В момента чета... 97

• 7 036
  • 82
  •   5
Отговори
# 75
  • София
Прочетох/изслушах "Книжна коледа" на Вяра Янакиева. В началото много ми хареса книгата, най-вече това, че липсваше типичната захаросаност и че се разглеждат важни и сериозни проблеми. Към края вече започна да става сладникаво, а за последната глава не ми се говори... Кому беше нужно да я има, абсолютно излишна.
Също така за мен книгата не е коледна, изключително малък е шансът да ви донесе някакво коледно настроение. Simple Smile На моменти много ми напомняше  на стила на Ралица Генчева ( нейната книга май е издадена след тази на Вяра). Понеже книгата я и слушах и четох, искам да отбележа, че четящата твърде много се палеше на моменти и повишаваше тон, когато това не беше нужно.
 Оценка 3/5.

Продължавам с "Без следа" на Даниел Стийл. Странно или не - за пръв път чета нещо от нея. Grinning

# 76
  • София
Започнах да слушам "Тайната на Диор" на Наташа Лестър, неусетно минах около 30% от нея и много ми допада на този етап.

# 77
Явно сме на вълна  слушане.Wink
Аз започнах да слушам " Камък,  ножица, хартия" и засега ми допада.
Четящите също ми харесват.

# 78
  • Пловдив

Прочетох "Жена на удоволствието" - Киоко Мурата.
Не мога да оценя книгата, въпреки сериозността на проблема в онези години. Много "суха" ми дойде, все едно чета някакъв азбучник.

# 79
  • В полите на Пирин планина
Започнах да слушам "Тайната на Диор" на Наташа Лестър, неусетно минах около 30% от нея и много ми допада на този етап.

Много хубава книга!

Препоръчвам и "Френският фотограф" на същата авторка.

Последна редакция: чт, 27 ное 2025, 20:19 от Lady Brinne

# 80
  • в сърцето на един мъж...

Много хубава книга!

Препоръчвам и "Френският фотограф" на същата авторка.

Аз също много харесвам как пише, но на последната се запънах и не я оцених особено много - "Трите живота на Аликс Сен Пиер". Оставих я, защото нещо ми досади, но се каня да я допрочета.

# 81
За  два дни изслушах "Камък, ножица, хартия" на Алис Фини.
Първа среща с авторката.
Психологически трилър, който ме държа в напрежение от първата до последната страница. Още в началото усетих мрачната и загадъчна атмосфера, която постепенно се засилваше и ме караше постоянно да се съмнявам във всичко и всички. Историята за едно семейство, което отива на уикенд в изолирано място с надеждата да спаси брака си, бързо се превръща в напрегнато преживяване, изпълнено с тайни и неочаквани разкрития.
Героите ми се сториха много реалистични и психологически добре изградени, всеки със своите страхове, слабости и скрити мотиви. Особено ми хареса начинът, по който се редуват различните гледни точки, защото това ме караше постоянно да променям мнението си за случващото се. Обратите бяха добре поднесени и ме изненадваха искрено, без да изглеждат пресилени.
Финалът беше напълно неочакван и ме накара да се замисля дълго след като книгата свърши.
Бих определила „Камък, ножица, хартия“ като увлекателно четиво, което съчетава напрежение, психологическа дълбочина и силни емоции. Бих я препоръчала на всеки, който обича мистериозни и напрегнати истории.

# 82
  • В полите на Пирин планина
Аз приключих с "Аждер" на Васил Попов и мнението ми за книгата се потвърди - интересна, държи в напрежение, на моменти даже бих казала направо страшна, но то така беше и с "Мамник". Мненията в Сторител са доста противоречиви. Финалът... не е финал. Явно ще има поне още една книга.
Имам някои забележки, свързани с това, че реално двамата главни герои, които са гранични полицаи, се държат като детективи и през цялото време не е ясно кога са изобщо на работа... Тази забележка важи и за предните две книги от поредицата. Но... хайде да не сме твърде мнителни, макар че за мен това е голяма слабост и можеше да се измисли друг предтекст двамата да идат да разследват, а, не че са ги пратили служебно в Странджа...

Започнах "Трите живота на Аликс Сен Пиер" на Наташа Лестър. Напомня ми като атмосфера на другите ѝ книги, особено на "Тайната на Диор".

Общи условия

Активация на акаунт