Нашите кухни - тема 101

• 10 208
  • 187
  •   1
Отговори
# 180
Момичета, ето я стаята която трябва да стане кухня. 340 на 360см е. Стената с прозорците е 340см, като свободната зона за поставяне на шкафове по нея е 185. Другата стена, на която се намира вратата е 360см, като без нея, свободното място за поставяне на уреди е 250см. Там е и водата, която се оказа че не е желателно да се премести, след консултация с майстор. Червените точки обозначават къде може да се върже аспиратор. Мислех печката да я сложа до прозореца най-вдясно, но нещо не ми харесва така сама да седи. Мислех там да сложа хладилника, пак не ми харесва, защото трябва да преминавам два метра разстояние, за да взема нещо от него. А пък до печката се ходи по-рядко, отколкото до хладилника. Понеже към тази стая има и остъклена тераса, си мислех и да свалим дограмата, този "зъб" който ще остане да му сложим отгоре един плот, за да стане работна зона и печката да заминава вън, (вече реших, че и пералня и сушилня ще отиват там една върху друга, терасата е 1 на 3 метра, те двете ще са в единия край, печката в другия) и аспиратора ще духа директно навън, старите собственици дори са подготвили дупка за аспирация на точното място, те също са готвили на терасата. На мен ми се струва ужас да готвя на терасата, ако не е интегрирана към стаята, не знам защо, но първо не знам как с тенджерите ще ходя навън и ще преминавам през вратата, и се сещам и за бабките как те масово готвят там. Бих го направила, ако нямам място или се налага, но при такава стая хич не ми се иска. Искам и да остане място за маса и малко диванче за 4-6 човека, или кухненски ъгъл, и един малък телевизор.

Последна редакция: нд, 11 яну 2026, 09:56 от Слънце и море

# 181
Аз бих оставила хладилника на стената, на която е водата. Често продуктите, които се вадят от него искат някакво миене, рязане, белене, което е най-удобно да се случва при мивката. Реално печката няма да е съвсем сама на другата стена, има още 120 м плот с долни шкафове под прозореца, което ще помогне да не стои откъсната, а и да може да се остави тава примерно, без да се прекосява стаята.

# 182
И мат, и гланц биха могли да са удачни и да се почистват лесно - зависи от обработката на самата плочка, стила на кухнята и останалите елементи. Самата плочка не поема мазнини, но фугите могат. Аз в две кухни съм имала гланцови плочки, изчистват се безпроблемно до фабричен вид, което не мога да кажа обаче за фугите. 

Така или иначе фугите смятам да ги изпрегнирам да не поемат нито вода, нито мазно.

Притеснението ми за матовата плочка е около котлоните от пръските, ако не се забършат веднага, да не стане пропие в плочката и после да седи на петна.

# 183
Здравейте, слагал ли е някой плот Кроношпан Slim Line с дебелина 12mm? Имате ли впечатления след по-продължителна употреба? https://kronospan.com/bg_BG/products/view/kronodesign/rabotni-pl … ve-slim-line-686/

# 184
Имам от 2015г. метро плочки гланц. Чистят се безпроблемно, понеже са малки има си фуги бол, не съм забелязала фуга да поема мазнини, кухнята я ползвам интензивно, никакъв проблем нито за фуги, нито за плочки ( не са импрегнирани). При поставянето на плочките исках от майстора минимални фуги, ако може без, така, ме те са наистина незабележими.

# 185
Имам от 2015г. метро плочки гланц. Чистят се безпроблемно, понеже са малки има си фуги бол, не съм забелязала фуга да поема мазнини, кухнята я ползвам интензивно, никакъв проблем нито за фуги, нито за плочки ( не са импрегнирани). При поставянето на плочките исках от майстора минимални фуги, ако може без, така, ме те са наистина незабележими.

За гланца съм наясно, че няма как да поеме, но ако е мат не съм наясно.

Освен да взема една от плочките мат за коридора и да я олея с олио да преседи за тест Grinning

# 186

За гланца съм наясно, че няма как да поеме, но ако е мат не съм наясно.

Освен да взема една от плочките мат за коридора и да я олея с олио да преседи за тест Grinning
Да, мога да дам мнение само за гланц плочки, защото такива имам. По- скоро исках да ви дам мнение за фугите, че няма нищо страшно и плашещо, не съм имала проблем с многото фуги по кухнята.

Последна редакция: чт, 15 яну 2026, 16:04 от mileneira

# 187
Плочка мат не се различава от плочка гланц като попиване. Това все пак са плочки, не швамтух. Разликата е единствено визуална. Разбира се, говоря за матови плочки, не за релефни.

Общи условия

Активация на акаунт