ИА по мои проучвания няма математика като профил. Удвояват точките от техния изпит по БЕЛ. Мат взимат веднъж.
В IB програмата, доколкото аз разбрах, пишат се доста есета и доклади. Прочетете на сайта. Избират децата 2-3 предмета, коото да учат на по-високо ниво, другите на базово. Увекинд иначе твърдят, че могат да предложат математика на високото ниво, но дали е така, не знам. Миналата година казаха, че няма да местят гимназията( местоположението е супер). Можете да им звъннете по телефона и да разпитате. Маркетингът им е приказлив.
Аз като проучвах, за две от децата ми не би било най-доброто, за третото ще е обезглавяване. От друга страна, наше познато дете пък в Британика си е щастливо с IB програмата.
Аз като избирах миналата година, беше ми важно гимназистът да ходи сам и да се учи ( по възможност математика). Поради заплес, накрая избрахме главно по местоположение:).
Така че, вече сме в отбора на частните училища. Но това ви го казвам, не заради нас, а за да не се чудите , а да действате. Оставете тия лозунги " дете в саксия" и подобни. Това си е Вашето дете. Щом не е добре по Ваша преценка - местите. При нас винаги се получава от втори опит, така че Ви желая успех!