Инвитро Център към MK "Доверие" - тема 3

• 17 417
  • 325
  •   1
Отговори
# 300
Според мен е хубаво да идете със спермограмата при ембринолозите. Аз носих всички ембриопротоколи и спермограми. Беше ми много полезна консултацията.
Благодаря ви за споделения опит! Ами ще запазя час за ембриоложката по-късно в деня на пробата,  ще пристигнем сутринта да даде, ще се поразходим и ще се върнем за среща да обсъдим..

# 301
Здравейте,

Тези консултации с ембриолозите, не е ли добре докторът да насочи към тях или? Питам, защото съм пациент на Станулов, но освен да ходя за прегледи и евентуално стимулации, ако има фоликули - друго нито ми е назначавано, нито ми е предписвано. Нищо! Само едни витамини в началото и това е. Не се получават още нещата и всеки път питам дали е необходимо нещо да изследваме с мъжа ми - не… На моменти ми се струва, че няма индивидуален подход, но пак казвам - лично мнение. Ходя и ще продължавам да ходя, но имам чувството, че все нещо важно де пропуска да се изследва или направи…

# 302
Предполагам, че сте на ЕЦ като мен. Аз го питах за консултация с ембриоложката с идеята когато някога имаме ембрионче (което се оказа много трудно и вече 5 месеца не успяваме) да му дадем повече шанс да оцелее. Каза, че нямало смисъл и че при нас се правило ИКСИ и това е. Не знам и аз какво да правя, досега сме имали 1 яйцеклетка и паниката не ме напуска, че най-накрая ще имаме оцеляло до 5 ден ембрионче, а нещо друго проблемно ще има, което за това време не сме изследвали и после пак месеци наред мъки докато успеем за нов ембрион. Дори спермограмата на мъжа ми беше обикновена когато отидохме, а чета че на разширената се виждат повече неща. Не ни е карал да правим друга, защото му е прилична. Пием и ние витамини само, е аз пия и един куп други неща за подобряване качеството на яйцеклетките, но аз съм си ги предписала.

# 303
  • София
Той, ако започне да насочва към консултация с ембриолозите, ще се започне пък, че изцеждали пациентите, а в повечето случаи няма какво толкова да ви помогне консултация с ембриолога. Обсъждат се предишните опити и предлагат техники, които на ЕЦ си излизат скъпи, другото, което е, ако има много яйцеклетки, се обсъжда една част да са на ivf, а другата на icsi. Трябва да се има предвид, че техниките увеличават шансовете с малко, няма вълшебни такива, които да поправят спермограмите, затова и не ги дават като нещо задължително. И всички техники да платите няма гаранция, че ще има и един ембрион.

Аз съм писала, че за нас беше много полезна консултацията с Кристиана Маринова, но и ние сме по-специфичен случай, аз още в предишната клиника се опитвах да се добра до ембриолог, но не стана навреме, така че е полезно, че тук има и вече е въпрос на желание кой иска или не.

Ако е минало повече време от първичния ви преглед и вече имате опити при доктора, винаги може да го помолите за консултация, в която да обсъдите опитите досега и въпроси каквито имате (запишете си ги предварително). Аз съм искала такава след всяка от загубите и съответно да решим как да продължим. То е само разговор, питала съм го за съвременни изследвания и тн.

# 304
Предполагам, че сте на ЕЦ като мен. Аз го питах за консултация с ембриоложката с идеята когато някога имаме ембрионче (което се оказа много трудно и вече 5 месеца не успяваме) да му дадем повече шанс да оцелее. Каза, че нямало смисъл и че при нас се правило ИКСИ и това е. Не знам и аз какво да правя, досега сме имали 1 яйцеклетка и паниката не ме напуска, че най-накрая ще имаме оцеляло до 5 ден ембрионче, а нещо друго проблемно ще има, което за това време не сме изследвали и после пак месеци наред мъки докато успеем за нов ембрион. Дори спермограмата на мъжа ми беше обикновена когато отидохме, а чета че на разширената се виждат повече неща. Не ни е карал да правим друга, защото му е прилична. Пием и ние витамини само, е аз пия и един куп други неща за подобряване качеството на яйцеклетките, но аз съм си ги предписала.
Здравей, при оплождането използвате ли калциева активация. На мен ембриоложката ми го предложи при оплождане на яйцеклетките, но и да не ми го беше предложила - аз щях да искам, тъй като преди това бях чела и видях, че и те го прилагат?!

