💪"Игри на волята: България" - сезон 7 (2025) - тема 11 (17.11 - 23.11)

• 170 609
  • 3 074
  •   1
Отговори
# 1 995
Ако всичко е честно и участничките са българки, а не монголски боркини, никога жена не може да спечели това състезание. Не случайно спортовете са разделени на полове и категории. Дори при мъжете съпоставете Чикагото и Дино. В това ШОО се заиграва тази първична полова карта, като използват това противопоставяне на емоциите, физическите сили и характерите. Симона колкото и да се има за "генерал", защо не смее да седне на главата на масата, където са или Алекс, или Чикагото. Това са си стереотипите- жените си имат своите функции и средства. Т.е. изначално предаването е на "гнили корени". Но отиде в съвършена крайност дори жените да се обявим срещу еманципацията, защото ни показват някакви модели, които са абсурдни. На повърхвостта изглеждат прилично, но всъщност са си кампания за антифеминизъм. Защото са избрали да ни представят тази страна. Подозирам, че дори провокират ситуацията. Но иначе може би и нямаше да ги гледаме. Има си световно по лека атлетика, олимпиади и т.н.

# 1 996
Миро е скрита лимонка и много добре преценява къде е добре за него и колко точно да се раздава в играта. Според мен ще стигне доста далеч и нищо не се знае накрая.
На мен не ми пречи самочувствието, къде с покритие, къде не, на Ръждавичка. На нея й пречи.
Не правя разлика между мъже и жени на финал. Да спечели този, който ни кефи повече.
Радостина ли е жабата? Изглежда си перфектно за живот главно на блато и в изолатор. Който й се подиграва, да влезе и да пробва колко точно красив ще излезе. Не симпатизирам нито на нея, нито на Николета.
Не гледам предаването от самото начало и когато заочнах, първо забелязах една противна жена със странно име Пекин. Стана ми любопитно защо ме дразни. С времето видях овладяна, умна, адаптивна, силна психически и физически жена, лидер. Качества, полезни не само в игрите.
Вчера тя мълча, за да пести остатъка от енергията си. Знае, че с радио не се спори. И че резиденцията беше единственият им шанс да обърнат играта, който беше пропилян от тоя, дето крещи най-много. Прие фактите и трите ще направят каквото могат, а ще става, каквото ще. Класа за мен, за други-капитулация. Дори не мога да я сравнявам с пренавитата латерна. Предполагам, че ще зарадват Калин Кръвожадни днес.

# 1 997
  • Някъде там...
Без Калин и Алекс дори нямаше да стигнат до този пъзел. А с Ивайло в племето, със сигурност щяха да са там с аванс. Алекс наистина направи фатална грешка, но Пекин целенасочено руши племето от седмици. Всъщност това е второто племе, на което разказва играта. В тази ситуация съм категорично на страната на Алекс и Калин.

# 1 998
  • София
Рени 93, от кризисния  ПР на Пекин ли сте? 😁

# 1 999
Божеее  явно и тук някой хора пият от сутринта... Толкова несвързаности отдавна не бях чела в темата.
Чудя се нещо, ако отпадне Пекин или Радостина дали Николета ще се присламчи към Калин и Алекс и да гласува като тях, не че остана за кога де.
И още нещо ме тормози от една седмица. Защо и на Момчил не му се случи да си има един Алекс в неговия сезон...
Браво Алекс, истината не винаги е приятна но ако се казва живота ще е по хубав . Явно харизмата на Калин в живота е много силна.

# 2 000
И още нещо ме тормози от една седмица. Защо и на Момчил не му се случи да си има един Алекс в неговия сезон...
Защото Момчил беше Калин и Алекс в едно. Това показва колко велик играч е.

# 2 001
Довечера ще стискам палци Алекс да е човека, обрал грошовете на всички - падналия и продукция.

ПекинА искам да си замине. Главата на ламята да бъде издумкана.
Бичуваха я публично, а съм сигурна, че речта на Алекс е изрязана при монтажа. И тази беше достатъчно задълбочена. С малко приказки, каза всичко.

Безсилието на ламята се видя, че дори не го изслушваше, а говореше с него. И кво?

# 2 002
Алекс наистина сгреши на пъзела в понеделник. Факт. Без Алекс и Калин жените нямаше дори и да стигнат до пъзела. Пак факт. И трите направиха много грешки на трасето и бяха бавни. Факт. Алекс мина без грешка, а Калин буквално го прелетя ДВА пъти. Пак факти. Силните лъвици са силни само в собствените си очи. Те избраха да играят по този начин още с нарочването на Ивайло.

# 2 003
Свършиха лайковете 👍.
Всичко сте коментирали, като и аз се присъединявам към мненията за харизмата на Калин и правдивостта в думите на Алекс.
Само да дам една идея за бизнес на фикуса - да направи магнити ( дебели и тънки 😀) със своя образ и този на Пекин. Много ще се продават, но пък от друга страна хората ще си оплюят хладилниците.

