Лакове за нокти - 174

• 27 481
  • 581
  •   2
Отговори
# 510
  • Измир
И аз бях с проблемни кожички докато не спрях да ги режа. От години само избутвам. Олио мажа по един, два пъти в седмицата, крем за ръце ежедневно. Много е удобно да не се занимаваш с кожички. Изтривам лака, мажа на Флормар Gentle Cuticle remover, избутвам и съм готова.

Orly High on hope
Това е най-голямата бутилка лак, която съм виждала.18 мл. Намерих това приятелче в една аптека в Кипър. Оказа се, че е от лимитирана колекция 2013 г 😃.

# 511
Благодаря за насоките.
Ще пробвам крем с ексфолиращи киселини.
Иначе, след всяко мокрене задължително мажа ръцете с крем, втривам и в основата на ноктите. Често като гледам тв и ръцете ми са в покой, мажа с масла и разни балсами.  От маслото на Еси имах и това ъвв формата на рол- он, стоеше ми постоянно в чантата, като се сетех, се мажех и с него, когато съм навън в движение или на път. Но пак съм в двете крайности- от ужасно груби и сухи до невероятно меки. И все растат кожичките пусти- пробвала съм и само да избутвам, да не ги режа, да режа на всеки пети, макс. шести ден... там са. Ноктите ми също  растат страшно бързо, не зная има ли връзка някаква.
Петите ми са бебешки. Не една и две маникюристки, правейки ми педикюр и третирайки ми стъпалата/ петите са ми правили комплименти за тях.
В чудо съм се видяла, честно ви казвам. Единствено това с киселините не съм пробвала, още утре ще потърся да си взема.

Много е удобно да не се занимаваш с кожички.

Късметлийка! И показаният маникюр е супер! Много харесвам толкова тъмни цветове за периода късна есен- зима.Heart Eyes

# 512
ТиЛи
Цитат
В чудо съм се видяла, честно ви казвам. Единствено това с киселините не съм пробвала, още утре ще потърся да си взема.

Трябва постоянство, по 1-2 пъти на ден, ВСЕКИ ден, вместо обичайните кремове (разбира се само върху кожичките). Мисля че за месец майка ми видя резултат за нейния проблем, после продължаваш, за да се поддържа ефекта

# 513
  • София
И при мен кожичките растяха, докато ги режех. Спрях да режа преди години, но трябва да мине време, поне няколко месеца докато спрат да растат. Сега само избутвам преди лакиране /след баня, само с нокът докато са влажни/
От мен Pierre Cardin 059 и глитер на Флормар

# 514
  • София
Добре де, като само изпутвате кожчките нали се отлепват и старчат нагоре/ не мога да го обясни по друг начин/
Така ги оставяте, без да ги режете ли?
Мене ме дразнят, ако така старчат и ги отрязвам, като непременно се порязвам и после се възпаляват, лекувам и ...един порочен кръг.

Това сътворих набързо снощи,защото счупих до дъно 2 нокътя и да не е без нищо.

На мен тъмни цветове не ми харесват на къси нокти/луда работа/,затова ще съм с такива "бозави" докато пораснат отново.

# 515
Не стърчат нагоре, не са толкова големи. Ако спреш да ги режеш, не намаляват ли? Иначе дезинфекцирай хубаво преди и след рязане, ако трябва изварявай ножичката.

# 516
Аз също само избутвам кожичките и не ги режа - те имат и защитна функция спрямо нокътя и ако се възпалят при манипулации, възпалението може да обхване и да съсипе и него. С течение на времето някак "слепват", прибират се и не стърчат, а и стават почти невидими на някои от ноктите, поне при мен - така част от тях дори не се налага да избутвам, просто няма какво. Рязането предизвиква по-бурен растеж (логично противодействие) и се получава омагьосан кръг.   

# 517
  • В полите на Пирин планина
И аз не режа моите, само леко ги избутвам, а понякога и няма нужда - те са съвсем мънички и почти невидими, но се старая да си мажа редовно ръцете с крем, а понякога и кожичките със специално масло или безцветен балсам за устни.

# 518
  • Mediterraneo
И избутвам, и режа понякога, винаги са ми в ужасно състояние кожичките.
Синият Катрис е за смяна вече
, 4 дни издържа.

# 519
vnd има разлика между кутикули( те са в основата на нокътната плочка, тях ще ги избуташ лесно след баня) и кожички( те са края на кожата, там няма спасение без прецизно рязане с фина ножичка). И в двата случая са нужни прецизни и постоянни грижи.

# 520
  • София
Опитвала съм преди години да не ги режа,но въпреки добрата хидратация се цепят и просто е невъзможно да ги оставя. 3 месеца близо работата ми не позволяваше да съм с дълги нокти , а лак не са виждали от октомври 😄Сега съм в процес на растеж. Забелязала съм,че когато не съм дълго време в България, ноктите ми растат супер бавно. Надявам се скоро да имам прилична дължина😊

# 521
  • София
Благодаря за съветите
Пробвала съм да не ги реша- преди време заради възпаление само мажех с масла и избутвах,ако се лакирах. Повече от  месеца издържах и ...отново взех клещичките за кожички Rage
При мен също се образува одебеляване в основата на пръста до нокътя,но този проблем аз лично си решавам с едра пила за нокти с която един вид ексфолирам/ дано сте ме разбрали/ и мажа с крем за ръце с урея

# 522
Не е ли много агресивен този метод с едрата пила? След това не усещаш ли промяна в ноктите, напр. не ти ли се  цепят ноктите?

# 523
  • На планетата Земя
Преполагам, че vnd минава с пилата само втвърдената кожа, не докосва нокъта, поне така правя аз, когато се налага.

# 524
Само кожата, разбира се. И аз го правя това понякога, макар че не ми е любимо. А и при мен имам чувството че вече там самата кожа така си е оформена, прави ръб но не е само натрупана мъртва кожа. Случвало се е толкова много да ми писне че да го погна и това с клещите за кожички... не препоръчвам никак Grinning
Аз може кожички около ноктите да не режа, но клещи си имам, че ми е по-лесно рязането на ноктите с такива отколкото с нокторезачка Grinning

Общи условия

Активация на акаунт