В момента чета... 97

• 37 684
  • 585
  •   8
Отговори
# 570
Луиз Пени пише, че нарочно се стреми да разнообразява книгите, за да не се получи едно и също и така да загуби интереса на читателите, както става с някои писатели - пишат по определена схема, само с различни герои всеки път, и като прочетеш една-две книги, след това няма смисъл да четеш повече. Не съм чела цялата поредица, но аз лично харесах много повече "Всички демони са тук", в която действието се развива в Париж, отколкото книгите за Трите бора, които съм чела, макар че Гамаш живее в Трите бора и при всички положения в повечето книги сигурно действието ще се развива предимно там и в бъдеще.

Последна редакция: ср, 21 яну 2026, 12:35 от Sol y Sombra

# 571
  • София
А, и на мен любима ми е "Сенки в снега", в която действието се развива в Квебек. Но предпочитам пасторално-идиличните ѝ мистерии, а не политическите ѝ трилъри.

# 572
Деси,ако ти отговорят от Бениториал ще споделиш ли ,че и аз бих я прочела ако се появи 🙂

# 573
"Лес в къщата" я купих заради мненията в тази тема. Не съм разтърсена, дори не съм и толкова впечатлена. Темата наистина е доста сериозна, но за мен е написана схематично. Не успя да ме грабне. Очаквах повече за емоциите на героите. Може и в мен да е грешката.

# 574
  • София
Морнщайнова пише дистанцирано и обрано.
При нея ценното е не в това, което казва, а това, което премълчава.
Емоцията е между думите, между редовете..
Явно не е Вашата авторка..

# 575
Явно не е моята авторка..
Не мога да й се възхищавам,  но написаното е добро от гледна точка на писане.
За.мен нямаше нито емоция, нито загадка. Благодаря, че благодарение на темата се запознах с творчеството й.

# 576
"Лес в къщата" я купих заради мненията в тази тема. Не съм разтърсена, дори не съм и толкова впечатлена. Темата наистина е доста сериозна, но за мен е написана схематично. Не успя да ме грабне. Очаквах повече за емоциите на героите. Може и в мен да е грешката.
От къде я купи? В няколко книжарници я търсих, но я няма. А и аз искам да я прочета

# 577
Продават я само в "Български книжици", София, ул. Аксаков 10. Това е бившия "Кристал" или до него.

# 578
  • София
Аз я поръчах от сайта на "Хеликон" с безплатна доставка до тяхна книжарница.

# 579
В Хеликон ми казаха, че е изчерпана
Ще отида до Аксаков да я търся

# 580
  • Пловдив
CoCoMilk, може би да, но на доста по-късен етап, е отговорът.

Прочетох "Момичетата от пансиона" - Симон Сейнт Джеймс
Хареса ми, с малки резерви но пък без тях нямаше да може да се разгърне историята

# 581
  • София
И аз се опитах да поръчам "Лес в къщата" от Хеликон, но не е налична.
Както и предполагах, "Бомбаджията" ме увлече. Но какво  това чудо:

Мисля да пиша на преводачката, предполагам е грешка, ама все пак се чудя. Да не би аз нещо да не знам.

# 582
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
"Лес в къщата" я има в store.bg и дава, че е налична.

# 583
Аз я взех от Издателство Ерго, изпратиха ми я по Еконт.

# 584
Аз я поръчах от store.bg преди Нова година.

Общи условия

Активация на акаунт