Нашите кухни - тема 101

• 10 155
  • 187
  •   1
Отговори
# 90
Никой ли скоро не е поръчвал технически камък да сподели цена на л.м. колко му е излязло?
На мен ли излезе 400 лв/л.м. при цена на материала 330, но през фирмата, която направи шкафовете, имаха някакви отстъпки. Иначе бях питала отделно само при вносители и цената беше около 600 лв/л.м.

За отцедника наистина зависи от навиците. Аз не харесвам отцедници, но не харесвам и мивки под плот. Сложих мивка над плота от камък, с подвижен отцедник - вадя го, когато имам зеленчуци за рязане и не искам да ми мокрят дъска на плота, нито да ги пускам директно в мивката, така ми е най-удобно. Също за дребни съдове или такива, които не пускам в миялната

Последна редакция: чт, 04 дек 2025, 08:52 от Lqlq

# 91
Satine, благодаря ти.

Аз имам въпрос към по-опитните дами. Чудя се дали да взема мивка с отцедник?!(така ли се казва) или без? Вие какво съветвате?

Моля! Аз поръчах и смесител на бланко от същия сайт. И с двете не съм имала никакви проблеми с доставката и ползването в последствие.
За амазон - също поръчвам постоянно с доставка до България. Поръчвала съм смесители за баня на Грое, единия го бях объркала и го върнах, пак без никакви проблеми.
Според мен не си заслужава да се плащат грандиозните надценки тук. Ако на нещо му е писано да се счупи при доставката, ще се счупи и с еконт.

Мнението ми за отцедниците се припокрива с това на Лорена. Моята мивка е с отцедник, имам и малък такъв зад самата мивка. Имам и миялна, но в нея не слагам шишетата на децата, пипети, дървени дъски, всички ножове, купичките на домашните любици... Така че, помисли какви са твоите навици и си организирай пространството както ти е удобно.

# 92
Е, аз знам как изглежда😁
Ще избуташ водата отляво, ако отцедникът е там, а вдясно около ръба пак ще трябва да се попива.

A с мивка под плот е много по-удобно и ако има такава възможност (плот от камък) е грехота да не се направи така. Но, това е мое мнение, всеки си решава.

# 93
Според мен зависи от устойчивостта на плота и монтажа на мивката. Всичко, което съм сплакнала на ръка обръщам на плота и после с едно движение избутвам водата в мивката.
С черни мивка / от кристадур/  и смесител Шок сме, много твърда и варовита вода и никакъв проблем. Препарат не е видяла, няма и да види. Смесителя е щедър и тих, а водата се стича като олио. Много съм доволна и от двете.
Вода около мивката винаги има и всеки сам си решава колко време ще отдели за слугуване и бърсане.
Не харесвам мивка над плот, за мен най- практичния вариант е да е под плот. Монтажа е по- сложен и скъп, но си струва.
Ако толкова ви залипсва отцедник има подвижни, които се слагат напречно върху мивката и можете да ползвате със същия успех както и вградения.
И да, грехота е при устойчив плот да пльоснете мивка над плот - доволен ще е само майстора, защото ще му е по- лесно и не изисква такава прецизност за рязане и монтаж.

Последна редакция: чт, 04 дек 2025, 09:21 от •mimoza•

# 94
  • Варна
Според мен не си заслужава да се плащат грандиозните надценки тук.
Мен всъщност това ме притесни - дали поръчвам оригинален продукт.
Мивката в Евросет е 1100 лв. Варненският представител ми я предлага за 960 лв. Аз я поръчах за 700 лв.
Гевгирът към нея е 290 лв в Евросет, аз го поръчах за 140 лв. В коментарите имаше един притеснителен, че на гевгира никъде не пише Бланко и вероятно е менте. Но и аз не съм виждала оригиналния дали е брандиран.................защото, както се оплаках многократно, във Варна всичко се поръчва по каталог и картинки. Нищо не можеш да видиш на живо. Все едно живея в Камчатка.

# 95
При мен и на мивката, и на смесителя пише Бланко. Но на дозатора за вграждане, който взех от Евросет, не пише. Явно не всичко брандират.

