Отговори
# 690
Видях гифките от улицата с Кадилака 💚 но от телефона не ми се цитираха. Проследяващото устройство в Огърлицата  е най логичното обяснение от феновете и зрителите следящи сериала и детайлите.  Още преди това забелязах и коментирах от снимките зад кадър че Демет - Нисан е махнала колието подарък и го няма на вратата й. Нисан си мисли, както и ние че има бръмбар да я подслушва и няма да издаде че си тръгва , но изненадата е че Ешреф е монтирал проследяващо у- во за да знае всеки неин ход и къде ходи и какво прави. Ще оневини Нисан пред всички и себе си но му трябва време. В случая той постъпва така с Рюя и като го разбере още повече ще съжали , но дори и да знаеше самоличността й вероятно пак би посъпил така . Живота и подземният свят са го научили на много неща . Може и да му се сърдим но това е неговият начин и Обича силно , ревностно и бурно и огнено. Не е лесен характер. Дали наистина има устройство в колието и ще познаят ли феновете предстои да разберем.  

Последна редакция: нд, 07 дек 2025, 16:36 от femmi2

# 691
Какво значение има дали е проследяващо устройство или подслушващо. Доверието се счупи, настани се съмнението и колебанието. Любовта се опорочи.
Не мога да оправдая Ешреф, че иска да знае всяка стъпка на Нисан. На какво прилича това. Та той ѝ отнема личната свобода, превръща я в марионетка, която трябва да играе само по неговата свирка.
Започна с колието и обеците, които най-демонстративно изхвърли в тоалетната, за да приключи с огърлица, която е по-страшна и от окови.
Мерси от такава задушаваща любов! Да бяга по-далеч от него Нисан...
Харесвам Ешреф като герой, но има черти от характера му, които не мога да приема. Тази проява на егоцентризъм ме изважда от равновесие.
Да си припомним и разговора му с Хъдър, по-точно момента, в който говори за истинския си баща:

- А ти какво направи, има ли някаква следа от сина ти?
- Следя, ще видим. Може нещо да стане ясно в тези дни.
- Знаеш ли, ако баща ми дойде днес и влезе през тази врата, няма да искам.
- Защо?
- Няма да искам, защото баща е нужен на детето в детството. Не знам. Когато учи да кара колело, да лови риба, когато си паднал или си се скарал, нужен е когато седна за първи път зад волана. Какво да правя с баща на тази възраст? Сега ще дойде и ще каже случи се така или иначе.
- Ти съвсем не си познавал баща си, така ли?
- Аз дори имена не знам, нито на баща, нито на майка.
- Възможно е и той да те търси с години. Не може да бъде така?
- Нека не търси, не искам! След това който и да дойде, той е чужд човек за мен.
- Прав си.

Не може толкова категорично да се отрича ролята на бащата. Да, Ешреф е сирак, не познава истинските си родители, дори имената им не знае. Не е усетил майчина ласка, не е изпитал удоволствието на дете, напътствано от баща си.
Но да твърдиш, че сега баща не ти е нужен е нелепо. Да не се интересуваш какво се е случило в миналото с истинското ти семейство, също е непростимо.
Отново егото на Ешреф доминира. Той дори за момент не иска да помисли, че баща му също може би страда за него, че го търсят с години. "Нека не търси, не искам! След това който и да дойде, той е чужд човек за мен."

# 692
Няма  значение дали у - во или "бръмбар". Нужен е и открит и честен разговор и от двете страни без тайни , защото в случая и двамата имат вина с някои техни действия и мълчание.   

Много е категоричен и за това, че не се нуждае от баща и вече е закъснял . Горделив е с его. Хъдър се почуства зле от думите му.

Трогателна  и емоционална сцена Cold Sweat . Винаги е  бил внимателен с децата и знае как да общува с тях  с подход . Ешреф си спази Обещанието и му купи мечтаният велосипед. Където му подава ръка от автомобила виждайки го щастлив да се радва на колелото вероятно не е по сценарии , а импровизация. Доста такива мнения има и аз така мисля. Има химия с децата от екрана.

