💪"Игри на волята: България" - сезон 7 (2025) - тема 11 (17.11 - 23.11)

• 170 261
  • 3 074
  •   1
Отговори
# 3 015
Иначе, за епизода — Джар Джар се закопа. Да избереш Траян пред Ръждавичка е безумие от стратегическа гледна точка за нея и Тъполетка. Нали беше кралица на блатото — жената, изкарала не знам си колко седмици там, и накрая, заради едната територия (дето досега хич не я бъркаше), е готова да хвърли всичко на вятъра.
Каква стратегия?Остана една седмица.С Траян може изобщо да не ходят на съвет, а дори да отидат жените имат саби, имат пари, а все още имат предимство в гласовете.Ръждавичка за какво им е?

# 3 016
Аз ще чакам с нетърпение да видя чудото световно- фикус да разцъфне!

Не е чудо - фикуса има прекрасни малки бели цветчета с лек аромат.
Мимето е пън.

# 3 017
Ама да си простоват и прост човек са две различни неща. Простоват не бележи липса на интелект, ти пак може да си умен, аналитичен, да виждаш отвъд фасадата на нещата, да ти сече пипето, да работиш нещо, за което се иска акъл. Просто да не си оратор, да не говориш със супер помпозни думи и изрази, да си "народен" човек. А, инак прост си е да си глупав, но прост човек, никой не е нарекъл Чикагото, включително Ръждавичка или аз не съм чула. Сега вече, дали тя разграничава двете понятия не мога да кажа. Grinning

# 3 018
Благодаря на ZaEdinKomentar за Дакамару, за реванш мои разсъждения защо Миро няма как с това поведение да стане всеобщ любимец и да не отнесе негативи. Героите са слабост на всяко общество още от най-древни времена, Джоузеф Кембъл прави много хубав разбор на всички древни митологии, това не е балканска традиция или слабост към красивия момъка със златната ябълка. Холивуд също работи по този модел, Междузвездни войни е най-типичния пример за създаването на съвременен мит със смел млад герой. Към това имаме едно общество, на което му е писнало от скатаване пред силните на деня в опит да минеш между капките. И към това един друг изпитан метод - карнавала/ маскарад, на който хората са имали възможност да се подиграват на крале и църква и ритуално да ги убият, за да ретушират масово недоволство. Днес го правим през едно шоу, в което се припознават ценностите, които ни липсват, и изпускаме пара на личностно ниво поради потупкването на справедливостта. Ако Миро е влязал за 100к, какво мислят хората не би следвало да го вълнува, върви сигурно към целта си с избраната стратегия. Ако е влязъл за приключението и да се самопредизвика, може би е разбрал нови неща за себе си и ще коригира това, което не му допада в поведението и реакциите му. Ако е влязал за популярност - казват, че няма лоша реклама, та може да работи и с това, което получава, има хора, които могат да монетизират всичко. Ако обаче е влязал с надеждата да го харесват и ласкаят, не е е разчел правилно нито един от изгледаните в детайли сезона. Та това са моите пет стотинки по темата

Превод на една от оригиналните творби на Робърт Хауърд, "бащата" на Конан.

"Мъжът въздъхна и уморено разклати контузената си ръка, изтръпнала и загрубяла от брадвата и меча. Конан протегна дългата си мускулеста ръка към каната с вино. Горянинът го погледна и неволно го сравни с хората около него, с онези, които измряха край изгубената река, сравни го с другите диваци отвъд тази река. Кимериецът като че не забеляза погледа му, бавно отпивайки от чашата си.

— Варваризмът е естественото състояние на човечеството — каза граничарят, все още загледан навъсено в Конан. — Цивилизацията е неестествена. Тя е каприз на обстоятелствата. А варваризмът трябва винаги да триумфира."

За мен Калин е олицетворение на съвършения варварин, в оригиналния съвременен литературен смисъл на думата. Тери Пратчет дори разделя образа на Конан в Командир Ваймс, особено ясно в нощна стража и в Керът, в "захапи за врата".

Особено забавно е как тази година аз лично се включих отначало точно и специално частично и за да критикувам Мирослав.

Но пък днес пишейки от телефона съм изтрил грешния пасаж Simple Smile.

