Лакове за нокти - 174

• 26 982
  • 572
  •   3
Отговори
# 495
  • на последния етаж
И аз в неделя извадих тъмносиньо - Catrice 161 Stargazing:

# 496
  • Mediterraneo
Ще дам отзив за моя лак. Ден трети днес, непокътнати са връхчетата. С база и топ на Катрис съм също. Но на мен по принцип малко ми издържа лак, не повече от 3-4 дни, без да се налага поправка. Затова и предпочитам светли цветове повече. Лакът е купуван август, не знаех, че са сменили шишенцата, наложила съм си забрана за лакове, тотална.

# 497
  • Варна
Пристигна ми един лак от Зара. Шишенцето е доста празно, а не беше текло, картонена опаковка също беше запечатана. За първи път вземам техен лак, така ли са по принцип?

# 498
  • София
Може да не е било добре затворено и да е изветрял лака. Как е като консистенция? Гъст ли е много?

# 499
Като гледам същия лак (ако е същият) в Амазон, определено шишенцето е пълно. Необичайно ми се вижда да е фабрично в този вид.  Потърси и други снимки да видиш как е, включително в самия магазин Зара, ако имат.
https://www.hwahae.com/en/products/ZARA-Metal-Foil-Loose-Pigment … e-to-Gold/1948559

# 500
  • Варна
Вижда ми се с нормална консистенция, но е възможно малко да е изветрял, знам ли.
Кубратова, това са сенки за очи. А на сайта на Зара е сниман легнал и не може да се прецени.

# 501
Нормално е да се изтрива лакът по връхчета, те са първите, които влизат в контакт с всичко, което пипаме. На мен ми се изтриват и ноктите, въпреки, че са доста твърди. Оформям ги в права линия и с лек ръб, след седмица са загладени и леко заоблени. Преди всяко лакиране си трябва оформяне.
Това ясно че с в контакт с всичко, но разликата е голяма между различни лакове кой колко бързо ще се изтърка на върховете на ноктите.
И на мен много празно ми изглежда това шишенце.

# 502
Вижда ми се с нормална консистенция, но е възможно малко да е изветрял, знам ли.
Кубратова, това са сенки за очи. А на сайта на Зара е сниман легнал и не може да се прецени.
Ох, който не носи сенки от години как се изложи Simple Smile
Само картинката гледах.

# 503
Gabriella Salvete 13 orchid, Flormar pearly 431 tropical blue, Bell Londom 49 + GR extreme glitter shine 211

Скрит текст:

# 504
/...... . /
А на мен ми се е доносило много, ама много тъмно синьо. Моряшко май се води. Тия последните показани пак са по- светли и цветни. Ще търся аз, ако не ми излети тая муха от главата, ще се озъртам за такъв лак.

Сега се връщам от Лили. Погледни Wibo One coat номер 21 - мисля, че е точно тъмно синьото, което търсиш:
https://lillydrogerie.bg/21-528086

На марката 21 също има доста тъмно син цвят номер 183
Wibo е една идея по-тъмен.
Успех и да покажеш тук

Последна редакция: вт, 27 яну 2026, 18:44 от Figs

# 505
Мне, още по-тъмно и убито синьо искам, поне от както го виждам на снимката. Ако ми попадне някъде, ясно е че първо тук ще се изфукам като го сложа Grinning

# 506
Момичета, малко ще отклоня темата, но къде другаде да излея мъката си и потърся съвет, ако не тук?
Кажете, моля, как се борите с кожичките? Моите растат много бързо и ужасно твърди. Ако ги мажа с масло, започва другата крайност- сякаш сами “тръгват” и се отделят. И в двата случая всичко води до раздразнения, ранички и грозно изглеждащи ръце. До 5- ия ден след като съм била на маникюр положението вече е трагично. Лакът стои и не мърда, кожичките растат ли растат. 🙄

# 507
ТиЛи както го описваш най-добрият вариант е да си купиш ексфолиращ крем (с меки киселини, а не с частички) и да мажеш всеки ден. Това откривам в нета на първо четене:
https://factors.bg/biotreyd-keratolin-fut-eksfolirasch-krem-25-ureya-50ml.html

На майка ми, за загрубели лакти, дерматолог й изписа
SVR 30 gel-creme (anti-roughness concentrate exfoliating 48h moisturizer)
https://remedium.bg/svr-kserial-30-gel-krem-tyalo-sk-75ml-068049/p
Може да пробваш и него, но е по-скъп.

Иначе и при мен има кожички (дори стават твърди около върха на нокъта). Това, което аз правя е редовно, механично ексфолиране - след баня или миене на съдове, докато са още влажни ръцете, остъргвам с нокъта на другата ръка кожичките и хубаво около върха на нокъта. (не знам дали ще е подходящо за теб, защото казваш че се накъсват до кръв???) Това не изключва изрязването на кожичките, когато правя маникюр.

Това е положението, някои хора образуват повече мъртва кожа по ръце/стъпала, други и пемза дори не знаят какво е. Примирила съм се и просто действам. (преди години пробвах да не ги режа, защото по принцип Уж, колкото повече режеш, толкова повече растат, но при мен не помогна)

Аз съм по-лек случай от това, което описваш ти, но сега като те посъветвах, се сетих че може да пробвам крема на SVR, така или иначе майка ми го има. Той едновременно ексфолира И хидратира, така че би бил перфектен за теб си мисля.

Обикновените кремове и олиа, както сама си установила не ти вършат работа, това не е случайно,пробвай.
Успех

# 508
И аз нещо с повечко уреа щях да препоръчам, а не просто масло да не са сухи. Поне 10-15% или и повече, често за ходила има такива проценти. И много постоянство също, с времето доста се подобрява положението.
Моите не съм ги рязала от доста години, но и аз имам същия проблем отстрани при върховете на ноктите...
Но аз съм и шматка, мажа се редовно като ми станат зле ръцете и докато ги оправя, после пак забравям.

# 509
  • София
Аз също имам бързорастящи кожички. За да изглеждат добре ги режа два пъти седмично и всяка вечер дори и през деня ,когато се сетя им слагам от олиото на Essie. Свикнах и всичко е окей. Преди време нямах постоянство и ми си цепеха ужасно.

Общи условия

Активация на акаунт