Въпрос за прокуратурата в България

• 757
  • 33
  •   4
Отговори
# 15
Ще се прекрати, ако при проверката се окаже, че не е извършено престъпление.
Ще кажеш ли за какво са били сигналите, за едно и също нещо и срещу едно и също лице ли?

В отговор на молбите, които бях входирал имаше отговор че няма сигнал за извършено престъпление и се образува ОТКАЗ за образуване на досъдебно производство. Но как да знам дали всичко е наред. Дали всичко е приключено
Най-добре е може би телефонно обаждане по телефона. Успях да се свържа с адвокат за консултация. Може би ще получа отговори на въпросите си.  Като цяло ме интересува дали ако мине определен период всичко ще бъде прекратено. Аз не смятам че тази преписка ще си я влачат там години наред из стаите на прокуратурата. Те със сигурност си имат по важни случай за разглеждане.  Ето например вече може да се каже че са минали 2 месеца и половина ( това е доста време )

Най-опасно ще стане ако имам глоба. Тогава трябва да се търси начин за обжалване което почти винаги става на място. Не знам дали ще приемат писмено.

В сигнала се касае за едно и също. Нередности в една фирма, които обаче не могат да бъдат доказани.

# 16
  • Далечният изток
Глоба за какво? За това, че си ги занимавал с глупости ли?
А и колко да е опасно, че ще те глобят?!

Защо за нередности във фирма занимаваш прокуратурата? Нередности равно ли е на престъпление според теб?!
Ако ти си работил в тази фирма, има други органи, които се занимават с трудови правоотношения.

# 17
Нередности в 1 (една) фирма и сигнал до 15 прокуратури - наистина култова тема...🙂

# 18
  • Пловдив
Ще ви викат и за другите сигнали, просто още не са стигнали до вас. И малко нахално е да се притеснявате, че ви губят времето след като вие сте загубили времето на 15 прокурора да разглеждат сигналите ви. Докато на вас не знам кой ви плаща заплата, но на тези 15 човека и на другите от полицията заплатите им ги плащаме всички ние.
Да добавя само, че в интернет никой не е анонимен и това съвсем сериозно. Оператора на услугата ви знае кой сте и къде се намирате, оператора на сайта или приложението което ползвате знае кой сте и къде се намирате. Всяко ползване на интернет и телефон оставя следи, които при нужда могат да бъдат проследени.

Най-добре ще е да се обадя по телефона на въпросните прокуратури и да проверя. Но не знам дали с ЕГН става

Интересно ми е ако анонимни сигнали се изпратят примерно от зала с компютри в  библиотека на университет където редовно сядат много студенти и си проверяват така наречените служебни пощи. Тогава кои ще засекат при условие че има влизане в пощи. Има и много студенти. А самите служителки примерно са много разсеяни и си гледат собствените компютри. Това винаги ми е било интересно.
Стига глупости дете! Ти как изпращаш тази поща от чии имейл? Като изпращаш тази поща от чуждо място и чужд имейл къде ти е телефона? Какви разсеяни служителки, какви 5 лева?

# 19
Ще се консултирам с адвокат.

# 20
За теб Главна инспекция по труда няма ли?

# 21
  • София
Нещо за много велик си се взел. Точно с теб и твойте папки ще се занимават! Ще ги заврат някъде да събират прах и това е.

# 22
Ех, детенце.. Не се оправяш в живота нещо. Много сложни акробатски номера и размишления.

Хайде порасни, ще си платиш глобата, ако се наложи. И ще се заземиш. Надявам се.

# 23
  • София
Той пари за консултация няма, ти пари за глоба казваш

https://www.kaldata.com/forums/topic/345300-%D0%B4%D0%BE-%D0%BA% … 0%BD%D0%B0%D0%BB/

Страх тресе големия сигнализатор Grinning

# 24
Той пари за консултация няма, ти пари за глоба казваш

https://www.kaldata.com/forums/topic/345300-%D0%B4%D0%BE-%D0%BA% … 0%BD%D0%B0%D0%BB/

Страх тресе големия сигнализатор Grinning

Да, според него адвокатите не се наяждат, за да искат 50 лв за консултация, а и лелките в прокуратурата така и така си седят..

За такива келешчета и обществено-полезен труд, безплатно, няма да е лош вариант, щом нямат пари за глоба.

Като гледам колко работа има да се свърши в София, а и не само. И втори път няма да посмее, освен ако психически не се самозахранва с подобни идеи.

# 25
  • Далечният изток
Консултацията е минимум 100 лв. Wink

Според мен вече е питал минимум трима адвокати, но никой не му е казал това, което иска да чуе - че след 2-3 месеца всичко ще се прекрати и никой няма да го глоби...
Охххх мъка, мъка...

# 26
Като си пращал, не помисли ли за евентуални последици?
Сега ще сърбаш попарата като си се правил на раздаващ справедливост.
И, да, с подобни фирмени и корпоративни истории се занимават евентуално икономическа полиция, а за нередности с работодателя – Инспекция по труда.
Ще е чудесно, ако те глобят. И ще ти е малко даже.

# 27
  • София
Ама от къде ги измисли тия 10-15 прокуратури? И всички с теб ще се занимават? В София има три. В тези трите вероятно има някой деловодител който чете мейлите и ги отхвърля. Ако си мислиш, че въобще ще стигнеш до истински прокурор, много се лъжеш.
Камо ли пък глоба или нещо такова.
Хората са затрупани с истински дела и не им е до глупави сигнали.

# 28
Значи ти изпращаш сигнали за които нямаш доказателства. Сега те е страх, че ще плащаш глоби евентуално. Ами заслужаваш си страховете.

# 29

Интересно ми е ако анонимни сигнали се изпратят примерно от зала с компютри в  библиотека на университет където редовно сядат много студенти и си проверяват така наречените служебни пощи. Тогава кои ще засекат при условие че има влизане в пощи. Има и много студенти. А самите служителки примерно са много разсеяни и си гледат собствените компютри. Това винаги ми е било интересно.
Отговарям на подчертаното. Библиотеката ви предоставя възможност да ползвате нейния интернет, но не носи отговорност, къде влизате и какво правите там. Това е ваша отговорност. Библиотекарките не ви следят, това не им влиза в задълженията. Ако Киберсигурност ви следят, те ще Ви намерят дори да ползвате интернета на университетска, градска библиотека или интернеткафе. Но следенето не се извършва от служители на библиотеката, кафето или интернет провайдера.

Общи условия

Активация на акаунт