Добавям си по памет пасажа:
Според което виждаме за развитието на сюжета този сезон, както е подсказано преди мен в цитата - се градеше архетипен сблъсък на атавистична натура със съвременен съвършен цивилизационен образ. Обаче вероятно двамата първообрази бяха Томи и Жоро Шопа. Томи като мистър цивилизация оригинал и Шопа като мистър първичен. Обаче пусти кръст, кофти бензиностанция издайна - бързо се премина към резерви. Женският каст пък такива контузии си нанесе или се самоотпадна, че тотално прецака многоликостта на дамите и Александра стана временно основен персонаж, а остана една Ръждавичка за уж положителна героиня, + Пекин антигерой и двете и подкрилнички. Сапунджиева съм я хвалил, обаче от нейната спортна злоба на терена, вече стана една неконтролирана реакция "бий се или бягай" и това доведя явно до бърнаут и непредизвикани постоянни грешки и грешчици.

А като изключим (добавим;) ) тези липсващи редове... Съвсем осмислено си е написан  коментарът ми както е написан.

Да - мисля. Бързо и вярно. И това винаги е било проблем за масовката в реалното ми обкръжение. Често защото ако човек умее да се абстрахира от личните си пристрастия и предразсъдъци, предпочитания , емоции - остава да вземе да мисли трезво.

Едно нещо, което силно вярвам Калин умее да прави. И като се добави нравът му се получава ...той самият.

За хубаво или за лошаво моята реална история събитийно много напомня Калиновите последни 6-8 седмици в предаването.

За хубаво или за лошаво явно не е възможно човек да има свое мнение ако не е роднина на някого от тазгодишния сезон.

И н т е р е с н о.

# 3 019
  • София
MagdalenaM, ти направо му еВа мамата на този новия. Браво и евала за търпението да му отговориш.
Демидж контрола е на макс, нооо Късно,дарлинг, късно. Ще има уволнени, главата си залагам, ако не са и вече уволнени.
Продукцията, нямате си на идея колко можехте да монетаризирате от синеокия дивак. Изпуснахте парАта, кой ще иска да плаща за бледия Али Реза? Нищо де, важното е, че и вие като Калинчо спечелихте "любовта" на зрителите. За него без кавичките.

# 3 020
Единственият обективен и интересен подкаст е Чакалкаст, тъй като имат и гости от предишни сезони.
Днес беше Морунов и според мен беше прав с това че Калин е добър, но в предишни сезони имаше доста силни кадри и може би нямаше да изпъква като най, но със сигурност щеше да е от добрите.
В Калин това което се откроява е добротата и човечността които са на изчезване, за това и с лекота му се получават нещата.
Виолета уж е обективна, но не особено що се отнася до Денислава.
В Чакалкаст заяви че щяла да спечели сезонът 😃 Денислава ако не я били подхлъзнали или нещо подобно.
Ръждавичка блести на фона на много слабият женски каст, в единоборствата дори Радостина я би, но наистина има качества.
Морунов също сподели че когато си сложи жилетката с пожарогасителният апарат и дъщеря му ще го бие, и тези жилетки те закопават, и ти убиват интертността.
Представете си сега Алекс който е тежък и с жилетка как е минал стълбата и колко зле са били жените.
Много добрата Николета поне да се беше сетила да си разтовари количката, че от тъпотия я би Радостина, доста скандално.
Не съм съгласен че Калин нямаше да изпъква толкова и в старите сезони . Гледам игрите от сезон 2 и знам кои са силните играчи .Смятам че Калин ще един от най добрите . По пъргавост и минаване на трасе може би е най бърз от всички . Искам да видя как ще се представи на финална битка за да си направя извода .Но в който и сезон да го сложиш ще е един от два фаворита.

# 3 021
Николета е уникално красиво момиче. Между другото, на мен ми се струва, че Калин си я хареса, по начина, по който я гледа съдя.
О, харесва я! Но Николета много внимава.

