Работа, CV-та, HR-и, съвети - 103

• 19 463
  • 560
  •   4
Отговори
# 540
Нямах това предвид, много ясно че връщат щом е внесен данък а после е изчислено че трябва по-малко. Просто нещо не са се разбрали в този разговор, кой знае как го е обяснил с тия 6000.

# 541
  • София
То вярно България е Швейцария на Балканите, ама чак 6к няма кой да му върне. 😆

# 542
Човекът да не е имал предвид компенсациите за частна детска? Те са по около 500 лв месечно,6 к за година.
Влизам в темата да попитам увеличават ли ви заплатите с вдигане на максималния осигурителен? Също годишното увеличение покрива ли инфлацията или над нея?
Моля да пишат само хора от фирми на светло,схеми с пари на ръка,борси и прочие не са ми от интерес.

# 543
При нас вдигане на заплата е само с повишение, така че - не.

# 544
Не, няма индексиране. За съжаление обаче има злоупотреби с повишаване на цените и това ме замисля към средата на годината дали пак да не се огледам за някоя по-плащаща фирма. Никак не ми се иска, на етап съм, в който искам някаква дългосрочност, но ако в реалността всичко продължава с такива темпове, не знам.

# 545
  • пустинята Гоби
И при нас няма нищо, миналата година ни увеличиха заплатите на всички със 100 лева, което беше голяма смешка.

# 546
При нас компенсираха както инфлацията, така и максималния осигурителен праг, заложен в оттегления закон за държавния бюджет.

# 547
С колкото и хора да съм говорила, никъде не се вдигат заплати. Най-много с 5-10%. Ако искаш.... Както сме си говорили тук, явно начинът за повече пари е смяна на работата, което пък е в минус и за двете страни.

# 548
Човекът да не е имал предвид компенсациите за частна детска? Те са по около 500 лв месечно,6 к за година.

Едва ли е имал това предвид. Те не ги изплащат наведнъж и ги бавят по няколко месеца.

# 549
  • София
Нищо не се компенсира при нас, даже се свиват някои придобивки.

# 550
  • Melmak
Не. Работя в голяма корпорация, всичко е на светло. Фирмената политика за увеличение на заплащането е само по заслуга. Няма годишна индексация, инфлацията не е повод за увеличение при нас. Гледа се индивидуалното представяне и постигнатите резултати.

# 551
При този скок на цените, инфлацията трябва да е повод за увеличение.

# 552
  • Melmak
Колкото и да е странно, че го казвам, не трябва. Поне при нас подхода ми допада, вдигаме заплати за знания и умения. А не е казарма, че да е за всички. Получавала съм ежегодни увеличения на база на работата си. Фирмата не толерира нищоправене и такива хора, които смятат, че им се полага нещо, защото така, просто напускат. Има фирми, в които 5-10% ежегодно са практика, но при нас нв е така.

# 553
Pandora1, ами ако си на същата длъжност със същите или повече задачи,нали фирмата печели от това,че имаш опита и знанията да си вършиш работата. Не е ли логично на такива служители да не се намалява заплатата поне (чрез компенсация на увеличените осигуровки и инфлация)?
Ако в един екип и в една фирма всички са супер амбициозни и мотивирани и имат желание всяка година да сменят позиция и да се издигат (и имат капацитета за това и възможности,дадени във фирмата), то на 1 и съща позиция всяка година ще е различен човек и това води до загуба на знания и на време в обучения и т.н. 
Отделно наемането на външни кадри коства повече от едно номинално увеличение на съществуващ кадър.
Като цяло тази политика за постижения работи,ако нямате таргет за текучество и ако имате достатъчна опашка от кандидати,чакащи да започнат. Разбирам теорията за извън финансовите стимули на екипа, ама сиренето е с пари.

# 554
Когато заплатата, която даваш на служителите си не се актуализира с инфлацията (или поне да се направят опити за това), въпрос на време е читавите да си намерят по-добре платена работа, а останалите да се скатават на макс.

Когато всички цени се вдигат, фирмата също повишава тези на стоките или услугите, които произвежда. Защо да не трябва да се актуализират и заплатите на служителите. Говоря за случаи като в момента, когато цените за година са нараснали в пъти.

Общи условия

Активация на акаунт