- Казват, че си убил баща ми, вярно ли е?
- Не. Не съм бил аз.
- Кой го направи?
- Други хора.
- Полицай ли си?
- Не, аз съм лош. Но има и такива, които са по-лоши от мен.
- Баща ми ми обеща велосипед.
- Ще ти го купя, какъв цвят?
- Червен.

😭

Колегата Гьоркем на първо място  и измести Чаатай . Заслужава похвали , танцът му е хит и е добър в работата си .

Последна редакция: нд, 07 дек 2025, 19:53 от femmi2

# 693
Ешреф може да си мисли, че както той слага "бръмбар" в колиетата, така и Динчер. Затова го изхвърли в тоалетната. А можеше да го скъса само.

# 694
Ешреф може да си мисли, че както той слага "бръмбар" в колиетата, така и Динчер. Затова го изхвърли в тоалетната. А можеше да го скъса само.

Интересна гледна точка изобщо не си помислих затова. Може и така да е но изпитва ревност и гняв. Динчер не е нормален и затова се страхува за Нисан и не иска да приема подаръци. Брутално беше това действие , а можеше да го скъса само или да го хвърли през балкона и на някои друг да му излезе късмета и да се радва на диаманти . Money Ако полицията разбере може да реши че си го откраднал и после обяснявай че си го намерил на пътя. Динчер по- добре да не разбира затова , но познавайки Ешреф бей сам ще му го каже и то с удоволствие.

Последна редакция: нд, 07 дек 2025, 19:35 от femmi2

# 695
И този диалог много ми хареса:

Скрит текст:

# 696

Още подсказки  в елегантна черна рокля са я снимали някъде .

# 697
— Ти си този, който предизвиква скандал!
— Нисан, аз не предизвиквам скандали. Ако го направя, ще прочетеш за това във вестниците🤭

Отново думите на Танер се въртят из медиите:

💥ДЕМЕТ Е ЗАБАВНА, ЧААТАЙ Е СПОКОЕН

Танер Румели, който играе един от злодеите, Динчер, в култовия сериал на Kanal D „#МечтатаНаЕшеф“, каза:
„Работата ни е много забавна. Този герой е интересна и приятна роля за актьор“.

Актьорът отбеляза, че играта на злодей не му влияе психологически:
„Когато снимачният ден приключи, свалям костюма си, прибирам се вкъщи и отново ставам Танер. Научих се да не толерирам злодеи в живота си“, сподели той.

Румели също говори топло за Чаатай Улусой и Демет Йоздемир:
„Работата с тях е удоволствие. Демет е много забавна, а Чаатай има успокояваща енергия.“

# 698

Още подсказки  в елегантна черна рокля са я снимали някъде.
Снимката е стара. Няма връзка със сериала.

# 699
Мерси , за уточнението . Понеже я мернах в профилите  и бяха написали името на сериала помислих че е нова снимка .

По епизода .....   Доста неща вече коментирахме и Обменяхме мнения и отразихме та на знам и какво подробно да напиша повече .  Друго си е когато има бг буквички .

