Понеже не видях друг раздел реших да пиша тук. Темата е напълно сериозна. Бих желал правна помощ, но едва ли тук ще има адвокати.
Ситуацията е такава че изпратих анонимен сигнал с помощта на AI бот до близо 10-15 прокуратури. Това се случи преди 2 месеца. Преди 3 седмици имах привикване в сградата на ОДМВР понеже явно винаги ги изпращат на лицето по постоянен адрес. Общо взето единственото за което може да се притеснявам е една глоба, пък може и да няма глоба. Писах молби до прокуратурите до които има вероятност да е пратено нещо ( с извинение и да направят проверка) . Получих отговори, дори потвърдиха претърсване. Две прокуратури само са образували преписки. Знам за кои прокуратури става въпрос, но не знам какво ще измислят занапред. На всички други входирах молба за прекратяване, ако въобще имат нещо. Но общо взето ако не ме привикат отново значи всичко ще бъде наред. Обмислям възможността да се обадя и по телефона. За щастие доста от прокуратурите в България имат и мобилен номер ( за по изгоден разговор ) които в повечето случаи е на говорителя или пресцентъра. Ченгето в ОДМВР ми каза - като пристингнат другите пак ще дойдеш. А аз много искам да направя така че въобще да не отида понеже от една страна ме разпитва, а от друга си губя времето. От срещата ми с въпросното ченге минаха 3 седмици и се надявам въобще да не ме привика. Но от мои наблюдения има голяма вероятност да няма последващи действия. За всеки случай има мобилен или стационарен номер. Всъщност след 1-2 седмици ще станат 3 месеца от подаването на въпросния сигнал ( ако въобще е бил входиран). Станала е една голяма каша, която с времето ще се оправи. Но не искам да имам глоби. То дори и да има не знам дали може да се обжалват. Така ми е едно напрегнато че не знам какво да правя.
Аз мисля че ако минат 3-4 месеца вероятността да ме привикат е минимална. Но от техните отговори си личи в прокуратурата работят някакви лелки, които не могат да разберат основни понятия което е смешно. Общо взето всичко е в ръцете на наблюдаващия прокурор. Но просто не искам глоби или не дай боже да се разкарвам с колата до друго населено място с цел да се обжалва ( май само на място може). Вие ще си кажете че това са анонимни сигнали, но понякога биват входирани и прокуратурата прави всичко възможно да намери извършилетя като следене на IP и прочие.