Най-странното нещо в една дамска чанта

• 2 879
  • 113
  •   2
Отговори
# 90
Замислих се първият път, като написах, дали е рУлетка или рОлетка.
Ето какво излиза:

"И двете форми са правилни и се използват в зависимост от значението: "ролетка" е за измервателния уред и за сгъваем капак, докато "рулетка"се използва основно за хазартната игра.
Ролетка: Уред за измерване с метална лента или затворен, сгъваем капак на прозорци/врати.
Рулетка: Игра на късмета или хазартно устройство."

Или ако трябва да развеселим Абуто, жените носят рОлетка, а мъжете се захласват при рУлетка.

# 91
Мери Попинз носеше чанта, направена от килим, важното е да побира лампа, за друго не знам

Аз не нося почти нищо, не обичам да нося. Имам ключове, документи, телефон, червило, това е. Другото е по колите, вкъщи и на работа/ когато работата е с раб. място. От много години съм така, нищо не ми липсва, дори дезинфектанти по едно време се появиха навсякъде заради ковида, та ми спестиха контейнер и с тоя сорт боклуци.

# 92
  • Пловдив
Хаха, да, и аз съм го чела за ролетката, че това за измерването е с О, но когато трябва да се сетя, не се.

# 93
Дами, доста от вас споменаха, че носят рулетка.
Какво толкова мерите, че да е винаги с вас? 😄
Ако бях някой простак, щях да кажа какво мисля.

Най-просташки ще ти отговоря, че за това ползваме други средства.
Ролетката гледам я нося, защото когато не я нося (сменям чанти и остава понякога), винаги ми трябва нещо да измеря.

# 94
Аз нося шивашки метър, по-удобен ми е. Използвам го при покупки, когато не съм сигурна.
Когато детето беше малко, почти винаги от чантата ми излизаха колички, дори и да не съм с детето. Незнайно как, уж подреждах. Носила съм и резервен памперс в голяма чанта.
Много често имам в чантата забравено "морско стъкло" - това са парченца стъкла, изгладени от пясъка и вълните. Събирам ги отдавна, вкл и само на разходка като ходя по плажа всеки сезон и понякога ги забравям в чантата.

Предполагам, темата е за забравени странни неща, иначе на връщане от работа мога да си купя разни работи, на които мястото не е точно в дамска чанта, като бакпулвер, ванилия, дори парче сирене или ксшйаеал(ако са вакуумирани).

# 95
Вдъхновихте ме с тоя шивашки метър, ще мушна един, може пък да е за добре Joy
Меря дрехи, обувки и мебели с ролетката на телефона, но ми е неудобно.

# 96
О, това го забравих. И аз нося метър, но от хартиените. За дрехи ми е най-полезен или разни кутии за организация на шкафовете. Редовно има разминаване или липсващ размер и не премеря ли до мм, после се налага да връщам.

Преди 20+ години имахме инцидент с една рулетка и не смея вече да нося такава или шивашки метър.
Скрит текст:
Пазаруваме в голям строителен магазин. Къса ми се дръжката на дамската чанта и я мятам в/у нещата в количката. Отиваме на касата, огромна опашка, аз бременна, мъжът ми казва - иди си седни в колата, да не висиш тук в навалицата. Отивам аз, но си забравям чантата. Той се позабави доста, реших, че просто бавно върви опашката. Но не. На излизане го спира охраната и проверява касовата бележка. Правехме основен ремонт и бяхме взели доста едри неща за прилична за онова време сума. Всичко точно засекли, но решили да ми преровят чантата и бам - обвиняват го, че е откраднал рулетка за левче Laughing Много се смях, но на него не му беше смешно. След дълги обяснения и оправдания, накрая ѝ цъкнали баркода и видели, че нямат такъв продукт Trollface

# 97
Revoker, малка чантичка носех преди да срещна съпруга ми. След това не ми се налагаше да нося абсолютно нищо, понеже той е винаги подготвен за всякакви ситуации и в колата му се вози половината асортимент на произволен ритейл център. За завършек на тоалета обаче все пак носех чанта с портмоне, калъф за документи, мокри кърпи и ключове.