Последна редакция: нд, 07 дек 2025, 18:35 от femmi2

# 700
Охх, аз много неща още мога да напиша за този епизод, защото всяка сцена е носител на дълбоко съдържание. И привнася нови елементи и характерни черти на героите.
А  за предателството, неговите разновидности и отношението на героите към него също може много да се каже. Лесно е да се набеди определен човек, но ти самият трябва да си образец за подражание.
Тръгнал женкарят Гюрдал да говори за морал и предателство, а излезе най-големият предател спрямо Гонджа, която искрено го обича и е готова да роди дете от него.
Дори и Фарук ме разочарова в този епизод. Излъга Ешреф, че е приключил с Айтен и веднага след това ѝ написа съобщение да се видят.
Приятелите му го молят за помощ, притиснати от куршумите, а той седи спокойно срещу бившата си жена и ги убеждава, че има неотложна работа. Те да се оправят сами. А той трябва да изясни какви са точно причините, които са подтикнали Айтен да му изневери.
От всички чувам едно - "краят ни ще е или затвор, или смърт". Тези хора живеят ден за ден, без ясни цели, без капка надежда и идеал за по-добро бъдеще, за нормален живот и семейства, за които да се грижат.
Издигат в култ "Сираците", но каква е тази организация, какви са целите ѝ, с какво се издържа и как работи е обвито в мъгла. Все още сме на етап борба с наркодилърите...

# 701
Гюрдал е такъв още от началото и не сме изненадани. Дори искаше да се ожени от скука, щото Ешреф е в затвора , няма екшън и работа и когато излезе вече не искаше това и нещата се промениха и дойдоха на мястото си и за дете изобщо не е мислил. Ешреф се зарадва и само той знае засега.

Фарук с тая негова сляпа любов към бившата, където е лежал в затвора заради нейната изневяра сега пак си изпати и постъпи зле спрямо всички.

Думите на прокурорката, че един ден ще намерят Ешреф мъртъв с глава наведена над волана на колата са като   пророчески за началото и края. Той също го знае и е готов за това и не се страхува. Всички живеят с тази мисъл с живот и среда, като техните. Затова и създават правило от Организацията да не се влюбват и създават семейства.

Последна редакция: пн, 08 дек 2025, 03:05 от femmi2

# 702
Лидерите за деня (1–5 декември) 🔥

Понеделник – „Далечен град“
Вторник – „Ревност“
Сряда – „Мечтата на Ешреф“
Четвъртък – „Наследник: Зовът на корените“
Петък – „Това море ще прелее“ ❤‍🔥

# 703

Чаатай Улусой на снимачната площадка на сериала " Ешреф Рюя" с актьора Юри Рюдченко ,който играе руският мафиот. Той е актьор и също и музикален продуцент.  

Инфото е от профила на румънската фенка Габи.

# 704
Чудесен психологически портрет на Ешреф Тек от Людмила Фролова:

Ешреф Тек е нещо повече от криминален гений. Той е човек, изградил в себе си перфектно настроен механизъм за оцеляване. Емоциите му са заключени, решенията му са студени, присъствието му е форма на власт.

В психологията това се нарича пълен контрол над афекта. В действителност се изразява в погледа му: директен, спокоен, толкова уверен, че буквално спира дъха. Ешреф не повишава глас – той контролира тишината. И тази тишина говори вместо него.

Силата му се крие в стратегията. Той не действа импулсивно, не се поддава на провокации и не позволява на емоциите да се намесват в процеса. Той пресмята последствията, вместо да търси отмъщение. Този стил на поведение създава около него орбита от страх и уважение.

Но точно затова един детайл от живота му е особено важен: Нисан.

С нейното пристигане в психиката му настъпва промяна. Не разрушение, а постепенно премахване на някои от онези вътрешни защити, които години наред са били единственото му средство за оцеляване.

Психолозите наричат ​​това емоционална декомпресия: когато човек, живял в постоянна готовност за заплаха, се сблъсква за първи път с някой, който не се опитва да го пречупи, а го вижда като човешко същество.
Ешреф започва да се променя. Решенията му стават не само рационални, но и селективни. За първи път той си позволява да се съмнява, да размишлява и да обмисля алтернативи на силата.

Погледът му остава тежък, но придобива дълбочина, която преди липсваше. Сега той защитава не само силата си, но и това, което му е давало смисъл в живота.

Ешреф Тек остава хищник. Но сега той е хищник, който знае за кого е готов да размени стомана за нещо човешко.

И точно това го прави една от най-сложните и интересни фигури в съвременното кино.

Публикация от участничката Людмила Фролова

Общи условия

Активация на акаунт