В момента чета... 97

• 33 054
  • 506
  •   4
Отговори
# 480
А кой е филмът по книгата "Съседката"? Не успявам да го намеря... Само "Съседът" ми излиза. Книгата няма да чета, но филма бих изгледала.
Продължавам с Ан Наполетано "Скъпи Едуард". Приятна, но нищо особено засега.

# 481
  • София
А кой е филмът по книгата "Съседката"? Не успявам да го намеря... Само "Съседът" ми излиза. Книгата няма да чета, но филма бих изгледала.

The Girl Next Door (2007) - https://www.imdb.com/title/tt0830558/?ref_=nv_sr_srsg_3_tt_7_nm_ … ext%2520Door%2520

# 482
Идвам с един въпрос - някой чел ли е "Цветовете на живота" на Кристин Хана? Чудя се дали си заслужава, тъй като досега не съм чела нищо от авторката.

# 483
Reddish Brown ,къде са тези снимки по делото от реалния случай?
Няма вече конкретен сайт. Като напишеш “Sylvia Likens Murder” и производни в Гугъл, излизат някои снимки. Иначе преди години бяха качили всичко по делото (снимки, статии, транскрипции на показания и т.н.) в онлайн директорията на университета “Дюк” за студентите им по право, но от няколко години вече достъпът е ограничен.

Последна редакция: вт, 13 яну 2026, 16:55 от Reddish Brown

# 484
Вейда,  "Всичко, което не ви казах" в Сторител ли я слуша или чете на хартия?
На хартия, но не на български. В Сторител има друга нейна книга - "Малки пожари навсякъде", която не съм чела, но съм гледала сериала по нея и не беше лош.
Прочетох за един следобед "Малинче" - общо взето си загубих си времето и приключвам с тази авторка, след като също толкова не ми хареса преди време и "Като гореща вода за шоколад".
Продължавам с Момичето в капана на Дъгони.

# 485
Вейда,  "Всичко, което не ви казах" в Сторител ли я слуша или чете на хартия?
"Всичко, което не ви казах " я има електронна на руски и на английски.

# 486
Аз изгледах филма “Съседката”а мислех да прочета първо книгата. Потресох се, няма да си го причиня!

Започвам “Последна молитва”

Последна редакция: вт, 13 яну 2026, 18:55 от Katmel

# 487
Добре де, тази "Съседката" не е ли просто хорър за хора със здрави нерви, по действителен случай. Аз чета основно трилъри и криминални(особено такива за серийни убийци), но нещо за което знам, със сигурност, че няма интрига, съспенс и разследване, а си е просто еманация на жестокостта и извратеността, не бих си причинила.

# 488
  • Пловдив
Аз харесвам книги по действителни събития, защото искам да разбера човешкия мозък, кое подтиква индивида за различни зверства /някои от тях растат в нормални семейства, без особени травми/.
Имам двама познати, които са били криминолози и ми е било много интересно като са разказвали истории.

# 489
От ден чета съседката, преди това прочетох затворникът на същата авторка, Ами не в нещо особено жестоко, плоско написани са, съседката се усеща, като градация още отначалото спрямо другата. Аз след като преди това прочетох двете книги, които са преведени на български на Б. А. Парис, Ами нищо не може да ми се стори брутално и жестоко, особено от Зад заключени врати, но авторката е класи над Ф. Малфадън...

# 490
Аз харесвам книги по действителни събития, защото искам да разбера човешкия мозък, кое подтиква индивида за различни зверства /някои от тях растат в нормални семейства, без особени травми/.
Имам двама познати, които са били криминолози и ми е било много интересно като са разказвали истории.
Тогава ще Ви бъде интересна "От Русия с любов". Да,тази книга на Флеминг с Джеймз Бонд. Книгата не е по действителен случай,но е напълно ясно,че автора описва и вмъква в нея свои случки и реални наблюдения. Агентът-убиец и садист от КГБ. Боят с ножове между двама турци за правото да притежават една жена в Истанбул. И други.

# 491
От ден чета съседката, преди това прочетох затворникът на същата авторка, Ами не в нещо особено жестоко, плоско написани са, съседката се усеща, като градация още отначалото спрямо другата. Аз след като преди това прочетох двете книги, които са преведени на български на Б. А. Парис, Ами нищо не може да ми се стори брутално и жестоко, особено от Зад заключени врати, но авторката е класи над Ф. Малфадън...

Тук се коментира “Съседката” на Джак Кетчъм. Вие не съм сигурна коя точно съседка четете, да не е прислужница вашата съседка 🤔

# 492
При толкова суперлативи, започнах "Кралството" на Несбьо.
Очертава се хубав трилър.

# 493
  • Пловдив
deaf, благодаря за препоръката.

А някой чел ли е тази книга,

опасявам се да не е много "суха", бях тръгнала с голямата кошница към книгите на Джон Дъглъс и Марк Олшейкър, но ми бяха много скучни и далеч от това, което очаквах.

# 494
deaf, благодаря за препоръката.

А някой чел ли е тази книга,

опасявам се да не е много "суха", бях тръгнала с голямата кошница към книгите на Джон Дъглъс и Марк Олшейкър, но ми бяха много скучни и далеч от това, което очаквах.
Аз съм чела някои от тези на Паритет, не бяха лоши, по спомен: https://paritetbg.com/index.php?route=product/search&search=%D0% … &description=true

Общи условия

Активация на акаунт