# 2 004
Много харесвам Момчил, но никога не е говорил като Алекс! Тази реч (първата) ще остане в историята!

Калин кръвожадни? Joy

#сезонанаКалин#!

# 2 005
  • Дубай
Жълтите  са си виновни, че са на изолатора и губят битка след битка. "Губиме, защото нямаме мъже, а верно ли?"
Силни били, не искали толкова резиденция, а де се добутат до финалите.
Ми ето-кой каквото си направи, никой друг не може...
Алекс ще бъде запомнен с речта си! Дано тя бъде прочетена от бъдещи участници, които възнамеряват да се запишат на кастинг и се замислят за своето представяне...

# 2 006
Дяволо,
Попитах ИИ коя е Ръждавичка и ми отговори съвсем друго - силен участник в ИВ сезон 7. Нищо повече. И биография.
Безкрайно уважавам къртовския труд, който влагаш, за да правиш темата, Сони също.
Никой не смее да ти го каже открито, но с крайното си  пристрастие само губиш. Години наред и хиляди умни анализи и точни коментари, а сега?
След години Ръждавичка ще се споменава като "силна жена, участвала в сезона на КАЛИН."
Аз във всеки пост възхвалявам Калин, но не претендирам за обективност. И без бой признавам, че гледам сезона единствено заради това аниме. Уникален е! Не  заради силата, а заради вътрешната светлина, която излъчва.
Да го сравним с мрънкалото Ръждавичка? Особено като беше на изолатора?
А, забравих. Може да остане в историята и като "екзекутора на Лапунов".

#сезонанаКалин#!

Последна редакция: пт, 21 ное 2025, 12:34 от Малечка Палечка

# 2 007
Ръждата ще остане в историята като една много силна жена на терен, която си опропасти образа с мрънкане и забиване на ножове в гърба. Това е, няма какво друго да е.

# 2 008
Сега малко за глупостите на продукцията:

--Това "капитанът да ни поведе" е пълна глупост.
Капитанът абсолютно нищо не води. Който е стратег в племето си е стратег и без да е капитан и обратно.

--Знамето - ох, ах, нямаме знаме, кво ще праим без знаме - също глупости. Ще правите каквото сте правили, нищо не се променя.

-- Па древните римляни такова, па спартанци онакова, па прабългари, па тракийци - също глупости които нито аз, нито участниците слушат. Безмислен пълнеж.

-- "Защо го номинираш - аргументирай се" - поредният безмислен пълнеж за тъпоумни зрители ли, за какво не знам.  От начало до край има една единствена причина за номиниране и тя е - защото така ми отърва.

--В началото като ги пратеха на изолатор - "оооо там смърт"!  Симона ходеше намусена на трета степен, Дино, Мирка и колко други - като сенки. Минаха няколко епизода, "глупавите" зрители забравиха и изведнъж се почна - е там поне не си на наклон, не те вали и т.н.  Сега Калин и Алекс си живеят там все едно са на стопанството.

--Едно на ръка колко видео пълнеж има. То не бяха лавандулови поля, то не бяха морски вълни, то не бяха батални гледки на изолатора от дрон, то не беше басейна на резиденцията, която впрочем е една абсолютно обикновена къща с хладилник пълен с кремвирши.

Ще взема да направя екстракт - видео само с пълнежа от един епизод.  Но да видим къде ще го кача, че ако е тубата ще се оплачат.

И един въпрос който отдавна исках да задам - забелязали ли сте че видеото с дрон на изолатора изотгоре НИКОГА,  ама АБСОЛЮЮТНО никога не включва нито един състезател, или дори следа от състезател - дреха, бандана, спален чувал - НИЩО.
Предвид на всичките шашми които знаем че правят, този емпиричен факт може да означава едно от двете неща - че отгоре е снимано едно, а когато са вътре или пред изолатора - съвсем друго място. Тази хипотеза е силно невероятна, да, но повтарям - на фона на всички стъкмистики, преснимания и пр. няма как да не ти хрумне.  Втората хипотеза е доста по-проста и по-вероятна - че видеото с дрон е направено само веднъж в началото, когато няма никой и после тия кадри са копи-пейст стотина пъти, тоест по повече от един път на епизод.

# 2 009
Ръждата ще остане в историята като една много силна жена на терен, която си опропасти образа с мрънкане и забиване на ножове в гърба. Това е, няма какво друго да е.

Тук мога да добавя единствено, че е най-силната жена в историята на Игри на Волята. Единственото, което и попречи да бъде любимката на сезона от женски пол е, че сготви Лапунов и сега готви нож на Чикагото.

Пс. Някъде във фейсбук ми беше попаднало едно мнение (явно на някой човек, близък до семейството на Калин), че майка му е физически подготвена като него, само че е жена. В коментара пишеше още, че тя би могла да бъде потенциален победител и то жена в Игри на Волята.

Общи условия

Активация на акаунт