Като се роди сина ми тръгнах с дисагите. Вече не излизам без 2 шишета с по порция адаптирано мляко; термос с вода; несесер с памперси, подложка за преповиване, мокри кърпи и пликчета за опаковане на сваления памперс; пълен комплект дрехи за преобличане за мен и детето (и знам защо ги нося!); 2 кутийки с биберони и държачи за тях, понеже поне единият ще бъде откопчан и изхвърлен в най-мръсната и дълбока локва по пътя; тънко и дебело одеало; втори чифт обувки за детето (винаги се ползва); пакет носни кърпички; портмоне; документи; тънка и дебела шапка; чадър; 3 пазарски чанти; глава чесън (за всеки случай); малка кръстата отвертка; травъл диспенсър за парфюм; гланц или течно червило; телефон и ключове. Този багаж е с мен независимо дали излизаме в квартала на близко разстояние или ще ходим някъде с колата. Ако сме с колата, товаря и разтоварвам количка или триколка според зависи... И въпреки това все пак не свалям мазнини и не качвам мускулна маса, а мисля, че го заслужавам Joy

# 98
Винаги имам в себе си шивашки метър. Не обичам да пробвам дрехи по магазините, предпочитам да ги измервам с метъра.
Също така винаги имам в себе си запалка, въпреки че не пуша.
Швейцарско ножче с много джаджи също имам.
Отделно комбинирана отварачка-тирбушон.
2 батерии АА и 4 ААА - тях ги подновявам от време на време, за да са "пресни".
Кутийка презервативи.
Винаги заредена външна батерия за телефона.
Есента и зимата - поне няколко кестена, малки шишарчици; лятото - мидички и камъчета. Мои са си, не са на деца, аз си ги събирам Smiley

Най-важното обаче, което го има в моята чанта, е РЕД. Всичко ми е организирано тематично в малки, средни и големи несесери, и като се отвори чантата, не се вижда безпорядък, а несесери. И в зависимост от това къде отивам, сменяйки чантата, слагам само несесерите, които ще са ми необходими. Например на театър ходя с клъч, в който има само телефон и ключове. На разходка - добавям "хигиенния" несесер. И в този дух.

# 99
Нося само телефон, ключове, портмоне, гланц, мокри кърпи, лепенки за мазоли.

Иначе съм ходила на бар и като охраната ме накара да отворя чантата вътре имаше буркан с кисели краставички. Накараха ме да го оставя от съображение за сигурност и си го взех на тръгване. Аз си мислех, че съм много оригинална, но те казаха, че това е едно от най-нормалите неща, които са виждали.

# 100
  • Out of the Mix
Вятър и Мъгла, WinkGrinningHands Ok Hand
Спретнала си катуна. Joy

Бернарда, за какво са ти кондоми, за някакви случайни запознанства ли?

Не беше ли щастливо, дългосрочно, отдавнашно задомена, а и на вашите години...Rolling Eyes

Буркан кисели краставички...скилидка чесън за дезинфектант...така, де грипозен е сезонът. JoyJoy

# 101
В момента в дамската ми чанта няма нищо странно.

Обаче преди години ме проверяват пред дискотека, аз с една огромна дамска чанта. Вътре -   чаршафи, силиконови чорапи и къса дънкова пола... Сигурно са си помислили хората, че съм тръгнала за работа Satisfied
Чаршафите ги носех за една приятелка, която беше отседнала в някаква дупка и и трябваха чисти. С полата и чорапите бях излязла, обаче по пътя се убиха да се свличат тия чорапи и минах през друга приятелка и обух едни дънки.

# 102
  • Пловдив
Винаги имам в себе си шивашки метър. Не обичам да пробвам дрехи по магазините, предпочитам да ги измервам с метъра.
Също така винаги имам в себе си запалка, въпреки че не пуша.
И аз преди носех запалка, защото все някой ме спираше да ме пита дали имам огънче. Отдавна не са ме спирали - или пушат по-малко, или не са заинтересувани вече да ме заговарят. Wink
Дрехи и аз меря необлечени в магазина, но с ръка - една моя педя е около 21 см от палеца до кутрето и около 22 от палеца до средния пръст. По-точно не ми трябва. Даже и по-малко точно ми върши работа.

Последна редакция: пн, 17 ное 2025, 16:30 от Магдена

# 103
Хахха моята дамска чанта е скучна. Само какво носите в своите дамски чанти, че чак се изумих. Някои са помъкнали.в чантата си цялата си покъщнина. Joy А брат ми ме нарича, че съм била.зле отосно нещата, които държа в дамската си чанта.

# 104
Подсетихте ме с тези чесъни и краставички – винаги нося протеинови барчета и еднократни прибори, както и малки парфюмни мострички (имам с купища). Често протеиновите десерти ги забравям с месеци из чанти, раници и стават на гофрета.

Последна редакция: пн, 17 ное 2025, 18:09 от Moderator3

Общи условия

Активация на акаунт