# 3 022
Ама, моля ви се, не превръщайте темата в клуб по литературно четене!

# 3 023
Единственият обективен и интересен подкаст е Чакалкаст, тъй като имат и гости от предишни сезони.
Днес беше Морунов и според мен беше прав с това че Калин е добър, но в предишни сезони имаше доста силни кадри и може би нямаше да изпъква като най, но със сигурност щеше да е от добрите.
В Калин това което се откроява е добротата и човечността които са на изчезване, за това и с лекота му се получават нещата.
В Чакалкаст заяви че щяла да спечели сезонът 😃 Денислава ако не я били подхлъзнали или нещо подобно.
Ръждавичка блести на фона на много слабият женски каст, в единоборствата дори Радостина я би, но наистина има качества.
Морунов също сподели че когато си сложи жилетката с пожарогасителният апарат и дъщеря му ще го бие, и тези жилетки те закопават, и ти убиват интертността.
Представете си сега Алекс който е тежък и с жилетка как е минал стълбата и колко зле са били жените.
Много добрата Николета поне да се беше сетила да си разтовари количката, че от тъпотия я би Радостина, доста скандално.
Не съм съгласен че Калин нямаше да изпъква толкова и в старите сезони . Гледам игрите от сезон 2 и знам кои са силните играчи .Смятам че Калин ще един от най добрите . По пъргавост и минаване на трасе може би е най бърз от всички . Искам да видя как ще се представи на финална битка за да си направя извода .Но в който и сезон да го сложиш ще е един от два фаворита.

И аз ги гледам от 2 сезон и точно това съм написала, че щеше да е от добрите, но нямаше да се акцентира най-много върху него, защото 3 4 и 5 сезона бяха доста силни и трудно имаше само един конкретен играч който да изпъква толкова много

# 3 024
  • В Града на липите
Аз малко ни в клин ни в ръкав, но съм назад с коментарите Grinning
Според мен не са искали да сготвят нито Пекин, нито Алекс. И двамата са от интересните им герои. Цял сезон ни противопоставяха Пекин и Ръждавичка, и 100% в сценария е имало предвидена битка за двете. Обаче Алекс я надигра.  За Алекс трасето не беше трудно — ако искаха да го готвят, имаха чудесна възможност да го пратят на битка с Калин, или тази с жените да е някоя нагласена изометрия. Дори се учудвам, че не стана първи. Май доста си пообели дланите на предната битка.
А сега към агентите на продукцията лобиращи за Миро.
Сами се прецакахте и вече е късно, либе, за китка. Да бяхте си направили монтажа като хората и да поизрежете нелепите сцени, в които мънка и се крие. И се държи, като третата и най-страхлива дъщеря на мама. Правете повече синхрони, от които да вадите и нещо положително. Макар че, в интерес на истината, ако му се изрежат на Миро скатавките, злорадите усмивки и предателските маневри, може и да не остане нищо. Grinning И щяхме да разберем за него чак на финала, но имаше шанс да отнесе по-малко хейт. Определено монтажът не е на негова страна и започвам да се чудя — бутаха ли го, или сам се избута по погрешка.

Последна редакция: нд, 23 ное 2025, 20:28 от hrissi_sz

# 3 025
За мен Калин е олицетворение на съвършения варварин, в оригиналния съвременен литературен смисъл на думата.
О! О! Верно ли? Че как варварин без грам агресия? Варварин пък ходи да закопчава и разкопчава, да разтрива ръцете на другарчетата? Варварин, който прилежно си подрежда всичко? Варварин, който на трасето е постоянно нащрек къде има нужда от него да се включи, да помогне, да оптимизира? Варварин, който никога не нервничи, не се ядосва? Това съвременните варвари са голяма работа!

# 3 026

И аз ги гледам от 2 сезон и точно това съм написала, че щеше да е от добрите, но нямаше да се акцентира най-много върху него, защото 3 4 и 5 сезона бяха доста силни и трудно имаше само един конкретен играч който да изпъква толкова много
4 ти ми е любимия сезон,но някак не съм съгласна.Там реално бяха Гого,Фифо,Жорката .И умната игра на Жени.Това е.Калин е тип Гого.щеше да изпъкне със сигурност особено в сезон 5.Там нямаше такъв типаж и такава различна сила. Там имаше факт силни мъж,но както казах  Калин превъзхожда даже Момчил в някои неща и реално би минал по-бързо от него.Не разбирам това сравняване  на сезони и играчи.Различни години са.Всичко е различно.Абсурдно ми се вижда.
Аз на Чакала и оная ергенка Ясмин каста го погледнах.За мен безумни неща казаха.Като най -слабия сезон ,играчи и дрън ,дрън,а реално Калин и не само той ще сгъне на три и Чакала и нейното мъжле дето цял сезон се криеше,и това че рейтинга бил най -зле  хаха поредната глупост издрънката от завист от тях.Така че позволи ми да не се съглася за техния каст.

