Моля за Съвет от електротехник.

• 2 250
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте

Знам че това може да ви звучи нелепо но дайте ми съвет без да съм сменял инсталацията в кухнята чрез  преглед на снимката, на която се вижда вече изкаран кабел за абсорбатор и пералня, как да добавя да си вържа хладилника печката и двойка котлони на плота

# 1
Само не прави глупости. Намери си читав електротехник (т.е. истински, който е учил за такъв), за да ти изчисли мощностите, да ти пусне кабелите и да ти върже правилно уредите.
Не че не можеш и сам по интернет, но няма гаранция дали няма да започне да гърми у вас като на Нова година.

# 2
Фурната и котлоните "дърпат много ток" и трябва да е сигурно, че кръга може да издържи такова натоварване без да се запалят кабелите. Затова при стара инсталация за двете е най-добре да се дръпне нов кабел направо от таблото, за да няма проблеми, защото кабелите като остареят им се нарушава изолацията и имат навика да правят пожари, даже и да са правилно оразмерени.

# 3
Здравейте, съветвам ви към изведените кабели за пералня и абсорбатор да не присъединявате нищо друго! Допустимо е евентуално към кабела за пералнята да сложите двоен контакт, с който да захраните и хладилника, но със сигурност не е безопасно да го направите с фурната и котлоните.

Последна редакция: нд, 16 ное 2025, 09:23 от Tatti

Общи условия

Активация на акаунт