В момента чета... 97

• 33 054
  • 506
  •   4
Отговори
# 450
  • в сърцето на един мъж...
Намерих я онлайн, ще видим Simple Smile Може и филма да потърся.

# 451
Продължавам си със "Силоз" на Хю Хауи, вече съм на последната част. Радвам се, че книгата се раздвижи значително след тромавото начало. Дано се се сбози накрая и дано следващите части поддържат същото темпо.

# 452
  • София
Аз приключих "Лес в къщата" днес и веднага започнах "Игра на криеница". И след като я приключа, мисля да обърна внимание на по-различен жанр с книгите на Тери Пратчет, малко да разнообразя. Отделно ми подариха седемте книги за Хари Потър, така че и те чакат.

# 453
  • Mediterraneo
За "Съседката" съм писала това:
Книга, която те отвръщава до максимума на възприятията ти. Казваш си: ще спре, ще се вразуми, няма да го направи. Но човекът е изначално най-лошият бозайник, той се превръща в изрод за да изпитва удоволствие от собствената си реализираща извратеност. Повлича в поквара всички заобикалящи го, прави ги съучастници в най-низките си желания.
Четейки осъзнаваш, че човек не е еволюирал особено, винаги е имало такива между нас и винаги ще има.

Но обичам да чета книги базирани на действителни събития.
Из архивите на полицията има стотици хиляди истории, които биха оставили горчилка у нормалните хора.

А аз това
За да прочетеш книгата, определено ти трябват здрави нерви. Плаках, сънувах, ядосвах се, преживявах. Тежка книга! Потресаващ случай. Не мога да дам препоръки дали да се прочете. Прекалено е трудно. Искам да я забравя!

Чела съм я преди точно 6 години. Не мога да я забравя...

# 454
Книжната ми година започна с последната книга за Корморан Страйк. Фен съм на поредицата и тази книга също не ме разочарова. Нямам нищо против многото страници и многото различни нишки покрай разследването. Само на моменти ми идваше да разтърся Робин едно хубаво, но пък и не очаквах нещо по-различно от нея като поведение.
За случая, по който е "Съседката", четох преди няколко години. Гнусна работа. Не прочетох книгата, детайлното описание в нета на извършените престъпления ми бяха достатъчни.
Трилогията "Силоз" ми хареса много. Имах разни дребни забележки, но като цяло идеята беше доста оригинална, а и книгата не беше захаросана.

# 455
И аз като Ston,преди години четох в мрежата за тази книга и щом като това което съм прочела, мисля че беше някаква статия за книги по истински случаи, ми се е набило до такава степен в главата, представям си какво щеше да е да я чета или гледам филма... Леле и децата актьори сега почнах да мисля...
Искам да ви питам нещо. Скоро ми предстои дълго пътуване, може би 15+ часа и мисля да си взема абонамент от Строител. Проблемът ми е, че колкото пъти пробвам да слушам книга, все не успявам да я довърша със слушане, много ми е трудно сякаш да възпримам информацията слушайки. Та, моля, ако има и други като мен, а и не само, да споделите книга, която сте изслушали с удоволствие. Не съм чела поредицата за Корморан Страйк и така или иначе е в планираните за тази година, си мислех да опитам с първата книга.

# 456
gerwell, аз не мога просто да седна и да слушам книга, но ако градинарствам, чистя, готвя, ходя нанякъде и подобни, успявам идеално да се концентрирам и въобще не усещам как минава времето. Препоръчвам всички книги на Улицка (Улицкая в Сторител), "Лисицата" на Никифоров, "Ще ти дам слънцето" е също много приятна, "Елинор Олифант си е супер" е страхотна, българските класици също, ако човек иска да си ги припомни.

"Съседката" е една от най-гадните книги, които съм чела. Подобна, макар и не по действителни събития, е "Топи се".

Днес приключих "Всичко, което не ви казах" - много добра книга за това как амбициите и комплексите на родителите, се отразяват на децата им. Достоверна история, чудесно написана, богата на емоции.

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 00:44 от Вейда

# 457
Поредицата за Корморан Страйк е прекрасно прочетена в Сторител. Също "Криминален клуб "Четвъртък" бих препоръчала.
Присъедявам се към препоръката за"Елинор Олифант", бих добавила и Бакман и Юнас Юнасон, автобиографията на Бранислав Нушич, "Да се осмелиш да шофираш"... Има си доста добре прочетени книги.
Аз също не мога да седна само да слушам, но докато правиш нещо по-механично или пътуваш, в случая, е много приятно.

# 458
  • София

Днес приключих "Всичко, което не ви казах" - много добра книга за това как амбициите и комплексите на родителите, се отразяват на децата им. Достоверна история, чудесно написана, богата на емоции.

Силно, въздействащо и много поучително (и препоръчително) четиво за родители на деца в училищна възраст.
Беше ми една от номинациите за Книга на 2025г. Чудех се между нея и "Часовникът" (Ане Рил) и везните ми наклониха в нейна полза, защото исках да привлека вниманието към тази книга, кой знае защо непопулярна и дори неизвестна за много от нас (включвам и себе си в това число). Ако не беше телеграм-канала на руската детска психоложка Валентина Паевская, който следя и също много силно препоръчвам, нямаше и да разбера, че е издавана някога на български.

За Сторител - пак ще се повторя Simple Smile - препоръчвам с две ръце тетралогията на Димитър Талев! Дори и да сте я чели, прочитът и гласът на Звезделин Минков я правят преживяване на съвсем друго ниво! Heart

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 09:04 от Happy Mijjj

# 459
Благодаря за препоръките за книги за слушане! Запазвам ги всички Simple SmileHug

# 460
За Сторител - дайте си малко време, има нужда от свикване за това.
Също - при мен се получава когато го правя между другото - докато готвя, обикалям насам натам, върша други задачи, приспивам се с него. Просто така да седя и да слушам не се получава. Даже и по време на полетите ми не винаги, за там обикновено си тегля от HBO филм за гледане.

# 461
  • Пловдив
"Всичко, което не ви казах", ми попада за втори път тук, да питам от къде я намерихте, че е изчерпан тиражът.

# 462
"Всичко, което не ви казах", ми попада за втори път тук, да питам от къде я намерихте, че е изчерпан тиражът.
И аз я издирвам безуспешно вече над 1г.😔.

# 463
  • София
Аз я бях взимала от Столична библиотека. Предполагам, че и в други библиотеки ще я има.
После си я купих втора ръка, но неотваряна, от група във фейсбук за скромната сума от 7лв.

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 12:44 от Happy Mijjj

# 464
Сега видях, че я има 5 бр в Столична и я резервирах

И за да не е спам - днес от там си взех Лабиринти. Доста почаках докато ми дойде реда

Общи условия

Активация на акаунт