Инвитро Център към MK "Доверие" - тема 3

• 5 876
  • 119
  •   1
Отговори
# 45
Аз не го написах като контра, в Щерев май са добри, знам, че и в Надежда пускат някои, но не съм проучвала много. Понеже Пагане писа, че е с два аборта, затова обърнах внимание да не търси цената. Аз бях в същото положение, след втория правих и избрах Геника, исках в Майчин дом, но тъкмо бяха спрели да го правят там, така че и ние на скъпото. 😁 Тромбофилията също пусках там и не съжалявам. За някои неща си заслужава човек да даде повече. Писала съм, че примерно за вирусологията винаги пускаме с ваучери през Омед, защото са излишни 200 лв отгоре, за да се изследваме за пореден път имаме ли ХИВ. Така че не за всичко съм за скъпото.
Не съм го и възприела като контра Simple Smile Нека има различни мнения, а всеки да си преценява. За мен Геника са топ. Просто за 800 лв. наистина си ме заболя сърцето, та затова казвам, че има и по-евтини, а всеки да прецени според бюджета си. И аз пуснах тромбофилия в Геника.

# 46
Скрит текст:
Аз не го написах като контра, в Щерев май са добри, знам, че и в Надежда пускат някои, но не съм проучвала много. Понеже Пагане писа, че е с два аборта, затова обърнах внимание да не търси цената. Аз бях в същото положение, след втория правих и избрах Геника, исках в Майчин дом, но тъкмо бяха спрели да го правят там, така че и ние на скъпото. 😁 Тромбофилията също пусках там и не съжалявам. За някои неща си заслужава човек да даде повече. Писала съм, че примерно за вирусологията винаги пускаме с ваучери през Омед, защото са излишни 200 лв отгоре, за да се изследваме за пореден път имаме ли ХИВ. Така че не за всичко съм за скъпото.
Не съм го и възприела като контра Simple Smile Нека има различни мнения, а всеки да си преценява. За мен Геника са топ. Просто за 800 лв. наистина си ме заболя сърцето, та затова казвам, че има и по-евтини, а всеки да прецени според бюджета си. И аз пуснах тромбофилия в Геника.
Avi_ , кой от всичките пакети на Геника за тромбофилия избрахте? Гледам, че са между 250 и 900 лв....Thinking

# 47
Аз избрах основен, предвид препоръката на репродуктивния. Но той показа Laiden хетерозигот и PAI хетерозигот и даже нямаше смисъл от допълнителни - директно съм за терапия. Но на хората, на които основен панел не им е показал нищо и имат, например, аборти, препоръчвам разширен панел.

Скрит текст:
Avi_ , кой от всичките пакети на Геника за тромбофилия избрахте? Гледам, че са между 250 и 900 лв....Thinking

# 48
Според вас дали би имало разлика в резултатите за тромбофилия от Геника и Рамус? Че аз пуснах някакъв основен пакет в Рамус и сега се замислих, дали са достоверни ..

# 49
Според вас дали би имало разлика в резултатите за тромбофилия от Геника и Рамус? Че аз пуснах някакъв основен пакет в Рамус и сега се замислих, дали са достоверни ..

Аз лично не бих се доверила на Рамус.

# 50
  • София
Едва ли ще има разлика, но някои лаборатории бъркат повече от други, затова и много хора предпочитат да си платят повече и пускат в Геника. Предвид, че вече си ги пуснала няма чак такова значение, защото при инвитро доктор Станулов дава инжекции на почти всички. При бременност е редно да се пуска коагулация периодично.

Рамус ползвам само за чхг и вирусология, въпреки че ми е най-близката лаборатория. И сегашният ми и предишните ендокринолози не ми признават оттам изследванията. Така че си подбирам кое къде пускам от доста години.

# 51
Скрит текст:

https://www.genica.bg/test/trombofilii-razshiren-panel-1-krvossi … ane-i-fibrinoliza
Този за мен е най-добре за начало.
Като цяло повечето лекари съветват да се изследва основен - фактори V Laiden, II Prothrombin, PAI, MTFHR. Ако излезе мутация в PAI, съветват да се изследват още фактори 13 и АСЕ, тъй като помежду си засилват ефекта си и обикновено е предпоставка за терапия. В горния пакет са всички тези фактори + MTFHR, който за мен е важно да се изследва, понеже показва дали се усвояват витамините от В група. MTFHR е често срещана мутация, смята се, че 1 на всеки 4 човека от бялата раса има някакъв вариант, а за нас е важно, понеже показва неусвояване на В9 и В12, които са много важни за износване на здрав плод.

# 52
И аз не бих се доверила на Рамус.

# 53
Avi, от август подновихме опитите, като преди това бях 8 месеца на противозачатъчни заради кисти. АГ-то, което ми ги изписа, беше казала, че още на първи-втори месец ще забременея, ама не стана баш така Grinning 2021 и 2022 забременях в рамките на 2-3 месеца.

Иначе имам тромбофилии, още 2022 съм изследвала - ниско рискови са и при + тест ще съм на фракси.

Niya, докторът каза, че няма смисъл да правя цветна снимка засега. Така че чакам само кариотипът да излезе. Ходихме в Геника, Станулов ми каза задължително там Simple Smile

Много стрес имам в последните месеци - загубух трима близки човека за 4 месеца и съм сигурна, че и това ми влияе.
Иначе продължаваме с опитите - надявам се, че следващата събота няма да имам МЦ 😁

# 54
Пагане а кистите се премахнаха от противозачатъчните ли? Тъй като аз имах една упорита киста , бях два месеца на противозачатъчни и не се маха и не се маха ...😑 И се наложи да ми я пунктира! За това ми стана интересно при теб нещата дали са се отправили само с противозачатъчни?!

# 55
Пагане а кистите се премахнаха от противозачатъчните ли? Тъй като аз имах една упорита киста , бях два месеца на противозачатъчни и не се маха и не се маха ...😑 И се наложи да ми я пунктира! За това ми стана интересно при теб нещата дали са се отправили само с противозачатъчни?!

Да, имах няколко и се изчистиха. Но пък качих доста килограми от тях, кожата ми стана адски чувствителна и бях изпаднала в такава страхотна депресия... всеки ден плачех от нищото. А уж са пречистени, нали... Ако знаех, че така ще стане, щях да искам алтернативен вариант Simple Smile

# 56
Момичета от колко часа нататък при проява на менструацията се счита следващия ден за 1ви ден ?

# 57
Vasiliki06 Аз лично съм чувала и знам , че до 12ч. се брои същия ден за 1-ви , а ако е след 12ч. следващия ден се счита за първи ден.

# 58
Момичета, днес видях + тест, още съм в шок, чакам и резултати от кръвен. Чудя се все пак да изпратя изследванията на Станулов, както ми е казал, нали?
Сякаш той ми донесе късмет, защото ми каза, че сама ще си забременея Simple Smile
Желая на всички също да видят този чакан резултат! Two Hearts

# 59
  • София
Момичета, днес видях + тест, още съм в шок, чакам и резултати от кръвен. Чудя се все пак да изпратя изследванията на Станулов, както ми е казал, нали?
Сякаш той ми донесе късмет, защото ми каза, че сама ще си забременея Simple Smile
Желая на всички също да видят този чакан резултат! Two Hearts
Еха, браво! Желая ти да е безпроблемно 😊

Изпрати му го, радва се на положитлни резултати, може и да ти даде някой съвет. По принцип лекарите признават само кръвните, но ти не си инвитро, така че може и да не ти поиска.

Общи условия

Активация на акаунт