Въпрос за прокуратурата в България

• 665
  • 30
  •   2
Отговори
Здравейте

Понеже не видях друг раздел реших да пиша тук. Темата е напълно сериозна. Бих желал правна помощ, но едва ли тук ще има адвокати.
Ситуацията е такава че изпратих анонимен сигнал с помощта на AI бот до близо 10-15 прокуратури. Това се случи преди 2 месеца. Преди 3 седмици имах привикване в сградата на ОДМВР понеже явно винаги ги изпращат на лицето по постоянен адрес. Общо взето единственото за което може да се притеснявам е една глоба, пък може и да няма глоба. Писах молби до прокуратурите до които има вероятност да е пратено нещо ( с извинение и да направят проверка) . Получих отговори, дори потвърдиха претърсване. Две прокуратури само са образували преписки. Знам за кои прокуратури става въпрос, но не знам какво ще измислят занапред. На всички други входирах молба за прекратяване, ако въобще имат нещо. Но общо взето ако не ме привикат отново значи всичко ще  бъде наред.  Обмислям възможността да се обадя  и по телефона. За щастие доста от прокуратурите в България имат и мобилен номер ( за по изгоден разговор ) които в повечето случаи е на говорителя или пресцентъра. Ченгето в ОДМВР ми каза - като пристингнат другите пак ще дойдеш. А аз много искам да направя така че въобще да не отида понеже от една страна ме разпитва, а от друга си губя времето.  От срещата ми с въпросното ченге минаха 3 седмици и се надявам въобще да не ме привика. Но от мои наблюдения има голяма вероятност да няма последващи действия. За всеки случай има мобилен или стационарен номер. Всъщност след 1-2 седмици ще станат 3 месеца от подаването на въпросния сигнал ( ако въобще е бил входиран). Станала е една голяма каша, която с времето ще се оправи. Но не искам да имам глоби. То дори и да има не знам дали може да се обжалват. Така ми е едно напрегнато че не знам какво да правя.

Аз мисля че ако минат 3-4 месеца вероятността да ме привикат е минимална.  Но от техните отговори си личи в прокуратурата работят някакви лелки, които не могат да разберат основни понятия което е смешно. Общо взето всичко е в ръцете на наблюдаващия прокурор. Но просто не искам глоби или не дай боже да се разкарвам с колата до друго населено място с цел да се обжалва ( май само на място може). Вие ще си кажете че това са анонимни сигнали, но понякога биват входирани и прокуратурата прави всичко възможно да намери извършилетя като следене на IP и прочие.

# 1
  • София
Нищо не разбрах. Два пъти четох.

# 2
Нищо не разбрах. Два пъти четох.

написано е доста подробно. Изпратени са емейли с анонимен сигнал от моя компютър до близо 15 прокуратури. Имах привикване в ОДМВР по населено място само за две от тях. За останалите се притеснявам

Също така до какъв период може да се разглежда сигнала. 2-3 месеца? Може ли сигнала да се обяви за прекратен ако не бъде призован някого или не се образува преписка, протокол и т.н.

# 3
Много наивно да мислите, че сте анонимен - за 15 мин вече ви знаят кой сте, къде живеете и т.н.

# 4
Много наивно да мислите, че сте анонимен - за 15 мин вече ви знаят кой сте, къде живеете и т.н.

Как става за 15 минути

# 5
Тази история е трудна за вярване, но все пак - подателят на сигнала не диктува какво да се случи с него, това е в ръцете на наблюдаващия прокурор.

# 6

Как става за 15 минути

Щом вече са ви привиквали да давате обяснения, то е ясно, че не сте анонимен.
Има си хора за всичко.Никой не е анонимен.
 С какъв акъл сте подали сигнал и то на 15 прокурори, ако историята ви е вярна.

# 7

Как става за 15 минути

Щом вече са ви привиквали да давате обяснения, то е ясно, че не сте анонимен.
Има си хора за всичко.Никой не е анонимен.
 С какъв акъл сте подали сигнал и то на 15 прокурори, ако историята ви е вярна.

Историята е напълно вярна
Ченгето ми каза да питам ChatGPT как да оправя проблема. Накратко написах молби и ги входирах. В резултат на което някои от тях са направили претърсване на емейл акаунтите си и казаха че няма такива писма. Други ми върнаха общи приказки. Най-сигурният метод е телефонно обаждане. Не знам дали по ЕГН ще направят проверка. Отделно ако един сигнал бъде входиран той е нещо като .../2025. Първите 4 цифри са най-важни.

# 8
А, Вие какви по-точно сигнали сте продавали? И защо се притеснявате? За да сте подали 15, значи проблем е имало.

# 9
  • Пловдив
Ще ви викат и за другите сигнали, просто още не са стигнали до вас. И малко нахално е да се притеснявате, че ви губят времето след като вие сте загубили времето на 15 прокурора да разглеждат сигналите ви. Докато на вас не знам кой ви плаща заплата, но на тези 15 човека и на другите от полицията заплатите им ги плащаме всички ние.
Да добавя само, че в интернет никой не е анонимен и това съвсем сериозно. Оператора на услугата ви знае кой сте и къде се намирате, оператора на сайта или приложението което ползвате знае кой сте и къде се намирате. Всяко ползване на интернет и телефон оставя следи, които при нужда могат да бъдат проследени.

# 10
Ще ви викат и за другите сигнали, просто още не са стигнали до вас. И малко нахално е да се притеснявате, че ви губят времето след като вие сте загубили времето на 15 прокурора да разглеждат сигналите ви. Докато на вас не знам кой ви плаща заплата, но на тези 15 човека и на другите от полицията заплатите им ги плащаме всички ние.
Да добавя само, че в интернет никой не е анонимен и това съвсем сериозно. Оператора на услугата ви знае кой сте и къде се намирате, оператора на сайта или приложението което ползвате знае кой сте и къде се намирате. Всяко ползване на интернет и телефон оставя следи, които при нужда могат да бъдат проследени.

Най-добре ще е да се обадя по телефона на въпросните прокуратури и да проверя. Но не знам дали с ЕГН става

Интересно ми е ако анонимни сигнали се изпратят примерно от зала с компютри в  библиотека на университет където редовно сядат много студенти и си проверяват така наречените служебни пощи. Тогава кои ще засекат при условие че има влизане в пощи. Има и много студенти. А самите служителки примерно са много разсеяни и си гледат собствените компютри. Това винаги ми е било интересно.

# 11
Дали ти е интересно, или се чудиш какво и как още да забъркаш.?

# 12
Както и да е. Ще чакам да видим дали ще имам привикване или не. Но мисля че ако мине известно време може да бъде прекратено всичко

# 13
  • Далечният изток
Ще се прекрати, ако при проверката се окаже, че не е извършено престъпление.
Ще кажеш ли за какво са били сигналите, за едно и също нещо и срещу едно и също лице ли?

# 14
Доста странно написано. Звучи като някой /хлапак/, дето е пуснал фалшиви сигнали да си прави майтап или нещо подобно и затова сега е драмата, че не бил баж анонимен. Така ли е?

Общи условия

Активация на акаунт