Последна редакция: нд, 23 ное 2025, 20:38 от *Ани*

# 3 027
Варварин разбива крепостната стена на Дуранкулашкия замък като мята гюле с ласо!

Гифче - Soney

Последна редакция: нд, 23 ное 2025, 21:28 от Гарганела

# 3 028
Моите мисли са болднати
му го върна на пъзела – арка.
И пак тънко омаловажаване на Калин – пъзела направо беше кантар сериозно?! [/b]
Лечителите успяха аха аха да настигнат Завоевателите, та се чу "обрат". Най-често реплика на Павел този сезон.“

Внушение, че Шопа, Томи Ойл, Иво и Миро са мъже тези си бяха в едно племе и беше допустимо Шопа да си реши да се върне при жълтите и да направят една четворна елиминация, беше възможност.

Калин си беше феномен по това време. Как да се окаже на елиминация с другите от жълтото племе на Завоевателите?
 А с една кутийка на късмета Шопа можеше да бъде закаран на елиминационната през смяна, другите трима с нормална номинация"

„Не мисля, че Мирослав би оставил на колегата си оборудването да е опасно, за да му вземе клиентите.
Първо - това е семеен човек, вероятно има нужда да си менкат смените с друг доверен колега.
Второ - това е обща зала и би компрометирал себе си, и ще изгуби клиенти, няма да спечели.
Трето - ако би му минала мисълта да го направи, би се усетил че по погрешка може да се окаже тази катарама или обезопасително въже може да се окаже при него самия.
Нулево - стига сме обиждали интелекта на хората , той хем мастър гений на фикувстването и хитър стратег, хем ще забрави че ако се спазват правилата всяко едно оборудване в такава зала се проверява и препроверява лично от всеки инструктор и най-много на себе си да докара доклад за небрежност, защото вероятно оборудването е и общо.“
Тука демидж контрол на бизнеса с екстремните екскурзии. Въпреки,че авторката съвсем друго имаше предвид с тази история.

- алегорията не е като директното предположение, че ще се рискува чужд човешки живот за 5 лева.

Мирослав не може да изиграе тепигьоз така успешно, без наистина да е. Факт.

Един потребител в интернет не може да играе кон с капаци в нета с месеци ако и в живота не е поне малко такъв.

Молбата за изтриване на акаунта я пуснах още по обяд.

Последна редакция: нд, 23 ное 2025, 21:20 от Анонимен

# 3 029
  • София
За другата седмица много се чудя как точно ще извъртят нещата, защото и аз мисля че Радостина ще е просто "касичка" за някого, най-вероятно Миро. Така че, прогнозирам елиминационна, ако по някаква невероятна причина изберат него за капитан, ако не жълтите със сигурност ще са на един съвет и с Траян вече при тях, Радостина да е едната номинирана с един от мъжете - вероятно Алекс. От сините - Сапунджиева и Мирослав. Не е невъзможно да се случи да е номиниран, ако Симона го надуши, че играе двойна игра.
Иначе за трета фаза имам съмнения Симона да иска да играе с Калин - за какво и е? Той би бил най-сериозния и съперник и по-логично за нейната игра е да се опита да го разкара още в началото на седмицата. Като го изпратят със силен опонент - Траян или Чикагото. Знам, че повечето зрители не харесват такава игра, но реално за участниците е най-смислен.

Назад се коментираше, че нямало жена, която можело да победи Симона. Според мен на трасе, ама без пъзел де,  Зорница би имала огромен шанс, особено, ако има плуване.
Ваня също би и била що годе равностойна, като тук и на двете плуването е зле.

Общи условия

Активация на акаунт