Хроничен гастрит или СРДЧ

• 259
  • 7
  •   1
Отговори
Наскоро ходих на гастроентеролог (преди 2-3 месеца за изледвания на чернодробни и жлъчни проблеми), изледванията и ехографа бяха добри, споменах на на доктора че имам хроничен гастрит и ми каза да пазя диета, пазя, но може би кафето ми е голям проблем, не го пия на празен стомах. Наскоро започна болка около апендисита, скачах с десния крак за да видя апендисит ли е, не ме боли при скачане, днес забелязах че в пъпа все едно ми е надуто пъпчето, и сега се съмнявам и за пъпна херния или апендисит, около пъпа усещам болка но много лека, също така и доста рядко се изхождам (през няколко дни) и сега ме е страх да не е нещо сложно, утре ще отида при личния да види пъпна херния ли е или раздразнени черва, но до тогава много ме е страх да не се окаже херния или апендисит, болката около апендесита е от месеци. Не съм здравноосигурен което е голям проблем ако се окаже херния или апендисит, някой друг сблъсквал ли се е с такъв проблем?

# 1
Много сериозен запек не знам, дали също не може да причини такива симптоми, особено ако се е стигнало до блокаж на червата, пък бил той и частичен.

# 2
Много сериозен запек не знам, дали също не може да причини такива симптоми, особено ако се е стигнало до блокаж на червата, пък бил той и частичен.
На 101% съм убеден че имам сериозни проблеми с червата, повече отколкото гастрит, но нямам никаква идея какво да ям за червата, само разбрах че трябва да спра глутена и млечните, от млечните ям само кисело мляко и от време на време айран. Знаете ли диета за черва и някакви хранителни добавки за черва, ако беше апендисит до сега трябваше да умирам от болки а долу в дясно е съвсем лека до апендисита от много време, след изхождане изчезва, много ще съм благодарен ако някой ми сподели диета за черва и каже хранителни добавки които подпомагат и наистина действат, бъдете живи и здрави

# 3
Тези симптоми, ако са се появили след посещението на гастроентериолиг, по-добре отидете пак (може би при друг, ако има опция). Ако са от преди това- коментирани ли са с лекар, защото от първия пост изглежда, че не са?

# 4
Тези симптоми, ако са се появили след посещението на гастроентериолиг, по-добре отидете пак (може би при друг, ако има опция). Ако са от преди това- коментирани ли са с лекар, защото от първия пост изглежда, че не са?
Бях ходил при гастро, защото ме болеше отдясно, оказаха се бъбреци, пих чай и ми мина, споделих и и за червата и ми каза диета и пробиотици, но не ми каза каква диета и пробиотик и хранителни добавки, в нета гледам много видове но не знам кое действа, една позната на майка ми, каза да пия чай от бял равнец (насипен) на гладно по една чаша и щяло да ми мине, но пак трябва диета а не знам каква, предимно ям пюрета, пилешко без ципа, един път в седмицата ориз с гъби, зеленчуков ориз и банани като захар, рядко нещо сладко, но бях писал в друга тема че страдам от паника, депресия и други гадории и заради тежката умора много кафе пия и явно при мен се отразява зле, сега си направих схема по 1 кафе на всеки 3-4 дни да не получа кофеинова абстиненция, но тази вълшебна диета за червата и добавките не ги знам... пъпа ми го видяха нищо му няма, явно от много стресове съм си въобразил че е надут, не е това което изглежда при пъпна херния. Но определено усещам напрежение в червата, повече отколкото гастрита ме дразни, ако я знаете диетата моля Ви напишете ми я,както и пробиотици (да действат) и хранители добавки една или две

# 5
Аз съм за "Синдром на раздразненото черво"

# 6
Аз съм за "Синдром на раздразненото черво"
Доколкото знам тази болест не се лекува, четях в групи във Фейсбук, но много е важна диетата, а аз не я знам, пише да избягвам глутен, само знам че в хляба има глутен

# 7
Ами не се лекува,за съжаление.Диетата наистина изключва глутен,но и много други храни.
Изключвай от менюто си различни храни и наблюдавай кога имаш подобрение.
В общи линии,алкохол,цигари,пържено,хляб,сладкиши...
Виж дали разделното хранене няма да ти е от полза

Общи условия

Активация на акаунт