Въпрос за прокуратурата в България

• 803
  • 36
  •   1
Отговори
# 30
За подаване на фалшиви сигнали няколко хилядарки глоби. Има разбира се възможност за обжалване и дело - но там само потвърждават глобите, никой няма да те жали, че се занимаваш с глупости. Така и трябва.

# 31
  • София
Остави глобата, тук има елементи на набедяване Close

# 32
Toй си е трала-ла, няма да се занимават с него. Той обаче си се занимава. Я, кажи какво ти казаха в полицията?

# 33

Интересно ми е ако анонимни сигнали се изпратят примерно от зала с компютри в  библиотека на университет където редовно сядат много студенти и си проверяват така наречените служебни пощи. Тогава кои ще засекат при условие че има влизане в пощи. Има и много студенти. А самите служителки примерно са много разсеяни и си гледат собствените компютри. Това винаги ми е било интересно.
Отговарям на подчертаното. Библиотеката ви предоставя възможност да ползвате нейния интернет, но не носи отговорност, къде влизате и какво правите там. Това е ваша отговорност. Библиотекарките не ви следят, това не им влиза в задълженията. Ако Киберсигурност ви следят, те ще Ви намерят дори да ползвате интернета на университетска, градска библиотека или интернеткафе. Но следенето не се извършва от служители на библиотеката, кафето или интернет провайдера.

По трудно е прослядяването до друг компютър било то в компютърна зала, интернет кафе или библиотека. Просто на Киберсигурност ще им отнеме повечко време. Стил на писане,  общи знаци, видео наблюдение ще издадат това.

ПС. Темата е напълно сериозна. Не си преувеличавам. Няма да има глоби.

Последна редакция: пн, 17 ное 2025, 22:17 от Tirbushon12

# 34
  • София
И аз напълно сериозно ти отговарям, че съдебната система в България е претоварена и поради тази причина не се занимава с някакви мейли.

# 35
  • Далечният изток
Съдебната система в България се занимава с всичко, с което е сезирана. Разбира се, от нейната компетентност. Няма такова нещо като претоварена...

# 36
И аз напълно сериозно ти отговарям, че съдебната система в България е претоварена и поради тази причина не се занимава с някакви мейли.

Може би затова не им се занимава да търсят кои какво е входирал по емейл. Предполагам редовно си чистят пощенската кутия. Или най вероятно всичко ненужно отива в Спам. Те си знаят.  Един прокурор тайно ми каза че обработват стотици сигнали на седмица. Това е много голямо число.

Важното е да не изникне някоя глоба отнякъде и после обжалването е много трудно.

Общи условия

Активация на акаунт