог - Гьорги Георгиев (така написано).

# 70
Имах преди много години колежка Калушка, сега трябва да е 75+, надявам се жива и в добро здраве. Може Лушка да е съкратено от Калушка, но ако не ме лъже паметта вече, нашата Калушка си беше Калушка и на галено.

И явно съм живяла в район с по-лежерно отношение към списъците с имена, защото познавам Силвии около и над 50-те.

# 71
Баба Лушка,внучка Лучия,внук-Лука.
Така при мене се получава.

# 72
  • Пловдив
Силвии има отдавна, Силвия Лулчева е родена 1969г.

Калушка не съм чувала, но се сещам за Марушка. Ама някой да се казва Зимъска, невероятно ми се вижда.

# 73
Престислав

# 74
Прочетох пресостат

Общи условия

Активация на акаунт