# 305
  • София
Моята консултация с Кристиана беше отдавна, така че се надявам още да е актуална. Каза ми, че при по-ниско качество на яйцеклетките може да помогне калциевата активация, както и понякога препоръчва допълнителна среда - колониостимулиращ фактор. За мъжки също може да се ползва тази среда, Пикси, чип, ИМСИ, вече и Макс. Както и човек ако иска инкубатор. Също ми обясни, че не е добре да се прилагат твърде много дори и човек да няма ограничение във финансите, за да не стои твърде дълго извън идеалната среда. Другото, което имат, но за него често не питат, а направо прилагат, ако е нужно, е асистиран хетчинг, ако преценят, че обвивката е по-дебела и няма шанс да се излюпи сам след трансфер.

# 306
От две пункции сме имали само една единствена яйцеклетка и то от първата пункция. Тогава дамата, която дойде ме пита дали сме правили консултация с Кристиана, но не бяхме, защото никой не ни го е предлагал и не знаех към онзи момент, че има такава опция. Обясни ми какво ще използват, което сега не мога да повторя и аз се съгласих. Ембрионът е спрял развитие между 2 и 3 ден. Както писах след това питах доктора дали да направим консултация, но той ми каза, че нямало смисъл, в случаи като нашия се използвало ИКСИ. От втората пункция нямаме яйцеклетка. Все пак съм решила да се консултираме с Кристиана, но е факт, че тези неща ги научавам от групи и чатове, а по мое мнение не следва да е така.

# 307
Аз също всичко си научавам сама. Дори не ми беше обяснено какво ИКСИ, микси и така нататък. На мен никога нищо не ми се обяснява освен пий тези хапчета и ела след 3 дни. Бий тези инжекции и ела след 3 дни… Нищо повече от това. Мъжа ми сам си прави изследванията и сам си назначи консултации с уролози в други репродуктивни клиники, защото според доктора там проблем няма. Окей, вярвам му, но аз всичко, което знам, го знам от тук или от сайтове.. Винаги влизам за по 5 минути и ако задам въпрос, ми се отговаря лаконично и с досада. Сигурно ме има за лек случай, знам ли - не веднъж съм се разревавала след прегледи.

Никога не бих казала, че пращайки ме на изследвания и консултации, ме цеди - напротив. Бих се зарадвала, защото ми се обръща някакво внимание. На ЕЦ съм, ако е това, което си мисля, защото и това не ми беше обяснено… пункция и след 5 дни трансфер, като до сега не съм стигала до трансфер….

Не знам кая е Кристиана и как се запазва час за консултация с нея…

# 308
  • София
Морско момиче, няма смисъл от консултация преди да сте имали опити, няма какво да обсъждате, ние си отидохме с ембриопротоколите от предишната клиника и на база на опита и използваните вече техники предлага нещо. Ако човек няма опит, тогава в деня на пункцията самият ембриолог предлага стандартното за вашия случай спрямо спермограмата и дали има НЯР. Не споря с теб защо не си знаела само ти го пиша да не съжаляваш, че досега не си направила, нямаше да е по-различен резултатът. Сега вече като се знае какво е приложено има повече смисъл. Но пак тези техники помагат минимално. Ние в предишната клиника сме имали от 12 яйцекелтки 1 ембрион с приложено Пикси и Чип и този ембрион беше с лошо качество, а на мен след стимулация ми трябва много време да се възстановя, повече от година почивахме.

