Лимфни жлези или възпален нерв?

• 54
  • 1
  •   1
Отговори
Здравейте, имам нужда от мнение.
На 24 години съм.Жена

Преди около месец, след тренировка (shoulder press с по-тежки килограми), започнах да усещам дискомфорт в лявата страна на врата, като едно схващане и опъване. След това се появи и лека чувствителност към лявата подмишница и гърдата, понякога и леко мравучкане към ръката. Не е силна болка, а по-скоро неприятно усещане, което идва и отминава.

Започнах да приемам Милгама и Мидокалм и симптомите почти изчезнаха. Остана само лек дискомфорт във врата при движение.

Проблемът е, че постоянно се притеснявам да не е лимфен възел. Непрекъснато си опипвам врата и търся нещо, което допълнително ме напряга. Не усещам ясно топче, а по-скоро някаква структура, която виждам само при опъване на шията, но не съм сигурна какво е.

Правила съм следните изследвания:
– Юни: ехограф на лимфни възли и слюнчести жлези – всичко е нормално
– Септември: ехограф на гърди и подмишници – нормални
– Кръвни изследвания + TSH, FT3, FT4 – в норма

Това състояние се повтаря вече около месец – има периоди, в които напълно изчезва за около седмица, и после отново се появява.

Колебая се дали има смисъл да ходя пак на ехограф на лимфни възли или просто трябва да изчакам още и да приема, че вероятно е мускулно или на нервна почва. Честно казано се притеснявам и тревогата ми пречи да го оценя обективно.

Въпросът ми е: Възможно ли е такъв дискомфорт да е изцяло от натоварване на мускул или прищипан нерв и да се проявява под мишницата и към гърдата? И би ли имало смисъл от повторен ехограф или е по-нормално да се изчака?
Също така малко тъп въпрос предполагам, но лимфния възел задължително ли е да се вижда топче или може и без

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 22:40 от petyasimeonova34

# 1
Контузия на врата е това. Вратните прешлени дразнят някои от нервите, заради контузията. Ходи се на ортопед, ще направи рентгенова снимка, ако прецени и ЯМР. Евентуално физиотерапия.
Не трябва да се вдигат никакви тежести над нивото на раменете докато напълно се оправи.

Общи условия

Активация на акаунт