# 96
  • София
Мивка Шок или Бланко? Гледам, че са горе долу на една цена.

# 97
  • Варна
Петенце, и аз това се чудих. И двете са с прекрасна репутация. Аз имам Шок и съм толкова доволна, че ме беше страх дори Бланко да поръчам. Но понеже смесителят е Бланко и се прежалих. Ходих и и ги пипах 10 пъти. На мен Шок ми допада с една идея повече. Малко по-гладка ми изглежда и по-наситен цвета. Но може и да си въобразявам. Много близки бяха.
Питай Ai, интересен отговор има. Heart Eyes

# 98
  • София
Всички ли гранитни мивки, монтирани над плота, стърчат с 0.5 и повече см?
Това ми се струва ужасно неудобно. Сегашната ми иноксова мивка на 20 години е с полегат борд, и много лесно забърсвам и изтласквам водата от плота. С такъв висок борд ще е доста по-трудно.

# 99
Нямам наблюдения за Бланко, но ако се спрете на Шок и бюджета го позволява задължитолно изберете модел от Cristadur /по- добрия материал/.  Разликата е пренебрежима на фона на дългосрочната инвестиция и то точно за мивка. Ако се налага направете компромис с друго.

Колкото и да е висок борда го има и неудобството е налице. В този случай се променя изцяло обслужването на мивката от изтласкване на водата към попиване.
Поне около мойта мивка винаги има вода докато готвя. Не мога да си представя да се съобразявам къде точно да си оставя сплакнатия нож или дъска, зеленчук и т.н

Последна редакция: чт, 04 дек 2025, 11:34 от •mimoza•

# 100
Всички ли гранитни мивки, монтирани над плота, стърчат с 0.5 и повече см?
Това ми се струва ужасно неудобно. Сегашната ми иноксова мивка на 20 години е с полегат борд, и много лесно забърсвам и изтласквам водата от плота. С такъв висок борд ще е доста по-трудно.

Не, не са всички, опитах се да премеря моята, не успях съвсем точно- 2-3 мм е. Но ако искаш да "тласкаш" водата, най-добре си сложи мивка под плот.
Тази на снимката е някаква изчанчена и е по-скоро изключение.

Лейди, и аз намирам, че Шок кристадур е леко по-гладка от Бланко. Но пак си взех Бланко, реших че като съм доволна толкова години, няма да изневерявам, я😆
Абсолютно никакви проблеми не съм имала с почистването и на черните, и на иноксовите.

Последна редакция: чт, 04 дек 2025, 14:59 от Чи лу

# 101
  • Варна
Аз купих мивка на Grohe, инокс и я ползвам активно от средата на октомври. Много си я харесвам, голяма, дълбока и удобна е.
Търсих неуспешно същата, в златно, да пасва на смесителя 😁, но никъде в страната не открих налична.
 Имам сниман плота, тук още не е сложен аспиратора и едни рафтове, на които все още се чудя...

Последна редакция: пт, 05 дек 2025, 14:58 от ЛюбОff

# 102
  • Варна
ЛюбОff, много ти е хубава кухнята. И мивката Yellow Heart Може ли да споделиш плотът какъв е с името на цвета, моля. Също, ако е удобно, да покажеш как са ти организирани 2-те чекмеджета под мивката.
Мисля че по-добре ти се е получило с НЕзлатна мивка. Иноксът изглежда тъмен и елегантен. Бланко продават един цвят Dark Steel - много е хубав и на визия, и на пипане.

Последна редакция: пт, 05 дек 2025, 10:04 от Lady April

# 103
  • Варна
Лейди, тенкс! Да, извадих късмет с липсата на златна мивка 😄, ама така ме влечеше...
Бразилиан кашмир е гранита. Но същото име срещнах за различно оцветен камък, докато търсех. Все пак е естествен материал.
Знам, много мрънках за плота, забавиха се..., но така съм доволна сега. Има характер, отразява светлината идеално  и класическата естетика, която целях нямаше да е същата.
Чекмеджетата:

Простете, далеч съм много от домакините в
форума. В първото чекмедже държа препарат за миене, гъбки, торбите за боклук, кърпи, фолио и хартия за печене. Под него два контейнера за отпадъци.

# 104
И аз много харесах кухнята,ЛюбОff, със здраве да се ползва!
И не да ти се бъркам на чекмеджетата, ама извади от тях само хартията за печене и въобще материали, които се ползват за храна - ще поемат миризмата от капсулите за СМ, те са много ароматни.

Общи условия

Активация на акаунт