# 309
Ния, благодаря за разясненията, както и преди съм писала (когато се заформи дискусия покрай това, че на мен цветна снимка ми казаха да не правя и на практика тръбите не са ми проверени) аз много разчитам и уважавам опита на момичетата тук и в други групи.

Ние спермограма сме правили в Надежда и отидохме с нея на първичния преглед, въпросната спермограма си е в мен. Друга не са ни искали. Мен ме притеснява, че ембриолозите никога не са виждали на мъжа ми резултатите и честно казано не разбирам как решават какво да използват в деня на пункцията.

# 310
Аз искам да попитам тези, които имат опит и от други места и от ембриологията на Доверие дали има разлика в резултатите им - повече оплодени, повече ембриони /спрямо конкретния случай, за някои и един е пробив и напредък, за други повече/, с две думи доволни ли сте, добре ли работят? /ясно ми е, че не са магьосници, питам чисто като статистика - преди имахте толкова, при тях постигнахме толкова или не/

Последна редакция: сб, 16 май 2026, 13:43 от Aниka

# 311
  • София
Морско момиче, те я изследват в деня на пункцията, май не е разширена т.е. без морфология. Поне тези доклади, които съм, виждала, бяха без нея. Гледат обаче материала под микроскоп и при ICSI ще вземат такъв с 1 глава и 1 опашка. Ако има висока ДНК фрагментация, както е при нас, съм напомняла за всеки случай, защото това със сигурност не изследват в деня.

# 312
Аз съм се консултирала с Кристиана, преди да започна всичко в “Доверие” ,обясних и ситуацията от предишната клиника. А вече след пункциите, при самото оплождане с мен се срещна ембриоложка и ми обясни и препоръча PICSI и калциева активация. Според мен преценяват според яйцеклетките и сперматозодите. Но не пречи да си запишете час при Кристияна и да говорите с нея, тя е много разбрана и според мен ще ви посъветва какво да правите.

# 313
Аз искам да попитам тези, които имат опит и от други места и от ембриологията на Доверие дали има разлика в резултатите им - повече оплодени, повече ембриони /спрямо конкретния случай, за някои и един е пробив и напредък, за други повече/, с две думи доволни ли сте, добре ли работят? /ясно ми е, че не са магьосници, питам чисто като статистика - преди имахте толкова, при тях постигнахме толкова или не/

Да, за мен има критична разлика.
Имам един опит в Пловдив, Ню Лайф. Извадиха две яйцеклетки, една се оплоди и а замразиха на трети ден.
Втори опит в Доверие, като се има предвид, че минах нова операция за заради ендометриоза, което означава значително намален резерв (имам общи три) - 6 извадени яйцеклетки, от които 3 петдневни ембриона
Трети опит в Доверие - отново шест извадени, два ембриона с отлично качество.
И в двата случая съм доплащала допълнителни техники, за мен резултатите от Пловдив и София са на светлинни години, като се започне от самата стимулация и се стигне до крайния резултат.

# 314

Да, за мен има критична разлика.
Имам един опит в Пловдив, Ню Лайф. Извадиха две яйцеклетки, една се оплоди и а замразиха на трети ден.
Втори опит в Доверие, като се има предвид, че минах нова операция за заради ендометриоза, което означава значително намален резерв (имам общи три) - 6 извадени яйцеклетки, от които 3 петдневни ембриона
Трети опит в Доверие - отново шест извадени, два ембриона с отлично качество.
И в двата случая съм доплащала допълнителни техники, за мен резултатите от Пловдив и София са на светлинни години, като се започне от самата стимулация и се стигне до крайния резултат.
Благодаря ви много за споделения опит! Може ли само да кажете и какви техники приложихте, знам че са индивидуални, но все пак мисля, че е хубаво да ги имаме предвид Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт