Нашите кухни - тема 101

• 1 073
  • 45
  •   8
Отговори
# 15
  • София
Въпрос на вкус. Има нещо зеленикаво, но там където фотографа хвърля сянка, та може и отражение да е, а и какво ще се падне във вашето парче - божа работа.
Иначе има доста жилки, може и да не си личи замърсяване, да се слива с шарката...
Можеш да поискаш да понамокрите мострата или да й капнат капка олио щом според тях няма проблеми плота... Но ако попие и направи петно не бих...
Но гланц пак е по-лесен за поддръжка от мат, според мен.

# 16
Тереза, честито и от мен! Много добра и спокойна комбинация!
Въпрос: Къде разположихте хладилника и защо не сложихте по-голям котлон при наличието на толкова място?!
--------------------
Мат се цапа, ако е от бюджетните варианти. А отпечатъците от пръсти нямат изчистване.  За разкош и следите от бърсане.  
Нали каза, че тези неща вече са обсъдени с мебелиста и е останал цвета?!
Дървесната кухня е добър компромис, стига да няма други дървении наоколо.

Пп. Ето това имах предвид - че след като хладилника не е вграден е добре да не е в линията на кухнята.
За протокола, мойта кухня не е бяла, а много светло сива. Не, че е важно....
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 20:04 от •mimoza•

# 17
  • София
Жилището ни е с усвоена тераса и хладилника е там. За котлоните и аз не знам. Винаги сме били с двойка котлони и някак си така съм свикнала. Дано не и грешка.

# 18
Сега, то всичко по принцип е въпрос на вкус, включително убийствено и сигнално розовите и зелени цветове, но се губи балансът, затова се съчетават мат и гланц, тъмно и светло, гладко и текстурно, за да се получи умерено и хармонично съчетание, а не всичко да бляска и светка, респ. да потъва в мрак или да изглежда плоско.
Тъмно и светло са класическа контрастна комбинация, но все пак конкретната комбинация зависи от много фактори - площ, осветеност, други елементи на интериора и т.н.     

# 19
Жилището ни е с усвоена тераса и хладилника е там. За котлоните и аз не знам. Винаги сме били с двойка котлони и някак си така съм свикнала. Дано не и грешка.
Въпрос на личен избор е и до навици на домакинята и не е грешка,  но обикновено се слага поради липса на място.

# 20
  • Melmak
Мимоза, явно не съм се изразила добре. Обсъдили сме проекта като разпределение. Ще вградим съдомиялна и тн. Обсъдила съм, че трябва да има само 1 ред горни шкафове. Имаме още да говорим, но два дена не съм го виждала и не сме имали възможност. Има време за кухнята, но ме е подготвил да гледам дизайни и да коментираме. Исках да му покажа утре няколко снимки и да видим какво мисли. Не сме гледали мостри още, май каза, че ще донесе някакви, но не разбрах дали е намерил актуални. Не влиза утре да я прави кухнята, но обсъждаме.

# 21
  • София
На мен даже не ми изглежда мега гланц на снимката този плот, може би и защото е толкова шарен... Има едно почти плътно черно, яко гланц, направо свети и отразява, такова не бих съчетала с шкафове гланц със сигурност.

Пандора,мисля,че правилните стъпки следвате. Когато си изясниш какво харесваш и горе долу какво искаш като визия, той според това с кого работи и какъв материал счете за точния за желанията ти, следва познавайки пазара да ти покаже и конкретни мостри, като за цвят може и боя с финиш да предложи, ако цвета, който искаш го няма готов...

# 22
TEREZA83, страхотна кухня! Със здраве да се използва. Може ли да използвам снимката за албума на темата?

Какви хубави цветове се обсъждат Simple Smile. Вижте какво синьо иска моят мъж Weary, а аз искам като втората снимка Smiley, добре, че има още време, че нямам идея как ще се избира новата кухня

# 23
  • Melmak
Jolinar, не казвай на мъжа ти, ама аз харесвам неговата повече! Само това, че е по-тъмничко не знам как ще седи да не е мрачно.

Пандора,мисля,че правилните стъпки следвате. Когато си изясниш какво харесваш и горе долу какво искаш като визия, той според това с кого работи и какъв материал счете за точния за желанията ти, следва познавайки пазара да ти покаже и конкретни мостри, като за цвят може и боя с финиш да предложи, ако цвета, който искаш го няма готов...
благодаря ти, така е, в процес на изясняване сме. Иска да има идея, иначе той предлага варианти и не натрапва. А и финансово ще излезе много добре, защото плащаме само материали.

# 24
  • София
При все, че това не е точното синьо, което аз бих си избрала, да... Аз също харесвам този ярък вариант повече... 🤷‍♀️

# 25
И от мен ЗА синята - на светли стени, под и плот всеки цвят би стоял уау! Защото с "бялото" не може да се сбърка 😁

Пандора, само не бързай! Имаш не лека задача, но с големия бонус мебелиста, което ще ти спести голяма част от главоболията.
Накрая ще видиш, че си е струвало усилията.. Дай си достатъчно време и когато избереш, всичко ще започне да се подрежда.

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 06:31 от •mimoza•

# 26
Аз пък харесах и синята, и светлата кухня - всяка има своето излъчване и чар. Бих казала даже, че едната е за момченце, другата - за момиченце, всеки да си готви, където му душа иска Simple Smile

# 27

Снимки на жилището не съм качвала, защото и да кача няма да са релевантни. В момента се ремонтира едната стая, коридора също. Ще сменим настилката. Апартаментът е хол, стая и кухня.

Драго, ремонтът не е на парче. Защо така решихте? Това е тема за кухни, би било странно да пиша са баня или стая. Да, иначе другите мебели също ще ги прави свекър ми, като гардероби, секция и т.н.

Защото чета какво пишете и съответно реших, че е на парче заради това изказване! Холът явно не се прави, може да е направен, може да не е, за мен значение няма. Дадох добронамерен съвет докато обмисляне кухнята да не се фокусирате изцяло към нея, а да гледате мащабно. Няма нужда дори да обсъждаме другите стаи. Не това е целта. Успех!

# 28
  • Melmak
Благодаря, просто това е тема за кухни и не намерих смисъл да обяснявам какво правим в другите стаи. Холът и банята предстоят, фокусирам се на кухнята, защото ще има много промени там. Холът си остава хол, ще се шпакловат стени, ще се сложи ламинат, маса, секция и диван. В сравнение с кухнята ми се вижда песен. 😁

# 29
  • София
Не се шашкай толкова с тази кухня, не го приемай като ядрена физика. В кухнята сложното е разпределението, което явно сте го уточнили. Това, което ти е останало е приятната част, точно толкова сложна, колкото да си избереш ламината, боята и дивана ... Всъщност в момента имате една задача - да си го направите в приятен за вас вид. Искам да кажа... Това е забавната част от един ремонт, вместо да се натоварваш - отпусни се и й се наслади.

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 08:50 от Angel_Dust

Общи условия

Активация на акаунт