В момента чета... 97

• 36 325
  • 551
  •   4
Отговори
# 345
Започната е от първата книга, но с превод от английски (май на първите две, не съм сигурна). Издадена е и една от книгите извън поредицата, макар и пак с Еверт Гренс - "Номер 8". Но явно "Ера" не са успели да продадат тези книги в достатъчно голям тираж, затова се отказаха. После единият от авторите почина, другият, Руслунд, продължи да пише сам и "Сиела" подеха издаването, защото Христо Блажев харесваше поредицата, но прескочиха едната книга ("3 часа"), защото вече беше излязла следваща ("3 дни"). Издадоха нея и следващата, но и те не се продават добре, затова едва ли ще има повече книги от тази поредица на български. Предполагам, че причината е прекалено големият брой трилъри, които излизат, и скандинавски, и други.

# 346
Много странно ми се струва, че книгата Да бди над нея не може да се открие във физическа книжарница (включително и в два обекта на Orange, a пък тя е издание на Orange Books).
В ozone са казали, че може само през сайта им да се поръчва.
Orange съм решила да ги отбягвам всячески, но е нелогично да нямат налични собствените си издания.

# 347
Чета "Златният храм" на Юкио Мишима.
Харесва ми.

# 348
Аня,в сайта им има опция да видиш къде има налични бройки. Ето за София

# 349
Христо Блажев специално го питах на Панаира преди две години и половина дали смятат да продължат с поредицата и отговорът беше отрицателен. Жалко, че поредицата не се продава, защото ми харесва как пише Андерс Руслунд. Аз обаче имах в предвид самото начало с Еверт Гренс, не в партньорство с Пийт Хофман.

# 350
  • София
И Новата година, и еврото вече си текат нормално в ежедневието ни...
Отчитам се само, че след първата с истории "от багажа му", направо почнах следващата на Милков - с "носорога". Паралелно - една по-стара на Егеланд (за проф.Белтьо), а дочитам и последните страници от "Алхимизираните" (на екран и не ми беше под ръка в някои от празничните дни).
(На Руслунд имам Е-варианти на "Спи спокойно" и от "часовата поредица" - 3 минути и 3 секунди. Значи, вероятно ги има из Нета. Ако греша - а някой ги иска - да ми пише на лични, ще пратя файловете.)

# 351
  • Карлово
И носорога също така забавен ли е като "ръчния багаж"?

# 352
  • Стара Загора
В момента чета тази книга

Прочетох вече Прислужницата и Тайната на прислужницата пак от същата авторка Фрида Макфадън

# 353
Много странно ми се струва, че книгата Да бди над нея не може да се открие във физическа книжарница (включително и в два обекта на Orange, a пък тя е издание на Orange Books).
Понеже в изминалата година си купувам книгите предимно от физически книжарници, ми прави впечатление, че някои заглавия се задържат съвсем кратко по стелажите и има по една бройка в наличност. В Хеликон винаги проверяват дали имат наличност в някоя от другите им книжарници или само в склада и можеш да си поръчаш да ти доставят. Но наистина е странно, че и в Ориндж я няма, аз моята не си я запазих, защото за мене не е книга, която да се чете повече от един път. Не е толкова хубава, колкото са отзивите за нея. Някъде мернах, че скоро ще има и нова книга от същия автор.

# 354
Понеже в изминалата година си купувам книгите предимно от физически книжарници, ми прави впечатление, че някои заглавия се задържат съвсем кратко по стелажите и има по една бройка в наличност. В Хеликон винаги проверяват дали имат наличност в някоя от другите им книжарници или само в склада и можеш да си поръчаш да ти доставят. Но наистина е странно, че и в Ориндж я няма, аз моята не си я запазих, защото за мене не е книга, която да се чете повече от един път. Не е толкова хубава, колкото са отзивите за нея. Някъде мернах, че скоро ще има и нова книга от същия автор.
И на мен не ми хареса и я размених.

# 355
Аз се настървих за нея. Поръчах си я.

Приключих и с Театър. Много ведро четиво. Изискан език, великолепна атмосфера.
Бих се радвала на препоръки какво друго от Моъм да планирам. Чете ми се още. Чудя се между Луна и грош и Души в окови.

# 356
Аз препоръчвам "Цветният воал" и "Острието на бръснача".

# 357
Ще ми е интересно какво ще кажеш точно ти за "Да бди над нея" Simple Smile Аз нямам забележки към книгата откъм сюжет, стил и техника на писане, само дето не можах да я харесам.
От Съмърсет Мозъм препоръчавам "Една любов в Париж", а "Цветният воал" препоръчвам и като филм.

# 358
  • Sofia
За Съмърсет Моъм, освен гореизброените произведения, препоръчвам и "Далекоизточни разкази". Любим автор и великолепен и проницателен разказвач.

# 359
Днес дочетох "След прилива" и искам да споделя с вас фрагменти от тази висша литература:
Скрит текст:
* "... и позволи на лодката да се носи безшумно по гладката като млечно стъкло повърхност на езерото."
* "Спусна игличката на грамофона на баща си и остави гласа на Ета Джеймс, точещ се бавно като конфитюр от сливи върху студена чиния, да изпълни всекидневната."
* "По-невзрачните сиви и кафяви рибарски лодки зад тях образуваха две назъбени линии като развалени зъби в отворена уста. »
Добро начало на книжната година, няма що. Сега се чудя с какво да продължа, но каквото и да е, едва ли ще е по-зле.

Общи условия

Активация на акаунт